За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 32 402
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
...............................  рязко се насочих към "мъжкарски сериали" на корейския фронт, тестостерон, мускули, кютеци, стрелби и т.н.
...........................................
Han River Police приключи днес, но за сметка на това излязоха първите 3 епизода на The Worst Of Evil, така че тестостеронът, мускулите и кютеците ги продължават Чи Чанг Ук и Уи Ха Джун Wink.

# 76
  • България
И аз чета всичко и отмятам, отмятам, чак забравям кой какво е похвалил.
Понякога си пускам и от розовите сериали, че като ви чета и на мен понякога ми се доглежда.
След ония седем живота във вуксията, които е ясно, че не бяха много щастливи си пуснах романтичната комедия Destined (2023) - май Роца я спомена.
Главният никак не е зле и като доста от Везните започва да ми харесва все повече и повече, колкото повече го гледам.
Чакам да видя точно какъв ще бъде и много харесваният от мен Liu Xue Yi. Май имаше и други фенки .

Актрисата не е много симпатична, но е поносима. За първи път давам на актриса в главната роля повече от реалните ѝ години.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 22:14 от МоарейнД (от книгата)

# 77
Да ви кажа, откакто гледах Уан пийс и Макеню (в ролята на Зоро), взех да се замислям по един въпрос - Макеню ми изглежда много нежен и женствен в лице на обичайните си снимки, докато в сериала пак изглежда добре, но определено не е женствен. Та се чудя и за другите азиатски актьори - дали тази ефирност, която излъчват не се дължи най-вече на внимателно подбрани грим и прическа?...

# 78
pppqqq Добро утро! Според мен е комплекс от всичко, което си написала плюс подбор- т.нар. хора с "малко лице", определена структура на тялото, хирургични корекции и непрекъсната поддръжка , за да получават ефекта, който желаят. Тук ще сложа две -три фотографии на Уан И Бо- много популярен и харесван не само в Китай, както и на моя любимец Гонг Ю.

В завасимост от това, което им е трябвало на продукцията, са извадили от актьора съответния образ. Мен много ме обърква и липсата на лицево окосмяване при мъжете, което знаете, че не е рядкост при тях.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 10:03 от victoria vassileva

# 79
Така е Simple Smile
Преди време гледах в Ю туб един японец, който обясни защо лицевото окосмяване от няколко века не е на мода в Япония - първо, защото така е наложено от големите компании - служителите трябва да са гладко обръснати, иначе ще имат проблеми; и второ - защото е грозно - самият ю тубър каза, че се е опитал да си пусне мустак, но расте нещо рядко и проскубано.

Все пак, мисля, че има и азиатски актьори с добро лицево окосмяване - в момента не мога да се сетя за съвременен сериал с такива (при историческите предполагам, че е залепено), но определено съм виждала. Сигурно много се гордеят Wink

# 80
О, навремето в Китай прекрасната дълга брада се е считала за особен дар от господ на мъдрия мъж. Историята на съдията Ди Жензие го доказва.
Един секси брадатко от  Empire of Lust.
Следващите ще ви разсмеят, защото са далеч от образите, с които сме свикнали:

# 81
Хоп и аз тук, стига да приемате нови попълнения. Роца, защо не ми каза за нея по-рано? Thinking
Мисля ,че тази е по-подходяща за мен като любител и на двата вида драми Smiley
В момента гледам тази приказка Love You Seven Times
Love You Seven Times 
Харесват ми костюмите и играта на младежите Smiley Младежът от клипа е много сладък в този костюм Heart Eyes Laughing Laughing Той е на годините на моят син:smiles:Smile
Тази също не е лоша Destined  Роца не знаех, че и ти го гледаш. Не е лош ,нали?
Едно мини сериалче  Forever Love 
Още едно леко за мен сериалче Mysterious Lotus Casebook
Това са само част , от дорамите ,които гледам в момента. Гледам която реша според настроението ми Smile
Историите за съдията Ди са едни от любими теми за гледане.
От корейските
Тази много приятна и лека за гледане Предназначен за теб
Предназначен за теб
Продължавам и с Хрониките. Оглеждам се и за нови ,които да си заплюя да гледам
Moon in the Day  тази поне по резюмето изглежда обещаващо.
Тази просто е задължителна, чакам да излезе с нетърпение   Goryeo-Khitan War

