Париж - 19

• 53 902
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 930
Може и на място. Става бързо.
С ТЕЛК, таксата се намалява с около 5 евро

С какво се удостоверява че имаш ТЕЛК? Става ли със синята карта за паркиране на инвалидно от БГ. Трябва ли заверен превод на ТЕЛК листа? Видях че може да се вземе още един билет с намалението за придружител за Айфеловата кула? Разликата в цената на билетите е значителна, затова ще съм благодарен ако някой е наясно наистина.

# 931
Здравейте,ноември месец пътуваме за Париж със съпруга ми и синът ми,който е на 18г.Днес реших да купя билети за Лувъра,не разбрах-за синът ми трябва ли да купя пълноправен билет-22€. или за него е безплатен?И ако ми препоръчате хубав и бюджетен апартамент близо метростанция ще съм ви признателна🙏

# 932
  • БГ
... синът ми, който е на 18г. Днес реших да купя билети за Лувъра,не разбрах-за синът ми трябва ли да купя пълноправен билет-22€. или за него е безплатен?
Не купувате, но резервирате билет за младежа! Ние бяхме 3-ма възрастни, младеж на 18г и още двама на 17 и 14г. Така изглеждаше избора ми в сайта за билети. След заплащатето, билетите им са с нулева стойност, но със собствен QR код
.

# 933
... синът ми, който е на 18г. Днес реших да купя билети за Лувъра,не разбрах-за синът ми трябва ли да купя пълноправен билет-22€. или за него е безплатен?
Не купувате, но резервирате билет за младежа! Ние бяхме 3-ма възрастни, младеж на 18г и още двама на 17 и 14г. Така изглеждаше избора ми в сайта за билети. След заплащатето, билетите им са с нулева стойност, но със собствен QR код
.

Супер,благодаря много!И аз така го разбрах,но за са съм сигурна реших да попитам🙏Бях се засилила да купувам 3 билета и в последния момент се спрях.

# 934
  • София

С какво се удостоверява че имаш ТЕЛК? Става ли със синята карта за паркиране на инвалидно от БГ. Трябва ли заверен превод на ТЕЛК листа? Видях че може да се вземе още един билет с намалението за придружител за Айфеловата кула? Разликата в цената на билетите е значителна, затова ще съм благодарен ако някой е наясно наистина.
Аз нося самия Телк, с превод на АЕ. Нямам синя карта за паркиране, затова нямам идея с нея дали става. Друг вариант е членска карта от Съюза на инвалидите, но и такава не съм вадила.

# 935
diziler, другата линия на шатъла до Saint Denis пише, че започва в 8.00, но като тръгнеш да купуваш билет излиза и един в 6.40.
Благодаря, стана точно както всички вие ми описахте. За което наистина... Мерси.
Иначе полетът закъсня с 40 мин. още от София. И кацнахме в 6.30, та беше голям спринт през летището до Аеробус. Беше се натрупала опашка, та в 6.55 благополучно потеглихме, в мъгла и тъмница. До 08.00 беше абсолютно тъмно. (по- на север, а и преди смяната с час назад на 27 окт... така ще е). При метростанция Сен Дени започна изгрев Grinning
Самолетът беше пълен с роми, кацането беше в мъгла и най-глупавото беше, че кабинният екипаж съобщиха на всеослушание, че кацаме при намалена видимост и мъгла, та да не включваме устройствата. Кому беше нужно да се казва това, при все, че половината хора поне ще се панират.

На връщане.. километрична опашка със завои (змейка) на Сен Дени. В 17.15 ч (чак се притесних за полета си в 20.40), опашката беше поета от поне 3-4 автобуса, които.. слава Богу бяха един след друг през 5 мин, а не през 15 мин., както е по разписания. Явно вечер има струпване на полети в петък и си знаят знаят от Аеробус.
Скрит текст:

# 936
  • БГ
.. 5,20 евро е градската такса на ден...
В 3-ти район градската такса е 2,60Е/ден, на човек! Нашата за 6 човека х 3 нощувки беше вкл в крайната цена (апартамент резервиран от Букинг). На Бове гр.такса беше х 1Е.

