Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 33 581
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Колко е приблизително срокът на годност на един АБ, имам един блистер, купуван 2020-та, но нямам кутийката.

# 616
На самия блистер не я ли пише датата на годност?

# 617
  • София
Има една мини гравюрка в края, мерси, не бях погледнала внимателно под презумпция, че само на кутийката пише.

(До края на 2024-та е, дълъг срок)

# 618
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте!
Малко шантав въпрос имам.
Винаги съм била с тъмно кафеви очи.
На скоро забелязах, че са станали доста светли към зелено сякаш отиват ,чак им се радвам .
Имам астигматизъм 3,25 ,нося очила ако и от значение.
Дали трябва да го взема под внимание и да отида на очен или това изследване е нормално с годините?

# 619
Здравейте.
На големия ми син  на 12 г. във вторник му биха двете ваксини (против морбили и тази против тетанус) .Нормално ли е да му е така след ваксината?

# 620
Нормално е. От тетанус съм имала по цял месец топче колкото череша, болка и сърбеж.

# 621
Някой имал ли е тревожност,безпокойство,кръвно и подобни от антибиотик Клиндамицин? Не пише в страничните ефекти нищо такова,само един коментар намерих със същия въпрос.

# 622
Хора, здравейте. Не знам кой помни историята ми. От м. Април съм с тъпи постоянни болки долу ниско вляво. Посетени всякакви лекари, нищо ми нямало- било стрес. Ами супер, ама отидох на ендоркинолог и ми поставиха диагноза Хашимото и завишени ТАТ и МАТ тела. Та след интензивно четене, разбрах че МАТ нивата се свързват именно с проблеми и възпаления в черва. Май ще се връщам при гастроентеролога и ще моля за обстойни изследвания. Дали му се вижда края? Много се надявам да е така, май трябва и колоноскопията вече да направя.

# 623
Някой имал ли е тревожност,безпокойство,кръвно и подобни от антибиотик Клиндамицин? Не пише в страничните ефекти нищо такова,само един коментар намерих със същия въпрос.
А дали не може да са свързани и с това заради което се приема антибиотикът?

# 624
Някой имал ли е тревожност,безпокойство,кръвно и подобни от антибиотик Клиндамицин?

Мъжът ми всеки път, като приема антибиотици, казва, че му се отразяват ужасно на психиката - безпокойство, тревожност, изнервеност и т.н.

# 625
  • София
Тревожност точно не, но силно изразени физически симптоми, преминаващи в тревожност и лека паника - да.
Само от него, с друг не съм имала това.

# 626
А дали не може да са свързани и с това заради което се приема антибиотикът?
Не знам,приема се за оток от зъб уж,отока спадна,но има безпокойство,кръвно,висок пулс и т.н. и не знам и аз вече свързани ли са.

# 627
Докато пих Клиндамицин ми дойде два пъти менструация (май и други споменаваха такива аномалии) и получих една от редките нежелани реакции. Възпаление на външни полови органи. Месеци се лекувах после.
Вече си казвам на зъбарите, че не го искам и ми дават от друга група АБ.

# 628
  • София
Блосъм, доста коварен АБ е

# 629
Има ли нещо ефикасно при хормонално безсъние?...Мелатонина ми помага само при заспиване, но не и за здрав продължителен сън, някой който го е преодолял моля да даде съвет...Hands Pray

Какво имаш предвид под "хормонално безсъние"?
Ела в групата на Рей Пийт за тези хормонални проблеми.

Иначе магнезии в точно определен час, после мелатонин пак в определен час и непосредствено преди сън GABA.  Магнезии и Габа можеш да пиеш безкрайно, но за мелатонина съм чела различни неща.

Колко ти е кортизола? Слюнчен тест - трикратен. Ако искаш ще ти пратя кога се изследва /около 100 лв. е изследването.

Знаеш ли не се шегувам - обиколи няколко магазина за хранителни добавки и питай там момчетата какво биха ти препоръчали за безсъние или за добър дълбок сън. За спортистите сънят е изключително важен и имат схеми и идеи, които може да те изненадат.

Оптималното ТСХ не е ли 2? Поне знам, че това целят за забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт