Професия учител - 17

• 56 265
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Дама от морето, следващата година просто в друго училище. А, този директор трябва да се разследва - същински деспот. За съжаление все повече директори са такива. Изпаднах в шок, след като разбрах, че директорът може да те изпраща по разни обучения. Преди две-три седмици се оплаках точно от тази проклета система със задължителните обучения за придобиване на кредит, но добровлно се записах на такова. Остава сега, след като си загубих 16 часа от живота, директорката да ме запише на още едно - директно ѝ хвърлям оставката и няма да се поява повече на работа. Joy

# 496
Аз на 09 и 10 съм по безопастност на движението. Дали и това е 16 часа?

# 497
  • Майничка
Под 16ч. не се зачита за кредит.

# 498
  • Бургас
Под 16ч. не се зачита за кредит.
Защото много се "спазват" тези часове! Даже бях на някакво измислено обучение/ за съжаление повечето са такива/, където нито часовете се спазиха, а даже ми дадоха сертификат, въпреки че не изпълних докрай заданието, което трябваше да се праща на някакъв имейл /наложи ми се да изляза в болничен и не ми беше до това, не че съм несериозна:joy:/.

# 499
  • Добрич
Годината свършва и фирмите трябва да усвоят парите...

Преди години се бях записала за обучение по една тема от октомври. Нямаше дата, само тема се избираше. Проведоха го в събота и неделя точно преди Коледа и ни съобщиха в последния момент.... Беше организирано от МОН на областно ниво. Никой не се съобразява с това дали имаме други ангажименти. Освен това тези дни (събота и неделя) не ни ги броят за работни, въпреки  обученията...

Случвало ми се е и на 20.06. да науча за задължително обучение на 23-24.06. Никой не се съобразява, че е краят на учебната година...

Относно часовете,  за един кредит общо са 16, но обикновено част от тях са присъствено, а другите са за самостоятелна работа. Така, че най-често не се стои по 16 ч.

# 500
  • Sofia
Квесторство и проверка на работи не ни се заплаща, а имаме доста СФО. Обученията са през уикенда Rage Миналата година беше точно на Лазаровден и Цветница, в началото на пролетната ваканция. Тази година пак е планирано за пролетната ваканция, но поне знам за него отрано, защото миналогодишното ми съвпадна с очните, за които точно аз настоявах да са през ученическата ваканция. Когато понечих да откажа, защото имах достатъчно кредити от други обучения, реакцията не беше приятна и пропуснах 2 дни от очните.

# 501
  • на земята
Здравейте понеже незнам къде да попитам,ако може да ми помогнете с мнение или да ме насочите в коя тема мога да задам въпроса си.
Назначени сме с колежка логопед,ресурсен учител  и психолог от септември на работа в училище.
Плащаме всеки месец синдикат по 17.09 лв.
Оказа се ,че всички със заплата са получили бонуси за 1 ноември,за 15 септември.Ние обаче не сме?
Според вас дали имаме право на този бонус,и дали да отидем про директора да попитаме?
Честно казано треперим да не сгафим,но въпроса е принципиен,в други училища са получили ,въпреки че а новозначени.
Благодаря за мнението предварително.

# 502
  • Бургас
Да не сте по проект?

# 503
  • на земята
Идея нямам,никой нищо не казва.
Явно не е проект ,щом взимат и предна гоидна.
Знам ли?

# 504
Здравейте понеже незнам къде да попитам,ако може да ми помогнете с мнение или да ме насочите в коя тема мога да задам въпроса си.
Назначени сме с колежка логопед,ресурсен учител  и психолог от септември на работа в училище.
Оказа се ,че всички със заплата са получили бонуси за 1 ноември,за 15 септември.Ние обаче не сме?
Според вас дали имаме право на този бонус,и дали да отидем про директора да попитаме?
Честно казано треперим да не сгафим,но въпроса е принципиен,в други училища са получили ,въпреки че а новозначени.

Новоназначените в моето училище не получихме никакви бонуси.

# 505
  • на земята
Назначени сме с колежка логопед,ресурсен учител  и психолог от септември на работа в училище.

Новоназначените в моето училище не получихме никакви бонуси.
Благодаря.
Явно трябва да мине определен срок?Казаха ли ви нещо?

# 506
Дама от морето, съчувствам ти. То, че професията не е от леките, ама чак пък толкова този директор да прекалява и да ви държи по 11-12 часа всеки ден, все едно копаете мини. Разбирам да се случва понякога. При първа възможност, направо сменяй училището. Всичко си е до късмет, но все пак, не навсякъде е така.

# 507
Новоназначените при нас не получават бонус за 15.09. После си получават. Не виждам нищо лошо да попитате и да си знаете.

# 508
Попитайте в счетоводството. Обикновено бонус за 15.09 не дават на новите( постъпили същия месец), но следващите  пъти трябва да имате - дори и да е малка сума ( пропорционална на отработени дни, да речем). Попитайте в счетоводството дали ви се полага и колко, пък може и да са "забравили" да ви го дадат.

# 509
Попитайте в счетоводството. Обикновено бонус за 15.09 не дават на новите( постъпили същия месец), но следващите  пъти трябва да имате - дори и да е малка сума ( пропорционална на отработени дни, да речем). Попитайте в счетоводството дали ви се полага и колко, пък може и да са "забравили" да ви го дадат.
Казаха, че ще получаваме от следващата година. За 2023 не ни се полагал. Бонусите били на годишна база.

Общи условия

Активация на акаунт