"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 62

• 52 066
  • 853
  •   1
Отговори
# 480
Много е рано за лекар ,  10-14 дни  след закъснение , за да се види всичко .
Не виждам смисъл от кръвен тест.

# 481
Много е рано за лекар ,  10-14 дни  след закъснение , за да се види всичко .
Не виждам смисъл от кръвен тест.

Защо не виждате смисъл от кръвен тест ? Самото АГ не изисква ли ?
Кръвния тест не показва ли, че всъщност расте хормона когато числата са големи и не показва ли че се развива бременноста ?

# 482
То показва, но не е задължително да се прави.

# 483
Аз почти никъде не съм срещнала някой АГ да иска изследване на чхг...повечето жени си го назначаваме сами за да видим какво се случва..

# 484
Здравейте, момичета!
С приятеля ми отскоро правим опити за бебе.
Последната ми менструация дойде на 21.11, овулацията ми беше на 4.12 (усещам я всеки път, защото е доста болезнена, а и гинеколог ми е потвърждавал, че съм в овулация точно когато съм я усещала). Снощи на 9.12 усетих нещо, което беше много явно и странно - в продължение на поне час получавах крампи в корема, стягане и отпускане, което беше на кратки интервали. Въпросът ми е има ли някаква вероятност тогава да се е случвала имплантация? Беше 6ти ден след овулация. Не искам да се самонавивам твърде, но вчера сутринта усетих и ужасно главоболие за минути, а и гърдите от вчера започнаха да ме болят, по-точно ги усещам като по-тежки, но странното е, че не са твърди като обикновено, а напратив - стоят си меки.
Цикълът ми е с продължителност 25-26 дни, следващата ми дата е 15-16.12, тогава са 12 дни след овулация и тогава най-рано мога да направя тест, ако не ми дойде, нали?
Като цяло знам, че тук врачки няма 😀, но ми е любопитно някоя мацка усещала ли е това, което е аз?
Пожелавам по едно Коледно чудо на всяко чакащо момиче! ❤️

# 485
Ами имплантацията е между 6-12 ден, за усещане да кажат дамите с опит, но пък ти стискам палци! Simple Smile

# 486
Аз няколко дни преди цикъл усетих едно като боцкания и придърпвания...гърдите ме боляха...но мен винаги преди цикъл ме болят...а да имах и съвсем малка точица розово зацапване ... в деня когато трябваше да ми дойде пак имах такова зацапване...истинските симптоми като повръщане,гадене,главоболие дойдоха около 8г с

# 487
  • София
Foxy, аз овулацията си я усетих и беше потвърдена на ехограф, защото забременях след успешна инсеминация. След това, обаче, нищо не усетих, освен една сънливост седмица по-късно и нервно напрежение като пред цикъл в дните около липсващия цикъл. Също така и голяма жажда нощем. Гърдите ми почнаха да стават чувствителни в 6-7 г.с., а бях от щастливките без гадене и други странични ефекти освен умората и пристъпите на нервност в ранна бременност. Така че не се вглеждай в симптоми, дето са я ПМС, я начална бременност, а си чакай закъснението, за да направиш кръвен тест. Да добавя, че на ден от цикъла до 2 закъснение, домашните тестове ми излязоха отрицателни, та и те не са меродавни. Стискам палци на чакащите!

# 488
Здравейте! Включвам се и аз с моята ситуация. Две години и половина бях на противозачатъчни , предписани от гинеколог, поради установена поликистоза. Гинекологът ми каза когато решим да правим бебе да ги спра и да почваме. Спрях ги септември, но все още нямам положителен резултат. След спиране на противозачатъчните цикълът ми беше много болезнен, но септември и октомври ми дойде по едно и също време (редовен, еднакво болезнен и с еднаква продължителност). Започнах да следя овулацията с тестове, които отчетоха пик на 14.11 и спрях с тестовете за овулация (което може би беше грешка). Правихме опити на 15.11, 17.11 и след това на 27.11. На 23.11 отчетох отрицателен резултат на теста за бременност. Последната ми М беше на 23.10 и от тогава до сега няма следа от М. Според календара вече съм с 15 дни закъснение, но 3те теста за бременност, които съм правила са отрицателни. Нямам никакви симптоми, болки и така нататък и никакви позиви за настъпване на М.

Има ли сред вас жени в подобна ситуация или такива, които са отчели положителен тест за бременност след такова голямо закъснение и поредица от отрицателни тестове. Тази седмица ще отида на преглед, но постоянно го мисля..

# 489
Аз бях 1 година на противозачатъчни и след като ги спрях имах 3 месеца редовен цикъл, след което ми спря и близо 3 месеца не дойде. Причината за тях и при мен беше поликистоза.
Аг каза, че е нормално да се разбъркат хормоните и да има нередовен цикъл след спирането им. Изписа ми иногинол, който така и не почнах да пия редовно.
Овулация с лентички нямаше как да тествам заради високите нива на LH от поликистозата.
Когато решихме да пробваме за бебе почнах упорито да си пия иногинола и цикъла почна да се нормализира и забременях.
При 15 дни закъснение със сигурност трябва да отчете уринарния. Ако искаш пусни чхг за да се разбереш на 100%, но според мен трябваше да си покаже вече.

# 490
Да, може би трябва да спра да чета… прочетох наистина много споделяния от жени, които са имали такова голямо закъснение и отрицателни тестове, които са видели 2те чертички след 20-30 дни закъснение…. Може би това ме кара да тая някакви надежди с тази разлика, че аз съм с поликистоза. Знам, че 3 месеца опити не са толкова много и че има хора които опитват с години, но когато знаеш че имаш някакъв проблем (в случая поликистоза) е някак трудно да не го мислиш и да се чудиш дали изобщо ще стане.. 🤷🏼♀

# 491
Занапред опитайте да правите опити при положителен тест. Овулацията настъпва около 12-48ч след положителен тест, пишете, че сте правили опити след теста, има вероятност да я изпускате така.

# 492
Занапред опитайте да правите опити при положителен тест. Овулацията настъпва около 12-48ч след положителен тест, пишете, че сте правили опити след теста, има вероятност да я изпускате така.

Да, пикът беше на 14.11 а ние опитахме на 15.11… не знам аз ли не схващам нещо 🤔

# 493
Да ти кажа аз също се бях нагласила, че ще бъде бавно заради поликистозата, но неочаквано след 3 месеца видях 2-те чертички.
Ако не се окаже бременност, те съветвам да говориш с Аг дали изобщо тест с лентички е верен при теб, защото моите лекари винаги са ми казвали, че е излишен в моята ситуация. Задължително виж за някакви добавки, които помагат за регулирането на цикъла и качеството на яйцеклетките.
Поликистозата често върви с инсулинова резистентност, така че ако не е изследвана и не взимаш мерки за нея също може да попречи при опитите.
Да четеш положителни истории и е доста по-добро решение от това да четеш истории с неуспешен край.

# 494
Моят репродуктивен лекар ми каза опити при пол.тест и на другия ден също. Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт