Професия учител - 17

• 56 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Това с групите по образование за утрешния ден мисля е уточнено до декември само. Как си представяте за два месеца да се вземат (колко 64 ли) часа?

# 181
Това с групите по образование за утрешния ден мисля е уточнено до декември само. Как си представяте за два месеца да се вземат (колко 64 ли) часа?
35 часа трябва да се вземат до 15 декември.
Като се вземат предвид ваканцията, евентуално и някакви училищни празници, допълнителни консултации и един куп бумащина, ще е най-добре да се пренесем в училище...

# 182
Да, Вела, в занималня съм. Ще ги карам след като приключа с редовните часове занимания по интереси, които приключват към 16:30 ч.

# 183
35 часа трябва да се вземат до 15 декември.
Като се вземат предвид ваканцията, евентуално и някакви училищни празници, допълнителни консултации и един куп бумащина, ще е най-добре да се пренесем в училище...

Точно, аз затова се отказах, предвид, че ще водя и друг клуб за занимания по интереси.

# 184
От администрацията искат да ме включат в програма “Равен достъп до училищно образование в условията на кризи”. За втора година преподавам, а за първа съм в това училище. Преподавам по специални предмети в професионална гимназия. Дамата ми обясни, че по тази програма се търсят учители от училището, които да дават консултации на ученици през месец октомври. Ангажиментът е само през октомври и се полагало до 20 часа конкултации на дете като часовете можело да се разделят между няколко учители. Заплащането било 370лв. Това е, което ми е казано, но сега чета в сайта на МОН и не виждам нищо такова да пише. Има единствено консултации за украинчета и билингви по български език. Другите дейности са за осигуряване на технически средства на учителите, обучение на учители, родители и т.н. Виждам, че има някакво разширение на програмата “Разработване и адаптиране на методики/инструменти за преодоляване на последиците от кризи в образователната система и тяхното въвеждане в образователния процес”, където бих могла да съм полезна за училище, но нищо за консултации на ученици. Нямам нищо против да се включа, но ми се струва, че пак ще е нещо, което просто да мине без никаква ефективност. Има ли някой по-наясно с тази програма?

# 185
Тара…. онзи ден колежка, която отговаря за АД ми каза, че ме включва в “Равен достъп до училищно образование в условията на кризи”. Цитирам “ нищо няма да правиш.Ще попълниш 2 бланки и тея дни с другите колеги от проекта ще ви снимам и кача в сайта”.
То и пари ли се давало да ме снимат 😂
То смешно, но така ни докараха- само документация без капка дейност 🤦♀

# 186
На мен ми каза, че ще давам консултации на тези ученици, чийто родители са дали съгласие да влязат в програмата. Обаче повечето са 8 клас, а те специални предмети нямат. Нямам нищо против да им помогна примерно по математика, защото съм преподавала, но реално няма как това да се опише документално. Много неясноти има и ме дразнят половинчати работи, колкото да се “усвоят” някакви средства, пък било то и от мен Rolling Eyes

# 187
При нас също ще има "Равен достъп до образование в условията на кризи". Аз не съм включена, но четох заповедта. Включва само нещо от рода на "умения за реакция при кризисни ситуации като потенциални случаи на тероризъм в училище, евентуални случаи на насилие, подкрепа при състояния на заплаха за живота при пандемични кризи, природни бедствия и т.н." Външни лектори ще бъдат - полицаи, пожарникари, но часовете ще бъдат с присъствието на класния ръководител. Никъде не се говори за отделни консултации на деца.

# 188
  • European Union
Това са различни дейности. Тези с външните лектори са само за иновативните училища.

# 189
  • Добрич
"Равен достъп..."  е програма, която работи от няколко години. Има различни дейности, за ученици, за учители, за родители. Всичко се качва на отделна платформа.  
Човек може да си проведе часовете и да има ефект от обучението.
Сигурно има и такива, които "привеждат" само снимки и документация...

Както си организирате нещата.

# 190
Здравейте, влизам в темата за да ви попитам нещо.
В първи клас е детето. Оказа се, че имат две много буйни момчета, които развалят дисциплината. От разговори с други родители се оказа, че децата са с документи за СОП.
Класната и възпитателката не са ни уведомили.
Питането ми е: не е ли редно на РС на ни кажат за това, да ни обърнат внимание как да подходим с нашите деца към тях, и да ни дадат информация. Не знаем дали ще имат ресурсни учители и дали ще се работи допълнително с тези дечица?

# 191
  • Добрич
monii, учителите нямат право да споделят с родителите информация за други деца, освен за техните.
И не са длъжни да ви уведомят, че в класа има деца със СОП.

Съгласна съм с Вас, че понякога се работи много трудно с такива деца, независимо от класа. И при нас се е случвало.

# 192
monii, учителите нямат право да споделят с родителите информация за други деца, освен за техните.
И не са длъжни да ви уведомят, че в класа има деца със СОП.

Съгласна съм с Вас, че понякога се работи много трудно с такива деца, независимо от класа. И при нас се е случвало.
Благодаря!
А колко деца със СОП могат да бъдат в един клас?
Полага ли се ресурсен учител и колко пъти трябва да идва и да се занимава с тях?

# 193
  • Добрич
До 3 деца в клас.

Ресурсното подпомагане е 2-3 пъти в седмицата по един час, според графика на ресурсния учител. Такъв се осигурява при наличие на определен брой деца в училището. При недостатъчно деца със СОП в конкретното училище то се посещава от специалист от Ресурсния център в съответния град/община.

Ако в училището има психолог и педагогически съветник, то на родителската среща може да поискате те да поработя с класа, за да помогнат до колкото е възможно в ситуацията.

# 194
Здравейте, за първа година съм учител по информатика, писаха ме на половин щат и останалото е лекторски часове. Имам няколко въпроса на които ще бъда благодарна да отговорите. Първо какво трябва да е заплащането за половин щат?
Какво е заплащането за 1 лекторски час?
Колко е нормативът от часове за пълен щат?

Спрямо заплатата след новото увеличени ми се стори че ми платиха много малко.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт