Професия учител - 17

• 56 358
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • Майничка
То хубаво да не се пишат, но това пак е да си сложиш главата в торбата. Преди години имахме случай с ПТП на ученик в последен час - учителят го пуска по молба на родител, че щели да пътуват и правят ПТП в рамките на часа. Детето беше с комоцио, после правиха проверка.

# 376
  • Добрич
Да, така е. При всяко положение нарушиш ли наредбите , рискуваш...

# 377
Моля за формулата, според която превръщаме точките от теста в оценки. Благодаря! Имаше я някъде по-назад, но не я намирам. Извинете ме и благодаря!

# 378
  • Варна
Моля за формулата, според която превръщаме точките от теста в оценки. Благодаря! Имаше я някъде по-назад, но не я намирам. Извинете ме и благодаря!

Заповядайте!

# 379
  • Майничка
При нас е (А.6):Б

# 380
Благодаря много!
Бих искала да помоля за разяснения относно класната работа по бел в 6. клас. Приемам насоки - какво мога да ползвам като материал, издателства, сборници. Ще съм благодарна за всяка информация относно организацията на класната работа. Фиксирана е датата 5 декември.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 22:49 от smilinglady

# 381
И при нас има много ученици на самостоятелна. Имаме и много украинчета. Скоро ще започне сесията с приравнителни и изпити на самостоятелната и тя трае поне 3 седмици. Безумно е да се иска разрешение от директора за напускане на работа в края на деня. Някой май избива комплекси. При нас всеки стои докато си свърши работата. Имаме и групи по интереси, и консултации, обучения, сбирки на обединенията, екипни срещи за учениците със СОП. За всеки ангажиментите са различни.

# 382
Колеги, знаете ли ориентировъчна цена за придобиване на 3.ПКС към ДИУУ?

# 383
  • На изток от Рая
Ако е към синдикат - 600 лева. Без синдикат около 800 лева /скоро се информирах/.

# 384
А цялата сума заедно ли се заплаща, или може и на части?

# 385
Благодаря много!
Бих искала да помоля за разяснения относно класната работа по бел в 6. клас. Приемам насоки - какво мога да ползвам като материал, издателства, сборници. Ще съм благодарна за всяка информация относно организацията на класната работа. Фиксирана е датата 5 декември.

Писах на лично съобщение.

# 386
Ако е към синдикат - 600 лева. Без синдикат около 800 лева /скоро се информирах/.
[/quote
А за кой синдикат става дума?

# 387
  • На изток от Рая
Има възможност да се плати на две части.

И за двата синдиката.

# 388
Скрит текст:
Как с по 1 отсъствие (1 час отсъствие) ще гърми цял ден? Thinking
Не е редно. Родителят е дал уважителна причина за конкретни часове. Уважават се отсъствията и толкова. Детето си е присъствало на останалите часове.

amy_nka, няма вариант за заявление от родителя само за определен брой часове. Може само за дни, така е предвидено в наредбата.
Не си струва да се хаби правото на цял ден, заради един-два часа.

Заявленията се пазят в училище при класния. При необходимост може да ги покаже и да се аргументира защо е извинил отсъствията.
Тук за заявление ли става въпрос? Ако не се качват никъде, какъв е проблемът да се извинят конкретните отсъствия от часове без да изгарят цели дни?
Това е важен въпрос за мен, защото аз пиша почасови отсъствия от занималня. Ако няма как да си ги извинят после по уважителна причина значи съм прецакала мнгоо хора.

Какво значи "не се качват никъде", те нали са в Школо? Съответно се отразяват в дневника на НЕИСПУО.
Учителят няма опция да извинява отсъствия по своя преценка. Много колеги го правят, но е нарушение и "всеки решава сам  дали си слага главата в торбата"...  За да се извини отсъствие трябва да има документ, удостоверяващ извинителната  причина. Може заявление от родителя, може бележка за участие в състезание, може.... нещо друго, но документирано.

Единствения вариант това да се размине е, като не се пишат отсъствия.
[/spoiler]
Заявленията ги подават родители в Школо. Така ли?
В НЕИСПУО има опция за уважително отсъствие на ученика от конкретен час.

# 389
Здравейте! По-горе бях споделила за моята одисея със СДК Учител по география за неспециалисти. Развръзката е следната: Вероятно има някакви изменения по наредбите, затова са забранили кандидатстванията в някои СДК за неспециалисти. Но, в крайна сметка, в последния момент дадоха възможност, който иска, да кандидатства още сега за магистърската програма Учител по география за неспециалисти (да не се чака чак за следващата есен), и аз се записах, понеже много искам освен биология, да имам и друг предмет. Може и да е било за добро, като не се е получило със СДК, понеже все пак магистърската диплома си е по-добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт