Професия учител - 17

• 56 274
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, карах стаж в дг, но сега не работя...
Може ли да ми кажете дали мога да си направя профил в клетт/ просвета и т. н. И да впиша ДГ, в която бях за кратко? Информацията ще стигне ли до там, ако се регистрирам като учител в сайтовете?
Обаждат се за потвърждение на директора и след това ви одобряват абонамента.

# 481
Включвам се отново, за да споделя, че успешно положих практиките и държавния урок по СДК за Учител по биология. Остана ми само да си получа дипломата. Базовата преподавателка остана изключително доволна от цялостния ми начин на работа и подход към учениците. Това е нещо, което наистина бих вършила непринудено. Вярно е, че в реална среда учителската професия не е само преподаване, но във всяка работа си има и плюсове, и минуси. И аз смятам, че просто на човек трябва да му е силно отвътре, както и да има заложени определени качества, независимо колко години е учил. Сега започнах  магистратура (1,5 г.) и за втора правоспособност по география, тъй като е по-добре да има два предмета. Говорила съм с хора, и ивот и здраве, ще видя следващата учебна година как ще се развият нещата за място, тъй като сега е никое време и не се освобождават много места.

# 482
  • Добрич
Здравейте, карах стаж в дг, но сега не работя...
Може ли да ми кажете дали мога да си направя профил в клетт/ просвета и т. н. И да впиша ДГ, в която бях за кратко? Информацията ще стигне ли до там, ако се регистрирам като учител в сайтовете?
Няма как да се регистрирате  като учител, щом не сте назначена, като такъв.

Специално за Клет и izzi - включила съм ги към абонаментния си план къмYettel. И предните две години (с предния план) така ги ползвах, избирам ги от възможностите за услуги. Като си избирам абонаментен план, държа услугите да са за целия период на договора. В резултат абсолютно всичко от  izzi е достъпно, независимо за кой клас и по кой предмет без да се плаща за него.

# 483
Злодеида, дистанционно ли го кара СДК-то? Аз днес говорих по тел с една госпожа (експерт СДК към ДИПКУ), която ми даде следната инфо: обучението ще е дистанционно, но е предвидено да започне септември 2024. От сега набират кандидати. Теста за ниво на 09.12 е за да се определи от кое ниво трябва да се включи кандидата. Колкото по-високо ниво, толкова по-малко продължителност на обучението, следователно по-малка такса. По 400 лв на 4 пъти се плащало за кандидати с А1. Т.е., може и хора без познания по английски да се включат за СДК, което е супер странно! Rolling Eyes Във ВТУ СДК-то е на английски и трябва да имаш C1, а това на ДИПКУ е... Rolling Eyes странно. Освен ДИПКУ, обаче, Тракийския, в частност Педагогически факулет предлага друга СДК за учител по английски, за която изискват сертификат за владеене на езика. Това СДК на ДИПКУ ще се казва "Чуждоезиково обучение".
Включвам се отново, за да споделя, че успешно положих практиките и държавния урок по СДК за Учител по биология. Остана ми само да си получа дипломата. Базовата преподавателка остана изключително доволна от цялостния ми начин на работа и подход към учениците. Това е нещо, което наистина бих вършила непринудено. Вярно е, че в реална среда учителската професия не е само преподаване, но във всяка работа си има и плюсове, и минуси. И аз смятам, че просто на човек трябва да му е силно отвътре, както и да има заложени определени качества, независимо колко години е учил. Сега започнах  магистратура (1,5 г.) и за втора правоспособност по география, тъй като е по-добре да има два предмета. Говорила съм с хора, и ивот и здраве, ще видя следващата учебна година как ще се развият нещата за място, тъй като сега е никое време и не се освобождават много места.
Честито! Не пренебрегвай "никоето" време. Винаги може някой да излезе в болничен или пенсия.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 21:02 от amy_nka

# 484
Щом СДК-то се казва "Чуждоезиково обучение" и не се изисква като вход задължително да имаш някакво ниво, това означава, ще ще получиш допълнителна квалификация за владеене на английски език, т.е. все едно караш курс някъде, в някоя школа и си изкараш сертификат за определено ниво. Ако имаш А1, след завършването ще си с B2 примерно. Предполагам, че поне до B2 трябва да стигне обучението. Но с това СДК не получаваш учителска правоспособност за преподаване в училище на английски език. За нея трябва да се изкара допълнително СДК за учител по английски, за което вече задължително се изисква да имаш завършено ниво поне B2. Във ВТУ и в други университети е такова изискването поне, не знам дали е навсякъде.

# 485
1600 лв за квалификация "владеене на английски на Х ниво" ли, моля? Frowning Нещо не ми се връзва пак... По-добре да си изкарам международен сертикат... За тия пари...

Поне да бяха качили някакъв учебен план за въпросната бъдеща специализация тия от ДИПКУ... Rolling Eyes

# 486
Дистанционно го карах СДКто. Аз тест не държах записах се 2 дни след като беше започнал курса. Започнахме от нивп А1. Имаше хора, които наистина нищо не знаеха. Цялото СДК за мен беше една пародия, единствено преподавателя по английски език си вършеше работата.

# 487
Колеги, моля за съвет. Пропуснала съм да маркирам като взет час от вчерашното ми разписание. Днес, Школо не ми позволява да го маркирам като взет( може би защото започна нов месец). Има ли някакъв начин да бъде отбелязан този час като взет?

# 488
Колеги, моля за съвет. Пропуснала съм да маркирам като взет час от вчерашното ми разписание. Днес, Школо не ми позволява да го маркирам като взет( може би защото започна нов месец). Има ли някакъв начин да бъде отбелязан този час като взет?
Трябва да помолите системния администратор в училището да "отключи" възможността за редактиране в предходния месец.

# 489
Дистанционно го карах СДКто. Аз тест не държах записах се 2 дни след като беше започнал курса. Започнахме от нивп А1. Имаше хора, които наистина нищо не знаеха. Цялото СДК за мен беше една пародия, единствено преподавателя по английски език си вършеше работата.
А какво пише в дипломата ти?

# 490
Учител по английски език. Няма упоменато ниво.

# 491
Учител по английски език. Няма упоменато ниво.
Хм... Rolling Eyes А, случайно да имаш учебния план на това СДК?

# 492
Ще потърся в лаптопа ми.

# 493
Здравейте! Не съм влизала скоро, че то от работа остава ли ми време?! Бях се оплакала преди време, че стоим по 10-11 часа в училище. Явно все повече ставам черната овца, защото си позволявам да недоволствам. Миналата седмица шефката ме извика, за да ми каже за едно обучение, което обаче се пада в събота. А точно този уикенд аз съм го планирала отпреди три месеца, ще ходя на екскурзия, която вече отдавна съм платила. Шефката беше бясна, няма друг колега с моята специалност, когото може да изпрати. Изказа се нещо в смисъл, че като сме решили да ставаме учители, трябвало да знаем, че ще работим много. Аз искам да ходя по обучения, но искам и да имам личен живот, а най-малко искам да губя пари. И не смятам, че ѝ дължа обяснения какво правя в почивните си дни. Изказа се нещо, в смисъл, големи пътувания... Честно, много се ядосах. Броя дните до края на учебната година.
Един въпрос към тези, в чиито училища има СФО: получавате ли заплащане за квесторство или за проверка на писмени работи? При нас такова няма, в работно време били изпитите, а реално работното ни време вече е свършило.

# 494
  • European Union
На нас не ни плащат нищо.

Общи условия

Активация на акаунт