Професия учител - 17

• 56 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря!

# 526
Здравейте! Ако има учител ЦДО , моля да ми пише! Благодаря предварително!

# 527
  • София
Как успявате да убедите учениците (8 клас),  че чистотата в класната стая е техен ангажимент и е за тяхното приятно пребиваване в училище. При нас е вечна анархия, мръсотия по пода, обърнати столове, чинове по диагонал, а болшинството от класа са момичета.
Всяка седмица избираме 2 дежурни, някои са отговорни и си следят работата, някои нехаят, нали не е у тях. Това започва обаче да се превръща в проблем, от всички съседни стаи само в нашата цари пълен хаос.
Опитвах с наказания - отнемане на телефоните до края на часовете, и това не помогна.
Не знам, какви методи да приложа, за да се научат да почистват след себе си.

# 528
Задълженията на учениците са включени в правилника на училището. А опазване на МТБ е едно от тях.  Защо избирате дежурни, почвате 1, 2 и така докато изредите всички и пак отначало, при отсъствието на дежурен следващия номер го замества.

# 529
  • Майничка
Розова магнолия, от десетина години съм класна на 8 клас, видя ли, че тръгват мундарски, им вися на главите всяко междучасие и нареждам всеки да си почисти мястото.
Ако нямам последен час с тях, намирам начин да се строя 2 минути преди последния звънец пред стаята, мрънкам  и не ги пускам, докато не си разчистят.
Веднъж, при особено упорита съпротива на голяма част от класа, изпратих снимка на кочинката на родителите в школо, купих огромен кош за отпадъци и предупредих, че една седмица, а ако се налага и до края на годината, в тази стая чистачка няма да пусна, те ще си поемат изцяло метенето и миенето.
Точно два дни устискаха и се събудиха едни неподозирани лидери, които поеха контрола и повече такава мизерия не се повтори до 12 клас.
Колкото по-отрано се почне, толкова по-ефективно е. В моите класове дежурните отговарят само за дъска и отсъстващи, всеки си отговаря персонално за мястото.

# 530
Колеги, при вас има ли практика класен ръководител да събира пари на децата- за тържество, за кетъринг и всякакви такива дейности?

# 531
  • Майничка
Не. Или някое от децата ги събира (гимназисти са), или аз плащам нещото и после ми връщат парите.

# 532
Колеги, при вас има ли практика класен ръководител да събира пари на децата- за тържество, за кетъринг и всякакви такива дейности?
Да. За коледно парти на класа класния събира от децата (родителите) сума. Начален етап.

# 533
Родители от родителската тройка събират.

# 534
При нас класният организира тържествата, родител събира парите. Пари единствено събира учителят на ЦДО за месечния обяд.

# 535
  • Добрич
Според мен, макар да е забранено, се налага и учителят да събира понякога  пари. Ако няма кой друг (родител или ученик) и учителят откаже, това означава, че тези ученици не могат да посетят, направят и пр. нищо, за което се изисква финансов ресурс...

# 536
  • София
Моля за спешно съдействие! Извинителните бележки по семейни/домашни причини бяха 3 дни за цялата учебна година? Тези, които се извиняват от класен.
Замислих се, 3 дни за цялата учебна година ли бяха или само за един срок?
Една майка за пореден път иска да ми пише такава бележка..

# 537
За година.

# 538
Освен това има и 5/7 дни, които може да се извиняват от директор. При нас са 5 дни, но знам, че в други училища са 7 дни, не знам дали от училището зависи или от нещо друго.

# 539
  • София
При нас е 7 дни с решение на педагогически съвет.

Общи условия

Активация на акаунт