Професия учител - 17

• 56 375
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Честит празник, съвременни будители!

Нищим политиката с колегите днес и се породи една дискусия между нас. Та, вие винаги помагате и реших да ви попитам. След промените в закона , могат ли директор и зам.-директор да се явят но изборите за общински съветници, а единият дори да бъде избран? https://lex.bg/bg/mobile/ldoc/2136641509
Скрит текст:
Чл 219 (2) т5. (нова - ДВ, бр. 34 от 2022 г.) при изпълнение на своите функции съгласно действащото законодателство да са политически и партийно неутрални, да не налагат идеологически и политически убеждения, да не оказват политическо или партийно въздействие върху участниците в образователния процес и да не използват служебни ресурси за политически или партийни цели."

# 332
В нашият град също има директори общински съветници. Даже, като се замисля всички директори в града ни са плътно зад партията на кмета.
Аз да попитам пак болната ми тема, имате ли преведени вече пътни по училищата? Имам предвид общинските училища, защото знам, че държавните са ги получили отдавна.

# 333
То е ясно, че всички са партийно пристрастни, но така излиза, че не спазват закона, нали? Или аз греша нещо?

# 334
  • Майничка
Законът казва "при изпълнение на своите функции да са политически неутрални", т.е., да не налагат на подчинените или на учениците за кого да гласуват, да не мачкат привържениците на други партии и подобни изцепки. Т.е., да си вършат работата все едно са безпартийни, с изкл.на отсъствията за заседания на ОС.

# 335
Здравейте, колеги!
Какъв брой оценки могат да се въведат в школо, ако часът с даден клас е веднъж семично?

# 336
Благодаря, Гаргамела, значи аз съм се заблудила. Все си мисля, че не би следвало да се занимават с политика. Преди време имаше "проблем" с началници на РУО, които са кандидати за депутати и точно по това време се заговори за това, че не трябва да участват в политическия живот, малко по-късно излезе и законът.

# 337
Здравейте, колеги!
Какъв брой оценки могат да се въведат в школо, ако часът с даден клас е веднъж семично?
Уточнете въпроса. Какво точно питате? Брой оценки за един ученик за срока, брой оценки за един ученик за седмицата? Вие може да сте изпитали ученика в часа, но после може да нанесете и оценка от контролно, което е било предишната седмица например. За брой оценки за срока няма горна граница, ако ученик е много активен би могъл да има 5-6 оценки за срока.

# 338
Здравейте, колеги!
Уточнете въпроса. Какво точно питате? Брой оценки за един ученик за срока, брой оценки за един ученик за седмицата? Вие може да сте изпитали ученика в часа, но после може да нанесете и оценка от контролно, което е било предишната седмица например. За брой оценки за срока няма горна граница, ако ученик е много активен би могъл да има 5-6 оценки за срока.

Да. Въпросът ми е до колко оценки мога да напиша на ученик за един срок, тъй като съм сигурна, че в школо има ограничени полета за оценки. Засега съм написала 2 и си личи, че могат да се напишат още 2, но не знам дали ще разреши да се напишат 5 или 6 за срока.

# 339
  • Майничка
И 40 поема редът, проверено е.😉
Друг въпрос е колко изпитвания са реално възможни при един час седмично.

# 340
Да Simple Smile
Аз съм по изобразително изкуство. Не е задължително да е изпитване

# 341
  • Добрич
Неизвестен, когато  оценките не се събират за визуализация на един ред, платформата на Школо ги показва на повече редове. Няма ограничение за броя.

Да Simple Smile

Всички оценки са след изпитване: устно, писмено (контролно, тест, самостоятелна работа и пр.) или практическо (задача, проект, и т.н.). Няма вариант да се напише оценка без изпитване. Излиза, че е измислена.

# 342
Неизвестен, когато  оценките не се събират за визуализация на един ред, платформата на Школо ги показва на повече редове. Няма ограничение за броя.

Да Simple Smile

Всички оценки са след изпитване: устно, писмено (контролно, тест, самостоятелна работа и пр.) или практическо (задача, проект, и т.н.). Няма вариант да се напише оценка без изпитване. Излиза, че е измислена.

Да. Имам предвид, че във всеки един момент мога да напиша оценка на базата на това, което е нарисувал даден ученик, тоест не е задължително да бъде устно или писмено изпитване, във всеки един случай.

# 343
Така е, но в школо вие ще трябва да посочите какъв вид е оценката - във вашия случай - практическо изпитване.

# 344
  • Майничка
По-скоро самостоятелна работа.

Общи условия

Активация на акаунт