Професия учител - 17

• 56 305
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Майничка
Аз пиша всеки час, стига да е под 20 мин.

# 151
В училището в което работя, нито сме подписвали анекс, нито са ни изплатили каквото и да било увеличение.
Същата пародия и при нас. Пишели са тия увеличения, моля ви се. Преведени пари към училището има, увеличение няма. Излишно е да казвам, че и никакви пари със задна дата нямаме. В някои училища вече похарчиха парите, ние още не сме подписали.

# 152
В училището в което работя, нито сме подписвали анекс, нито са ни изплатили каквото и да било увеличение.
Същата пародия и при нас. Пишели са тия увеличения, моля ви се. Преведени пари към училището има, увеличение няма. Излишно е да казвам, че и никакви пари със задна дата нямаме. В някои училища вече похарчиха парите, ние още не сме подписали.
И при нас е така, нищо не сме усетили от увеличението . На какво се дължи при едни да е факт, а при други да не е?

Искам да попитам някоя от вас има ли материали по темата за оценяването и самооценяването на учениците в начален етап?

# 153
Здравейте. Учител съм в държавно училище. Въпросът ми е свързан с увеличението на заплатите, което приеха наскоро, на държавно ниво, задължително за всички учители, със задна дата от месец януари. Бременна съм и съм в болнични от 1 юли насам. Увеличението го приеха преди около месец, като всички колеги са подписали допълнително споразумение към трудовия договор и са им изплатени увеличенията накуп с миналата заплата. За мен няма увеличение на заплатата, не са ми изплатили увеличенията от януари (работила съм до 30.06). Не съм напуснала, в болнични съм. Въпросът ми е какво трябва да направя, за да имам и аз допълнително споразумение към трудовия договор и да ми бъдат изплатени увеличенията и актуализирана заплатата.
Доколкото чух, трябва да си на работа поне един ден след 1.09. за да се актуализира заплатата.
Ние подписахме новите договори, но заплатата още не сме получили. Като я получа, ще се похваля, защото при нас никой не говори за пари. Само за работа. Wink
Втория ЧК го пишем формално в някакъв ден и час, определен със заповед. Иначе всеки класен си върши работата когато му е удобно.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 21:45 от Morphea

# 154
  • при моите деца .....
При нас септември ще получим актуализирана РЗ + увеличението за предходните 8 месеца.

# 155
Ние подписахме анекса и взехме увеличението + компенсацията със задна дата със заплатата за месец август. Наистина го похарчих вече, чакам диференцираното през ноември. Laughing
Би следвало септемврийската заплата вече навсякъде да е актуализирана и да се изплатят компенсациите.

Днес следобед ме сюрпризира директорът, че сме получили писмо за Дейност 6 по ОУД и дали искам да водя група. Тъкмо се бях прибрала... Flushed Групата ще е 3-4 клас, базово ниво. Някои може ли да помогне с разпределение или поне примерни идеи за теми. Преди 1-2 години пак правих разпределение, само че по друга дейност май беше, не си спомням, и тогава не го приеха, само където си играх да го качвам в платформата, та ми се иска сега да се презастраховам. То не, че и това е гаранция, но все пак... Имам едни стари насоки от 2019 г., в които като приложения има анкети за учениците, оттам се ориентирам за някои теми, но не знам дали е достатъчно. Rolling Eyes

# 156
  • Добрич
Deinad, това което е в стандартния случай: учителят подписва допълнително споразумение, с което му се увеличава заплатата. За целта трябва в момента на подписването да бъде на работа.
Когато учителят не е на работа, няма как да  подпише допълнително споразумение и съответно да получи увеличението.

Ако специално за това увеличение са приети някакви изключения от нормативната уредба (видях коментара на smile1193), се поинтересувай къде точно са публикувани, за да можеш да се позовеш на тях.

При нас още на 11.08 подписаха споразуменията на тези, които щяха да излизат в болнични и да се местят в друго училище, за да си вземат сумите. Другите по-късно.

Август ни изплатиха новите заплати, а вчера ни преведоха разликата от януари до юли.

# 157
А 15% ли е увеличението, или по-малко, че в нашето училище ври и кипи. Директорката твърди, че има пари за 3% само , и то тези 3%са много ... Предишният път ни увеличиха 12% и то пак след много упорство от страна на синдикатите, че искаха само 6%.

# 158
  • European Union
H0uSse_Baby, аз работя в гимназия и не мога да помогна с разпределение. Но ми се струва, че този път ще одобрят всички желаещи. Явно са им останали пари и трябва да се изхарчат.

# 159
Алелуя!! Подписахме. 😃
На всички с по 15% е при нас. Чакаме началото на октомври разликата от януари.

# 160
Здравейте! Моят въпрос е следния:
От октомври миналата година бях в платен отпуск(до 01.09.2023)и в майчинство на 50%, понеже детето ми започна ясла тогава(на 1,4 мес ). Върнах се на работа официално тази година от 01,09.2023.
Въпроса ми е : полага ли ми се изплащането на заплатата със задна дата от 01 януари 2023г?(да отбележа, че заплатата преди да се върна на работа не ми се актуализираше, актуализира се ,чак когато започнах работа)

# 161
Днес получихме всичко накуп. Не бях изчислила колко процента е, но вярно е 15.

# 162
Да е жив и здрав нашия директор. На всички изплати всичко веднага, още преди първия учебен ден, и на пенсиониралите се колеги включително. 15%. С идната заплата и диференцираното трябва да получим.

# 163
  • София
Здравейте! Ние също получихме заплата+ увеличението+ ДТВ, но във фиша нямам начислено класно ръководство.  Всъщност, какво е актуалното заплащане за класен и как се отразява към заплатата?

# 164
  • European Union
Това заплащане се получава само през месеците, в които има учебен процес. Най-вероятно ще започнат да го изплащат от октомври, защото през септември няма цял месец. Колко ли икономия ще направят?
Аз не знам дали са ми го изплатили за септември. При нас да получиш фиш е дълъг и продължителен процес, свързан основно с кефа на счетоводството.

Общи условия

Активация на акаунт