Професия учител - 17

• 56 302
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
За допълнителното споразумение не знам къде го пише, но от опита ми го знам. А и крайна сметка ти имаш длъжностна характеристика и трудов договор, в който пише какво трябва да работиш. Всяко нещо различно от това би трябвало да се заплаща или пък можеш да откажеш да го вършиш.

# 466
Надявам се скоро да се въведат някакви реални конкурси и норми за учителите. Буквално куцо, кьораво и сакато, завършило "Педагогика" някога - стана учител. Записваш някаква задочна магистратура и след година си учител..Заплатите растат, нивото на преподаване и кадри е потресаващо ниско. Това,че нямало кадри е абсолютно лъжа. Моя позната отиде на конкурс с 40 души на интервюто.

# 467
Аз бях на един конкурс със 120 кансидата за 8 позиции.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:22 от ЗЛОДЕИДА

# 468
  • Добрич
Аз бях на един конкурс със 120 кансидата за и позиции.

Не става ясно за колко позиции.

Обикновено най-много специалисти има за начална училищна и предучилищна педагогика.

# 469
Извинявам се. Коригирах.

# 470
При нас за 2 позиции бяха 58 кандидати.

# 471
Нали нямаше хора, нямало млади...Пълни глупости.

# 472
  • Майничка
Кандидати има, в т.ч. и млади, но дори започнали, голям процент не се задържат. А има и такива, които изначално не стават.

# 473
Здравейте! Знаете ли дали може да се запише някъде в момента СДК по английски език. Дистанционно по-конкретно. Предполагам, че вече съм изтървала сроковете навсякъде, но зная ли... да питам. Simple Smile
В Тракийски универстет, но първо се полага тест за установяване нивото на езика ( 50лв.). Доколкото знам обучението е дистанционно. Изпитът ще се състои другата събота (9 декември). Ако искате опитайте да подадете документи, мисля че има достатъчно време, за да Ви отговорят и да платите.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 09:46 от «Sonya»

# 474
Здравейте! Знаете ли дали може да се запише някъде в момента СДК по английски език. Дистанционно по-конкретно. Предполагам, че вече съм изтървала сроковете навсякъде, но зная ли... да питам. Simple Smile
В Тракийски универстет, но първо се полага тест за установяване нивото на езика ( 50лв.). Доколкото знам обучението е дистанционно. Изпитът ще се състои другата събота (9 декември). Ако искате опитайте да подадете документи, мисля че има достатъчно време, за да Ви отговорят и да платите.
Задочно го виждам аз това на Тракийския. Rolling Eyes

# 475
Къде е това дистанционно СДК в Тракийския университет за учител по английски? Може ли линк? Намирам изпита за определяне на ниво на 09.12, че е дистанционно синхронно, но не намирам инфо за СДК към този изпит.Rolling Eyes

https://www.dipku-sz.net/A/g/Za-pridobivane-na-dopalnitelna-kval … atsia-i-III-PKS/?

Това вх. ниво за определяне на нивото на езика, дали може да се използва за кандидатстване във ВТУ? Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 19:54 от amy_nka

# 476
Къде е това дистанционно СДК в Тракийския университет за учител по английски? Може ли линк? Намирам изпита за определяне на ниво на 09.12, че е дистанционно синхронно, но не намирам инфо за СДК към този изпит.Rolling Eyes

https://www.dipku-sz.net/A/g/Za-pridobivane-na-dopalnitelna-kval … atsia-i-III-PKS/?

Това вх. ниво за определяне на нивото на езика, дали може да се използва за кандидатстване във ВТУ? Rolling Eyes
През лятото се обадих до ДИПКУ, за да попитам за тази специализация. Казаха, че още нямат група. Обясниха, че първо се установява нивото, от което ще зависи и продължителността на обучението ( мисля че казаха от 2 до 4 семестъра). Подадох документи за изпит и миналия месец ме уведомиха за дата. Преведох сумата и сега чакам датата. Предполагам, че група биха сформирани едва след резултатите от този изпит. Не мисля, че резултатът от този изпит може да се използва в друг университет, но ако проучите въпроса, информацията може да е от полза за останалите потребители.

# 477
Аз изкарах СДК учител по английски език в Стара Загора. 3 семестъра беше и в момента преподавам английски. Подхотовката беше страхотна особено тази по английски. Преподаваше ни др. Димитрова, но тя вече не е там. Разбрах, че след нея следващата ги претупвала, не карала всички часове, а повече самоподготовка им давала. Там приемат наред. Без да знаеш грам английски. Имах колежки, които не можеха да прочетат елементарни думи. , но си бяха практикуващи учители в начален етап или по други предмети и това  го бяха записали за допълнителна квалификация.

# 478
Здравейте, карах стаж в дг, но сега не работя...
Може ли да ми кажете дали мога да си направя профил в клетт/ просвета и т. н. И да впиша ДГ, в която бях за кратко? Информацията ще стигне ли до там, ако се регистрирам като учител в сайтовете?

# 479
Ако продължителността зависи от нивото, то тогава и таксата ще зависи от продължителността? Сигурна ли си, че се провежда дистанционно тази специализация? В плана на сдк "учител по английски език" пише, че е задочно обучението, а в качения график за октомври 2023 е дадено петък, събота и неделя.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … 42A7JCO8fHKc9Nymq

Ще се развъня и аз май...

На мен лично учебния план на Тракийския ми харесва повече от този на ВТУ. Ако се окаже дистанционно това СДК, бих записала.

Общи условия

Активация на акаунт