Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, от кой бг сайт мога да си поръчам ел. пила на Маратон? Предлагат се много реплики, някои от тях ги разпознавам дори от снимките, но други не, излизат ми знайни и незнайни сайтове. В сайта на Поли я има, ама тя слага голяма надценка, нещо скъпо ми се вижда. Освен това в бяло е изчерпана, а цветните не ми харесват. Тая от алито мойта, тука я похвалиха, ама ми е гола вода на мен....свикнах в салона с професионалната и тая ми е ужасна. Ако не бях пробвала хубава, може би щеше да ми харесва. 😃

# 661
Коя пила са ви похвалили и не е добра?
И кой я е похвалил?
Тук ясно се казва, кои пили са добри и кои не стават.
Дайте снимка на пилата да видим!

# 662
Не мога да кажа, защото преди доста време бях чела темата, но е от Али експрес и беше 34лв. Нещо от тоя тип е, малка. В момента не е при мен. За твърди кожички не става, слаба е. За сваляне на материал също, пак е много слаба. Дори и да е друг модел, за тая ценова категория, за мен пак ще са същата работа

# 663
Море, ако сте работили в салон защо не поръчате направо от дистрибуторите, които обслужват салона? Хем ще ползвате салонна, а не клиентска цена, хем ще е оригинална и с гаранция. Това ако държите на Маратон.

В сайта на Блускай има Маратон и може да се поръча със свободен достъп. Би следвало да са оригинални, все пак те ги продават главно на салони. Тук обаче важи горното - поръчка през салон ще ви е по евтино отколкото в сайта.

Като втори вариант препоръчвам тази:
https://elenaartnails.com/store/el-pila-218/?gad=1&gclid=Cj0KCQj … gY2saAvS5EALw_wcB
Работила съм доста години в салон и смятам, че тази пила (конкретно този модел) ще ви хареса. Много е мощна и сваля и гел, и акрил, не "запира". Купих си я след като спрях да работя. Има я и в Алиекспрес малко по-евтина.

# 664
При всичките везчеткови ел.пили, които има в момента и са толкова модерни и лесни за работа, аз лично не бих купила Маратон за професионална упортеба. Бих взела като тази на HoneyBee.

Все пак, ако държиш да е Маратон и то оригинален, много внимавай. Дори за Блускай не съм сигурна, че продава оригинала. Има много видеа на рускини и украинки за отличителните белези между оригинал и менте и по спомен ел.пилата на приятелка, закупена от Блускай, имаше по-различен етикет. Аз лично бих си взела от сайт за зъботехника - търси ги в графа микромотори. Преди имаше в Crown и Янев Дентал, сега не съм разглеждала, но можеш да провериш. И като цени бяха по-дори от сайтовете за маникюр.

Апропо, имала съм и фалшив Маратон, и фалшив Стронг от Али - доста добри са като качество, а цената е около 150 лв.

# 665
Да, наистина страшно много се развиха ел пилите за отрицателно време. Много красиви като дизайн, компактни и мощни. Вече пили тип "телефон" са ми като лампите с ув пури Grinning грозни, огромни, морално остарели.

# 666
Момичета, има ли разлика във формата на тези накрайници или единствената разлика е във вида на отбелязване на грубостта на фрезата?

# 667
Няма разлика във формата, просто първите имат пластмасов предпазител, който пази от напрашване.

# 668
Някои уж са еднакви като форма, но понякога имат разлика в качесвто, грубост на насечка и пр. Даже е имало случаи на накрайници, които кофти забиват, а на снимки си изглеждат нормални. Иначе формата ми изглежда почи еднаква, евентуално тези на снимка 1 са малко по-стеснени, но не мога да го твърдя със сигурност.
Море, аз не съм капацитет, но и аз съм съгласна с HoneyBee33 и Есмералда - или по-модерна кс безчетвков или от салона с отстъпка да вземеш, че по нашите сайтове са на принципна в някои случаи " пише жени, то се оказва тоалетна".
Между другото от вчера гледам пили по 12 евро, но хитреците са сложили доставки от 8+ евро, но все пак тази пила излиза 20 евро, пък я водят 45к оборота и ръкохватката е хубава. Като ги пуснаха на ърли бърдс бяха на цени м/у 18 и 20 евро:
https://www.aliexpress.com/item/1005006095045741.html?spm=a2g0o. … c632b7WuxA6n&mp=1

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 10:12 от karmilla

# 669
Аз съм хвърлила око на този прахоуловител, и ако падне под 60лв. го вземам Grinning Мисля, че eлeнa aрт го предлагаше.

https://www.aliexpress.com/item/1005004802222948.html?spm=a2g0o. … 3f38daoDJyLR&mp=1

# 670
На пилите освен оборотите трябва да се гледат и ватовете, защото колкото и оборота да развива  на свободен ход, когато допре покритието ѝ трябват ватове за да не забавя ход. Но китайците и за това послъгват. А на тази с 45К оборота, даже не пише колко вата е 🤷

# 671
Изобщо не си правят труда да напишат колко вата е не само на тази, а изобщо на тези на батерии и определено и лъжат, да. Поне на някои, които са със захранване си пишат, но и там не е ясно колко са реални. Гледам, че на тази, която взех последно - "буренцето" хаха, на кутията пише 50W. Дали ги стига не знам.

Тази:

След толкова пили- гледане, поръчване, вече всички ми се виждат еднакви. Grinning

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 11:55 от SilverPink

# 672
Мощността може да се изчисли лесно, като се умножат волтoве по ампери, тях ги пише почти винаги. На безжичните пили мощността обикновено е около 20 вата.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 14:35 от esmeralda23

# 673
Имах идея да ползвам един лак, но се оказа по-плътен от колкото мислех. Ползвах един на клареса, от който се оплаквах преди време. Трудно се нанася, става на петна, неравномерно. Измъчих се с него, но вече бях сложила броката и нямах друго подходящо.

# 674

Здравейте,може ли инфо за какво се използват тези приставки?

Общи условия

Активация на акаунт