Липедема

• 12 361
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, отново
Започвам ударно да търся хирург за липосукция, но в България. Знаете ли такъв, който работи с такава канула специално разработена за лепедем.

# 46
Здравейте, отново
Започвам ударно да търся хирург за липосукция, но в България. Знаете ли такъв, който работи с такава канула специално разработена за лепедем.

Здравей, отказа ли се от липосукция в Гърция? Откри ли някой в България? Аз мисля, че няма такива специалисти тук.
При мен проблемът е много изразено на ръце в горната им част и просто не мога да се гледам вече. Убедена съм, че е липедема дори и без диагноза, защото е супер очевидно.

# 47
Аз си купих виброплатформа за тренировки, уред за масаж и за натиск. Единствено болките ме притесняват, с другото съм се примирила. Ще пробвам и сухо четкане. Помагат и чорапи. Липосукция ми се вижда скъпо и опасно.

# 48
Наскоро едно момиче, което следя в инстаграм беше в Испания за липосукция, тъй като в Щатите й отказаха финансиране за такава процедура от здравната застраховка. След всичко проследено при нея реших, че изобщо не ми се преживява такова нещо и ще се опитам да контролирам, доколкото мога, с хранене и спорт, примирявайки се с външния си вид.
Първите 10-15 дни след липосукцията прекара в Испания с няколко последващи MLD сесии в медицинския център. Първите дни описваше силна болка въпреки обезболяващите, теч на кръв и лимфа през белезите, гадене и повръщане, отоци. До 30тия ден беше на хепаринови инжекции и някъде там започна да намалява обезболяващите.

# 49
Много лошо звучи описаното за липосукцията на тези жена, но пък и не се изненадвам, защото тя като цяло е много тежка процедура. Аз просто не знам с тези моите ръце до къде ще стигнат нещата, в момента вече са с много голяма разлика горе и долу, просто горната част изглежда огромна, а и мисля че расте ли расте и не спира, като се гледам по снимки и не мога да се позная, не знам до кога ще се търпя така. Аз съм около 67 килограма, а ръцете ми нагоре са като на жена над 100 килограма. Някои пъти се гледам дълго в огледалото и направо ми става зле.

х HAPPY х, какъв уред за масаж си взе? Аз засега на крака съм в прилично състояние, но и там започват промени.

# 50
Един който стиска, един със светлина и един с вакуум, като този с вакуум засега не ползвам. По принцип целта е да се движи лимфата. Мен ме болят самите сланини, които са възпалени. То не е просто да са грозни Sad.

# 51
Единствено апарат за лимфен дренаж трябва да се ползва. Но трябва да знаете липедем ли е или лимфедем. И не евтините апарати, които предлагат в козметичните салони и рехабилитациите, а осем камерни.

# 52
Моето си изглежда на липедем, нямам такова подуване като при лимфедем на цяла ръка. Просто много натрупване на мазнини на ръце в горна част, несъразмерно и ми стават много лесно синини там и има понякога голяма чувствителност на кожата, стои на буци като целулит също, но най-вече размера е голям. Нямам идея къде може да се сложи диагноза в Бг. А може ли някакъв линк или снимка, нещо за да се ориентирам за тези апарати, за които говорите, че доста неща излизат из интернет?

# 53
Моето си изглежда на липедем, нямам такова подуване като при лимфедем на цяла ръка. Просто много натрупване на мазнини на ръце в горна част, несъразмерно и ми стават много лесно синини там и има понякога голяма чувствителност на кожата, стои на буци като целулит също, но най-вече размера е голям. Нямам идея къде може да се сложи диагноза в Бг. А може ли някакъв линк или снимка, нещо за да се ориентирам за тези апарати, за които говорите, че доста неща излизат из интернет?

Когато лимфедема е първичен, може да се подуе само част от ръката или крака, където се натрупва лимфата. За специалисти трудна работа, съдов хирург.

# 54
Благодаря за снимката, но не мога през бг мама да  увелича да видя какъв е този апарат, как се казва и така нататък. При мен е абсолютно равномерно по двете ръце, не едната ръка. Ще прикача снимка.

Моето е като ограденото, само на горна част на ръце. Не чак в такъв размер, но вървя натам.

# 55
Те са американски, медицински, в София има  един център, може и да се поръча чрез тях. Ако имате познати в САЩ могат да ви изпратят от там, даже с доставката ще ви излезе наполовина. Но трябва да се установи липедем или лимфедем. Първичния лимфедем и той е равномерен и симетричен, вторичния е само на един крайник. Ако сте от София може да отидете на консултация в студио Релакс, те ще ви кажат.

Общи условия

Активация на акаунт