Париж - 19

• 53 835
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 990
  • София

Бих избрала - 8,2,1,3,4,5,6,7,15,16 и може 11. Вече е въпрос на финанси.

# 991
  • Варна
Здравейте, още избирам дестинация за м.март. Един от вариантите е Париж. Разлистих темата набързо, но имам следния въпрос:
Виждам, че билета от Летище Буве до града е около 17 евро.
Мислите ли, че е по-добър вариант да пътуваме със самолет до Брюксел и оттам да хванем влак, който пътува 1,5 ч и струва 25 евро ?
Споменавам и питам за варианта с Белгия, защото ще пътуваме от Варна. От тук има директни полети до Брюксел.
Ако искаме да кацнем в Париж, трябва да пътуваме до София 6 часа с кола.
И предвид, че цената на транспорта до самия град е сходна ... може би ще изберем Брюксел Simple Smile

# 992
  • Варна

Мислите ли, че е по-добър вариант да пътуваме със самолет до Брюксел и оттам да хванем влак, който пътува 1,5 ч и струва 25 евро ? 
И предвид, че цената на транспорта до самия град е сходна ... може би ще изберем Брюксел Simple Smile

То и времето е сходно - от Летище Буве до града е 90 км. и е над час , а ако е в час на трафик и повече. Разбира се ако в логистиката  се включи и трансфера в Брюксел от летището до гарата уравнението става по сложно Simple Smile

# 993
  • Варна
Познати бяха сега в Амстердам и направиха същото - до Брюксел и оттам за Амстердам.
Те ми казаха изобщо за тази възможност. От летището в Брюксел до гара Миди в Брюксел има удобен транспорт. От същата гара се тръгва за Париж.
Пиша го, защото може да е полезно и за някой друг.
Започвам да се замислям над този вариант Simple Smile

# 994
Говорите за летище Brussels Zaventem или Brussels South - Charleroi?
Щото до/от Шарлероа става една идея по-сложно и дълго. Влаковете правят връзка с градчето Шарлероа, а то е на 7 км от летището. Иначе има Flibco от самия град Брюксел до летище Шарлероа.  До летище Завентем е много по-лесно вече.

# 995
  • Варна
Полетите са до Шарлероа.
Сега разбирам - от летището ще трябва връзка до градчето. От там влак до Брюксел. От там - влак до Париж.
Да си гледам колата Варна - София май Grinning
Цените на полетите нямат драстични разлики иначе.

# 996
Сега разбирам - от летището ще трябва връзка до градчето. От там влак до Брюксел. От там - влак до Париж.
Не, не... има автобуси, които правят директна връзка от летище Шарлероа до град Брюксел. Вижте Flibco.com

С тях съм пътувал от Шарлероа до Люксембург и от Шарлероа до Лил (а в Лил автобусът на Флибко спира точно до жп гарата, от която може да си вземете влак до Париж, много по-близо е). Гр. Лил е супер, поне половин ден да разглеждате.

# 997
Полетите са до Шарлероа.
Да си гледам колата Варна - София май Grinning
Цените на полетите нямат драстични разлики иначе.

Подкрапям,правилно и за мен решение.

# 998
Значи пътувате от Варна. Уж Transavia имат директни полети Варна-Париж Орли. Сега им видях на сайта, полетите за 2025 започват от 2 май. И са скъпички, по над 100 евро в посока. Ако ще пътувате преди 2 май, по-добре си вземете билет до Шарлероа. И оттам Флибко (спират пред летището) до Лил. Пътува час и половина до Лил, няма граница, не разбирате кога сте влезли във Франция.  В Лил автобусите на Флибко, Фликсбус, Бла бла Кар спират пред жп гарата, а оттам има влакове на всеки час до Париж. Но си оставете интервал, може да разгледате града. Гарата е на 5-10 мин. пеша от центъра. Има много хубави катедрали, паркове с патенца, площади... Wink Централните улички са красиви. Имах две нощувки в Лил през ноември, хареса ми.

Но... това е просто един от вариантите. И при условие, че не държите да разглеждате Брюксел.

# 999
  • ВАРНА
milieva89, с австрийските от Варна проверихте ли цената? Малко е кратък престоят във Виена, но с бърз ход се случват нещата.

# 1 000
И аз обмислям пътуване с австрийците до Париж следващата година. Гледах билетите на трансавиа, но бяха с доста високи цени и предвид че летят по един път в седмицата, не са особено удобни. От Варна няма никакъв избор за съжаление. Турските авиолинии също са вариант, но полетите не са в особено удобни часове и в повечето случаи са по-скъпи. Предната година пътувахме с австрийците до Милано и Венеция и не сме имали проблеми. Какви ли не варианти мислих и аз - до други градове, държави и т.н. В карайна сметка пътувахме директно от Варна без никакви сложни организации. Цената беше аналогична с тази на билетите от София, плюс пътуването с кола, багаж и т.н. А и в повечето случаи нискобюджетните летят до отдалечените летища за разлика от австрийците, което също може да спести време и средства.

# 1 001
Здравейте, още избирам дестинация за м.март. Един от вариантите е Париж. Разлистих темата набързо, но имам следния въпрос:
Споменавам и питам за варианта с Белгия, защото ще пътуваме от Варна. От тук има директни полети до Брюксел.
Ако искаме да кацнем в Париж, трябва да пътуваме до София 6 часа с кола.

25 евро Брюксел-Париж с влака Евростар (защото той пътува час и половина) е рядкост. Има някакви ограничени количества билети на тази цена, но аз от почти 20 години живея в Брюксел, до едно време много ходех до Париж и така и не съм успяла да си купя такива билети. Може би ако много време предварително се вземат.

# 1 002
  • Варна
Благодаря много Simple Smile Полезно ми беше, за да отсея информацията. Ще планираме от София.
А бихте ли ми казали подходящ ли е март в Париж ?
Покрай Великден през април, работят ли музеите и изобщо града ?

# 1 003
Всеки месец е подходящ за Париж! А дали ще случите на хубаво време си е въпрос на късмет! По Великден гарантирам, че някои заведения и магазини ще работят, но за музеите трябва да проверите на съответните сайтове. Аз не бих отишла по Великден.

# 1 004
  • Бургас
Стана ми интересно за този влак, влязох в сайта - най-ниската цена на билети е 35-59 евро в посока.
Хубаво е да го има като възможност, ако изпаднат много евтини билети до Брюксел...

Общи условия

Активация на акаунт