Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 31 843
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Това със сроковете на годност не е съвсем така. 12 месеца срок на годност, за които 12 месеца даден цвят е отварян 3 пъти, съхраняван на тъмно, на стайна температура или по-хладно, и изправен (прав, а не легнал), а когато се отваря и ползва не е стоял дълго отворен, не е влизал прах в него, не е бил на слънце, не е вкаран друг продукт в него чрез четката му чрез недобро изпичане на предходния слой (върху който е нанесен), и още някои такива вторични фактори и подробности... та вземайки предвид изброеното т.е. накратко правилна експлоатация и съхранение, аз лично не спазвам посочения срок на годност.
При ежедневно отваряне в салон, изтипосани цветовете на стелажа на стената срещу прозореца (с цел да привлича клиенти разбира се), професионална среда и съпътствъщите замърсявания - да, 12 месеца е удачно, освен това ХЕИ ги следи тези неща. Не че по салоните не се подменят стикерите с цел удължаване на срока, де.
В домашни условия лаковете са много по-трайни и лично аз се ориентирам по това как ми изглежда самия лак и консистенцията му. Действително имам гел лакове на по 5-6, може и 7 да са вече.. години, които може би вече наистина трябва да махна, но те пък за тези години са използвани предостатъчно, за да си избият 20-30-40 лева, предвид, че един маникюр би ми струвал минимум 40 в салон. Grinning
Та, Силвър, аз пък с това се оправдавам за това, че не съм посегнала към лакове от али.
Пък и така държа колекцията на къс повод, че ако струват по 3лв ще купувам на поразия и мвого бързо ще излязат извън контрол нещата, а така хубаво обмислям дали го искам този цвят и дали ще го нося. Joy
Допълвам - точно поради тази причина не купувам и използвани лакове и като цяло козметични продукти. Няма как да знам отсрещния колко е съвестен и как ги е ползвал и съхранявал и колко време.
Предпочитам по-малко, но по-качествени неща.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 19:31 от HoneyBee33

# 646
И аз мисля, че за домашна употреба ако се съхраняват правилно лаковете могат много по-дълго да се ползват, а не 12 месеца от отварянето. Проблемът е обаче, че дори и скъпите лакове не винаги са Ок. Лятото си бях купила две цветни бази на Коди, които са ужасно  гъсти и едва успявам да ги ползвам при положение, че са със срок на годност до края на 2024.

# 647
Нямам много на брой Кодита, но тези които имам всичките са значително по-гъсти от "стандартното". Особено базите и особено ръбър базите, наистина са супер гъсти, но те са си такива по принцип. Гелиш например са много кремообразни и леки и "меки" за нанасяне. Gelaze също са приятно течни. Блускай са 50/50 с консистенцията. Клариса (не Клареса) са пък едни от най-течните, които съм ползвала и поради тази причина не ги харесвам.
Гъстотата е във формулата на лака. Ако с времето се промени вече е друг въпрос, а повечето се пресичат и разделят, когато не са вече ок.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 20:03 от HoneyBee33

# 648
При мен не е толкова водеща зената, колкото че ш на мен ми писват. Топси добре гъо е обяснила - с времето някакви колекции дори и само като ги гледам ви омръзват. Напосредък и Кларесата са така и да пуснат нома колекция не ме впечатлява, защото някои лакчета са почти еднакви с други налични. Палу, предвид че са луксозната версия на Клареса, също се припокриват, флекситата съм ги изръчкала докато търся, хай хибрид са много красиви, но и те ми напълниха окото. Общо взето кесането в мейкъп и разглеждането там така ми се отрази. Относно китайските, които съм купувала до момента са били добри попадения, малки са разфасовките и предвид цената не ми е жал, ако повече не посегна към тях. Коди ми харесват също, пнб и други марки висок клас, но тях съм склонна да взема от нейлмастер, а не от тук. Което значи, че трябва да взема повече, а тия дни избягвам и гледам повече уж да ги разходвам. Блускай съм купувала отдавна, но на нито един продукт не случих и прецених, че няма да давам ния пари за тях. Като цяло напоследък се хващам, че повече се насочвам към цветни бази/гелове/полигелове, защото са лесни и бързи за маникюр, а и красиви. Също така лесно се правят разни прости, но ефектни преливки, които иначе с цвят 100 часа трябва да ги правя. Не че нямам цветове, но вапоследък все повече мързеливата го карам с базите.

# 649
Та, Силвър, аз пък с това се оправдавам за това, че не съм посегнала към лакове от али.
Пък и така държа колекцията на къс повод, че ако струват по 3лв ще купувам на поразия и мвого бързо ще излязат извън контрол нещата, а така хубаво обмислям дали го искам този цвят и дали ще го нося. Joy

Абсолютно си има сериозна логика в това. Защото аз като взема от евтините и понеже не си правя толкова сметката се напълвам с лакове, които никога няма да ползвам. На няколко пъти се улавям, че вземам цяла серия от нещо, само защото не мога да преценя кой цвят ми харесва повече, а те реално са с някаква пренебрежима разлика.
Мерси и за разяснението за срока на годност, ще го имам предвид.
В крайна сметка "всеки сам си преценя" кое му носи повече удоволствие в хобито. Simple Smile

Да споделя впечатление от последната ми "работа" с пилата. Свалях полуизчоплен лак на няколко пръста на дъщеря ми. Изчоплен до естествен нокът на места, имаше и отслояване на едно място, което за мен си беше предизвикателство да не направя беля. Ами... при нея не ми се получават такива бабунки и ръбове- всичко свалих плавно и гладко с жълт накрайник. Явно проблемът наистина е в несигурността когато свалям на себе си. Flushed

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 20:56 от SilverPink

# 650
  • Бургас
Аз пък напоследък гледам едни маникюри с вълнообразни линии в сребърно или златно, но не е като нарисувано, а релефно като течен метал/живак... Не знам дали обяснявам правилно. Може би не е най-точния пример, но нещо такова, знаете ли с какви материали/техника се постига

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 22:12 от sunny-n

# 651
Съни, такива се постигат или с пигмент или с бои сребърна или златна. С пигмента  за да е релефно правиш по-дебела линия с топ без лепкав, втриваш и пак топ от горе и така ще са ти релефни. Същото е и с тези бои слагаш и после отделно минаваш с топ върху линийките. Според мен тези са с пигмент правени.

# 652
  • Бургас
Благодаря, ще го мисля. Не е това маникюра, който искам, но явно с гел и пигмент е варианта. Просто мислех, че има нещо ново и лесно.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 22:13 от sunny-n

# 653
Аз минавам през различни периоди - да ходя на маникюр или да си го правя сама. Е, не мога да достигна вашите висоти, но опитвам.
Сега ходя да ми го правят. Но всеки път имам по някой пукнат нокът и за да го оправят цената скача...И взех да ставам стисната Simple Smile
И в този ред на мисли искам да ви попитам - какво ползвате у дома, ако имате пукнат нокът?
Благодаря на всички отзовали се!

# 654
  • Бургас
MirrraBbelll, до скоро лепях с база и филтър от чай, или с гел в бутилка, гел типсове... Последно ползвах fiber base  на Didier Lab. Ами меко казано не вярвах, че без допълнително укрепване/усилване ще издържи толкова дълго. Буквално беше пропукан нокътя 2мм под живеца и в момента е 7 мм над нивото му.

# 655
Другото е тези метални боички  но имат валко разлика с пигмента на изглед. Пускам първите, които визях в алито. Бях поръчала една сребърта такава на комилфо, но не съм я ползвара още. В иг има клипчета за разриката и с пигмент е някак по-блестящо и огледално, а с боичка не можа да го обясня ... пак си е з.агно и сребърно, но различно.
https://a.aliexpress.com/_mMJNLLk
Лепила съм нокът с чаена торцичка, во не издържа и от тогава с безвлакнеста кърпичка за обезмасляване съм процедирала.
Слагам база не я пека длагам изрязаното парченце и леко мажа база от горе и пека. Изравнявам като запилвам с пила и укрепвам както обичайно. Полинка има едно слипче нагледно как лепи нокът със салфетка, ще го добавя в коментара. И моят беше под живеца и така издържа до израстване.
https://youtu.be/yRL942tFjZM?si=tcS3E96g9TNxBkb4

# 656
Минавам с ъпдейт за новата пила (тази дето я има в Елена арт) Днес правих майка ми и племеницата и съм супер доволна. Сравнение със сивата има повече обороти, въпреки че и двете се водят 35. Мислех, че няма пауза, но он-оф бутона всъщност работи като пауза (помни оборотите)
Майка ми имаше спукан нокът до живеца и за пръв път пробвах техниката с филтър от чай. Нямам гел, затова сложих линд база, ще видим...

# 657
И в този ред на мисли искам да ви попитам - какво ползвате у дома, ако имате пукнат нокът?
Благодаря на всички отзовали се!

Комбинация от фибро база (Secretly) и гел в бутилка (Mister nails) са ме спасявали от счупен нокът странично и в свободния край. Не мръднаха до следващото правене.

Веднъж пробвах и само със салфетка и база да закърпя, но ефектът беше покъртителен Joy

# 658
Благодаря на всички!
Да сте живи и здрави

# 659
Пресечена млечна база , оправих с прозрачна база. Стана по-добре от нова. Днес ми пристигна розова опал база Коди, много ми харесва. От една година ѝ се каня.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт