Париж - 19

• 53 847
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 975
Хотел "Зора" на ул."Леополд Белан"...

# 976
Здравейте, искам да си организирам самостоятелно посещение на Париж за 4/5 дни.До сега не съм била във Франция, но предполагам е като всеки голям град.Питанията ми са две -- пътя и хотела.Виждам че има полети на уиз и България еър.Кой би бил по удачния вариант, като придвижване към централната част?За датите които съм избрала цените им са почти еднакви.Другото ми питане е за хотел.Къде в кой район на Париж да търся,така че да е комуникативно място от където лесно може да се придвижим към най -основните забележителности. Не обичам предварителните планове ,там на място ще решим кое кога.Примерно Лувъра ,Айфеловата кула,Шанз елизе ,също така района да е хубав за разходки ,хапване.Ще съм ви много благодарна да ме насочите,евентуално може да ми препоръчате и конкретни хотели.Благодаря ви.

# 977
  • Бургас
Уиз летят до Бове, което е отдалечено летище на около час и половина от Париж.
България Еър лети до Шарл де Гол, от което с влак се стига по-бързо.
Преценете си според цената на билета и възможностите.

Хотел не мога да препоръчам, отсядам в апартаменти с добра транспортна връзка, но Латинския квартал, квартал Маре са много добри райони за разходка и хапване.

# 978
Уиз летят до Бове, което е отдалечено летище на около час и половина от Париж.
България Еър лети до Шарл де Гол, от което с влак се стига по-бързо.
Е това не е целият избор.
Transavia летят до Орли
Раянеър летят до Бове

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 23:26 от diziler

# 979
  • ВАРНА
Аз малко трудно си представям посещение на Лувъра и Айфеловата кула без предварително купени билети.
Точно Transavia си мисля за опитаме за един Париж 2025. Ремонтираната Notre Dame много ме/ни привлича.

# 980
  • Майничка
Всъщност, при последните ни няколко ходения (група 20+ маймуни), отиваме ок.9ч. на опашката пред кулата и влизаме до 40 мин., без предварително запазен час.
За Лувъра без резервация се чака повечко, ок.час и нещо в най-ранните часове, после и нагоре.

# 981
Посещение на Айфеловата кула с качване по стълби до 2-ри етаж е възможно по всяко време. Големият наплив е до върха, за мен незнайно защо. Гледката от 2 етаж е по-впечатляваща.

# 982
Дъщеря ме с гаджето й беше в Париж миналата седмица и успя за 6 дни да разгледа доста забележителности, да отиде на мач, до Дисниленд. Имаха билети само за Дисниленд и Лувъра
Спяха в частен апартамент през Airbnb, близо до Лувъра и останаха доволни

# 983
  • Пловдив
Здравейте,
какво мислите за този район за нощувки Rueil-Malmaison.

# 984
Здравейте, за Коледа ще бъдем в Париж, ще ходим в Мулен руж, познати казаха че трябвало да бъдем с официално облекло.
Дали може да се посети с тъмни дънки примерно или трябва панталон?

# 985
Здравейте,
Струва ми се доста отдалечено от центъра, но не не съм отсядала там и не познавам квартала.

# 986
Здравейте,

Не е точно в центъра, но Париж е голям град. Иначе, квартала е приятен, аристократичен. Точно там се намира резиденцията на Наполеон и Жозефина. Кварталът е едно от предпочитаните места за творчество от такива художници като Реноар. Има паметници, старинни къщи и общо всё е град в града.

# 987
  • София
Здравейте,

Това е извън Париж, за живеене става, но за туризъм по скоро не. Бих търсила в града.

# 988
Здравейте,

Това е извън Париж, за живеене става, но за туризъм по скоро не. Бих търсила в града.
А може ли да предложите добър район за настаняване в Париж?

# 989
  • София
Вижте тази верига, бяхме в техен хотел през май, разположени са в хубави райони и сравнително близо до центъра, хубавото е, че ако си клиент на един от тях, може да ползваш услугите /например да спреш за почивка и да се възползваш от някакви безплатни напитки/похапване/ във всеки от хотелите от веригата. Има и по-скъпи, и по-евтини:
https://en.astotel.com

Общи условия

Активация на акаунт