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 19:46 от Danifin1

# 82
  • България
Добре дошла! Simple Smile
Първият сериал изгледах преди няколко дни, а втория гледам сега.
Този Mysterious Lotus Casebook (2023) си го отмятам и започвам да го търся.
Историите за Ди и аз харесвам, но май повече на екран.
Купих си и няколко книги, но още съм на първата и така от няколко месеца.
Не че е лоша, но през това време изчетох по-интересни фентъзита.

# 83
Този Mysterious Lotus Casebook (2023) си го отмятам и започвам да го търся.
Ако не държиш да го гледаш на английски ,има го в ютюб, или български- тук не мога да помогна , но на руски -да, стига да не е проблем. Предпочитам руските сайтове ,защото сериалите  са на едно място и не се налага да търся серия по серия и отделно да търся субтитри. Повечето от тях са дублирани и така са по-лесни за гледане, докато върша работа из дома.Smiley

# 84
  • България
Гледам предимно на руски и понякога на български.
Обаче със субтитри, защото дублажът на руски често е ужасен за слушане, а другата причина е, че у дома всеки си пуска по нещо и предпочитам да не си показваме кой повече може да увеличи звука.

# 85
тогава заповядай Башня-лотоса-с-благоприятними озороми
на този сайт има и двата варианта - с дублаж и със субтитри

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 19:59 от Danifin1

# 86
# 87
  • пак на Рив Гош
Естествено има алчни бизнесмени, корумпирани политици, мутри с бухалки, драми от миналото и настоящето, съблечени полицаи, които спасяват хора от удавяне, малко любов, много рамен от пакетчета. Добро сериалче от само 6 епизода и с добри стари и нови лица. Роца, боксьорчето Lee Sang-Yi от Bloodhounds участва, но този път е от другата страна.

Изгледах и еп. 1 от Song of the Bandits с Ким Нам Гил, но още не мога да реша дали ми харесва.
bb6, полицаите по реката Хан си го записах за гледане, ако след Animal Unicorn Nature Rainbow Animal Unicorn Nature Rainbow Animal Unicorn Nature Rainbow ми се прииска малко качествен кютек. И Санг И ще е доброто допълнение към него Wink
Кажи после и за Song of the Bandits, че Нетфликс ми го предлага тези дни.

Данифин, добре дошла Hug
(аз за тази тема те каних, ама ти се разписа в другата Wink )
Ще чакаме Moon in the Day заедно.

След ония седем живота във вуксията, които е ясно, че не бяха много щастливи си пуснах романтичната комедия Destined (2023) - май Роца я спомена.
Моарейн, не съм била аз. Аз гледам корийския Destined With You (може от там да си направила връзката). Но пък младежите и в двата ти сериала са хубави Wink .

Вики, аз много харесах и сериала The Beauty Inside, сюжетът им (филм + сериал)е интересен.

А по въпроса за окосмяването на азиатците дискутиран сутринта (да сме в тон с постулата, че всяка тема в БГ-Мамма рано или късно опира до космите Joy), ако не ме лъже паметта от лекциите ми по физиология някъде от миналия век Wink , при азиатците окосмяването по телата е по-ниско, заради вариации в един от гените, контролиращи растежа и дебелината на космите. Затова при някои азиатци телесното (и лицевото) окосмяване е по-слабо застъпено, а при други - повече.

# 88
И аз харесвам сериала The Beauty Inside, както и филма. Но, съм фен и на двете актриси изпълняващи главната роля, така че може и да съм пристрастна.

# 89
  • България
Не съм отметнала, а и не се сещам да съм гледала нито сериала, нито филма, обаче историята ми звучи много познато.
Да няма някаква китайска версия с подобна история.

Общи условия

Активация на акаунт