# 937
И за да довърша разказа с трансфера Париж-Бове, пристигнах в 19.00 (за полет 20.40 без чекиране багаж е екстра), но.. изобщо не съм знаел от кой терминал. Виждам таблото, виждам си полета и се нареждам. След 10 мин. дойдох до сканиране на бордната карта, пише ми Wrong Terminal и там от служителите ми казаха да бягам на Т1, че това било Т2. И там виждам някаква умопомрачителна опашка.
Скрит текст:

20 мин. само докато се стигне до сканирането на бордната карта. После до скенерите опашки, змейки... поне 45 мин. чакане там, супер бавно вървеше опашката ,скенерите претрупани с пълни легенчета, едва се движат, връщат ги, няма къде да си поставиш легенчето с багажа.. Изобщо не действаха бързо. Добре, че полетът за София закъсняваше (видях докато чаках, че и София-Бове закъснява с 20 мин., тоест нашият самолет и си направих сметка, че и ние ще закъснеем). Много тегаво е това Бове, по-зле и от нашият Т1 в София.
Ако сте без чекиран багаж... ходете 2.5 часа преди полета. Ако сте чекиране.. може би към 3 часа.

Иначе пътуването от Сен Дени до Бове беше  час и 25 мин., имаше трафик на излизане от града.

За самия Париж няма с какво да Ви изненадам, всичко сте го написали. Сутрин беше 4 градуса на кацане, но следобед пекна слънце и около градините край Лувъра всички тревни площи бяха с насядали хора.

Пълно с китайски туристи, които ми скъсаха нервите. Големи егоисти са при снимане, всеки ги чака, те се туткат, въобще не се съобразяват. Пред обелиска на пл.Конкор една китайка 5 минути я чакаме цяла тумба хора, да се наснима в поне 20 пози, тя не вижда, че другите я чакат. По-скоро не я вълнува. После изчакахме и майка й, и приятелките... и така.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 14:57 от diziler

# 938

Аз нося самия Телк, с превод на АЕ. Нямам синя карта за паркиране, затова нямам идея с нея дали става. Друг вариант е членска карта от Съюза на инвалидите, но и такава не съм вадила.

Значи сте пробвали и се е получило да си вземете билет за Айфеловата кула с намаление? Искам да съм сигурен защото ще си го купя онлайн предварително. Вие също ли предварително го закупихте? Преводът на ТЕЛКа, предполагам го направихте при лицензиран преводач но със или без легализация, която оскъпява значително? На вас колко ви струваше преводът ориентировъчно, ако не е тайна?

# 939
  • София
За абсолютни всички музеи и забележителности в Париж взех билети или безплатно, или с отстъпка /като в случая с АК/ онлайн, никъде не съм имала проблеми с този превод на ТЕЛК - лицензиран преводач, да, няма легализация, само печат на преводача. От години пътувам и посещавам забележителности по този начин. Май около 60 лв. беше превода последно по спомен. Освен това достъпът до всички забележителности при наличие на такъв документ е незабавен - отивате на вход за disabled persons или на самия вход и като покажете документа, ви пускат веднага - това, ако има опашки независимо от часовия слот.

# 940
  • plovdiv
И нашата екскурзия приключи благополучно! Върнахме се живи и здрави! Имахме 3 нощувки в 3-ти район (1300Е за 6 човека). Придвижвахме се предимно пеша, а за няколкото пъти ползване на метро ползвахме старите карти Navigo easy, със заредени t+ (от 2022г), купувахме и единични билети t+ (х 2,15Е). Ако купиш 10 t+ наведнъж цената пак е такава (10х2,15Е), само ако ги заредиш в картата тогава ползваш отстъпка (10 t+ = 17,35E), но пък така билетите са само за картодържателя. Заради ранният полет на връщане (6,40ч) предпочетохме нощувка в х-л Ibis, на 5 мин пеша от Т2! 10 мин преди нашият полет имаше други два на Райън, но това не попречи на щателните проверки и boarding 20 мин преди обявения час, (което не компенсира закъснението на отиване към Париж с повече от 3 часа!).

Може ли линк на апартамента? И аз търся за 6 човека.

# 941
Здравейте!
Чета, чета, но нещо не успявам да се ориентирам, или поне така мисля, за пътуването в Париж. Имаме 1 ден, сутринта имаме пътуване от Роаси/Шарл дьо Гол/ до Париж, и вечерта обратно. През деня не мисля, че ще ползваме повече от 2-3 пъти градския транспорт. 2 възрастни сме. Мислех да взема Navigo Day Pass за зони 1-5 , за всеки от нас, но колкото чета, толкова не мога да разбера дали е правилния избор....

# 942
Ако имате само 1 ден слезте някъде в центъра (например Триумфална арка) и се разходете да усетите духа на града.

# 943
  • Бургас
Няма смисъл от никакви приложения, ще си купите единични билети. Ако имам един ден, бих отишла до Нотр Дам и в района, и цял ден бих ходила пеша...

# 944
Нали Navigo Day Pass 1-5 зона включва пътуването летище ШДГ - център - летище? И само това е достатъчно да избие цената на дневния пас. Т.е., дори и никакъв друг транспорт да не ползвате, пак виждам смисъл от него.

Общи условия

Активация на акаунт