За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 559
  • 733
  •   2
Отговори
# 435
Отдавна да ви питам- защо лисиците са с толкова много опашки? Не че това с всичките богове и светове го разбирам, но с опашките ми е още по-трудно. (грях ми на душата много обичам естествени кожи).

# 436
  • пустинен пъпеш
защото всеки си е хванал по някаква любов, гледа, коментира сякаш е само една. Joy
Пък то, цял списък.
Какво весело и изключително точно обобщение на многобразието в темата.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 07:37 от rududu

# 437

За прекрасно събуждане
Днес се очертава дъждовен ден, та ще съм в чуденка кой от всичките сериали, които съм започнала да изгледам ThinkingSmirk

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 08:44 от Danifin1

# 438
Привет, такава загуба на време ще си устроя днес- Only for Love с Дилан Уанг и Бай Лу. Много харесвам и двамата. В "Арсеналът на военната академия" Бай Лу е неотразима. Но тук няма сценарий , по който да играят. По някаква причина ГГ-ня изглежда не като потенциална приятелка , а като леля му по дядова линия. Скучно, бедно като идеи. Дилан не ми вдъхва доверие като биг бос. В Unchained Love го направиха фалшив евнух, но тук направо са му скопили таланта. Разхожда 1.90 м като тъжна и смотана маска на самия себе си. Ще ми похабят момчето. Химия между ГГ нулева. Ще го измъча- ако има и най-малка позитивна промяна ще ви дам знак. Ако не пиша повече за този сериал- отпишете го да не си развалите отношението към някой от ГГ. Хубав ден!

# 439
  • България
....Дилан не ми вдъхва доверие като биг бос. В Unchained Love го направиха фалшив евнух, но тук направо са му скопили таланта. ...
Просто на него му отиват роли в костюмни драми. Сякаш е благородник от ония времена. Има такива бели актьори като Никълъс Роджърс - визия на средновековен аристократ. Разбира се, по моите представи.
Затова засега не започвам Only for Love (2023).
Имам опит от The Rational Life (2021). Хубав съвременен сериал, но Дилън не беше толкова открояващ се, запомнящ се.
Отдавна да ви питам- защо лисиците са с толкова много опашки? Не че това с всичките богове и светове го разбирам, но с опашките ми е още по-трудно. (грях ми на душата много обичам естествени кожи).
Колкото повече е духовната им сила, толкова повече опашки им се появяват.
Да има за любителките на кожи като нас.
Скрит текст:
Обичам кожи и месо, но ако се наложи аз да си убия животинчето ще стана вегетарианец по принуда.
Предпочитам да мисля, че опашките се берат от дърветата, а пържолите се раждат в магазина.
Лицемерно, но пуста лакомия, хич не мога без кожа и месо.
Обаче ми подариха живи раци и трябваше да ги сваря. Така приключих с яденето на раци и само като си спомня, ми се повдига. Жестоко и отвратително. Не е като просто да убиеш, а бавно да свариш.
Май ще продължа с яденето на бозайници. Там поне уж хуманно ги убиват, а и всички умираме в един момент.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 09:59 от МоарейнД (от книгата)

# 440
Олеле, не знаех за опашките. То при това положение и моята духовна сила да управлявам светове- в сериал трябва да изглеждам като фонтан от опашки.
Скрит текст:
За храната и облеклото- аз съм по - цинична. Всичко е кръговрат. Получавам обриви от всяка изкуствена материя и памукът, вълната и кожите са ми спасение. Шапки, яки, палта, елеци. С благодарност за топлината към първия им носител. Преди много години у дома от общите стълби не знаем как се  промъкна плъх в антрето. Майка ми го уби. На мен ми беше страшно. Но съм се питала, ако нея я нямаше щях ли да се справя. Иска ми се да мисля, че да. А за храната- KFC правят една от най-погрешните си рекламни кампании, когато решават да покажат живо пиле, в опита си да защитят, това което предлагат в заведенията като естествена храна. Кампанията е много неуспешна. Никой не иска да гледа храната си в очите. Но не съм веган или вегетарианец. Без животински белтъчини нашият организъм работи много непълноценно. От нашите филми и сериали се вижда колко много тези хора на Изток ценят животинските белтъчини и при всеки повод ги употребяват като празник. О, и един спомен от Тагбиларан, град на о-в Бохол във Филипините. Домакините правят вечеря на плажа с печени прасета. Заобиколена съм от ок.50 дечица от китайски произход и родителите им.  Решавам да не се бутам с децата, но когато стигнах до масата там имаше гол скелет. Ето тези хора знаят какво е храна. Дори снаха ми, която от най-малко 5-6 поколения е заобиколена от всичко, което и трябва и пази диети, при вида на месо в яденето винаги си иска още и още...Много съм "за". Не харесвам злояди хора.  

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 10:25 от victoria vassileva

# 441
  • пак на Рив Гош
Нямам представа за какво пишете, само едно ми стана пределно ясно - любовта е завинаги. Нищо, че някой от влюбените окапват по пътя.
-----------------------------
... снощи хойках да пия соджу с дружки Joy. Само дето нямаше някой хубавец да ме заведе до вкъщи и да ме положи в леглото с дрехите Joy
Не да те заведе, да те занесе на гръб.
Аааааа, сакън! Няма да може да ме вдигне, а ако все пак успее, нищо чудно да се сецне и да стане нЕкой сакатлък Joy
Иначе аз май внесох смут в темата, покрай множеството сериали с едно и също име Joy.

Днес се очертава дъждовен ден, та ще съм в чуденка кой от всичките сериали, които съм започнала да изгледам ThinkingSmirk
И при нас е такова - Nature Dash Nature Cloud Nature Droplet - точно време за чай, одеяло и сериал с хубави мъже Grinning
В такова време ми се пекат курабийки.

Вики, права си, че Бай Лу с Дилън не си пасват особено в Only For Love (2023). Тя повече ми харесваше, когато беше със Сю Кай или Лу Ян Ши. Него не съм го гледала от "Градината на метеоритите" насам, а там беше още съвсем млад и зелен. Ще го продължа все пак, основно заради нея.

# 442
  • гр. София
Аз продължавам с кратките сериали. Докато чакам да качат последните 6 серии онлайн на Miss Mystery  започнах ето този https://mydramalist.com/752449-qi-yue-xin-niang
My everlasting bride

# 443
И при нас е такова - Nature Dash Nature Cloud Nature Droplet - точно време за чай, одеяло и сериал с хубави мъже Grinning
В такова време ми се пекат курабийки.

Да, така е, но шило като мен в торба не стои LaughingLaughingLaughing та вали Wear Umbrella не вали Nature Sweat Drops ще се разходя в центъра за малко коледно пазаруване и светлинно коледно настроение. Ще оставя мъжете, одеялото и греяното вино за вечерта Wine Glass

# 444
  • България
Bai Lu ми е втората в Списъка след Несменяемата.
Навсякъде ми харесва, но като двойки най-добре ми бяха с Leon Lai в Jiu Liu Overlord (2020).

И с Luo Yun Xi в Till the End of the Moon (2023)

Много кръв се изплю в горния, но двойката беше хубава.

# 445
  • вятърничава
Обичам да има и такива дни. Дъжд, вятър, студ. А у дома е топличко, мушвам във фурната нещо да се пече (то и в момента в гювеча се мъдрят не само моркови и целина Angry) и се позиционирам за дълго гледане, епизод след епизод. Да ме поправи Вики - завеждащата сектор Гонг Ю в темата, как беше репликата на Гоблина : "Времето беше хубаво, времето беше лошо, всеки миг с теб беше прекрасен".Flowers Maple Leaf
Отивам да доглеждам Arthdal Chronicles: The Sword of Aramun / Хрониките на Асдал: Мечът на Арамун, много ми подхожда на времето навън. Харесва ми сериала и И Джун Ги. Бях се затъжила за това" момче". Тук е в двойна роля на близнаци, дългокоси, смели, единия с маска.
И Ким Йонг Де ме чака с 2 епизода Wink

Danifin1, чудесно начало на деня с Красавеца, Кавай девойката и Маскирания!
Наслади се на коледните светлинки и заради нас!

# 446
Цитат
Danifin1, чудесно начало на деня с Красавеца, Кавай девойката и Маскирания!
Наслади се на коледните светлинки и заради нас!
Обезателно и ето ви един Коледен Лондон от миналата година, просто и вие да се заредите като мен с Коледния дух Smiley

# 447
  • пак на Рив Гош
Ааааах, ангелите на Риджънт стрийт! Heart Eyes
Обичам коледен Лондон (то всякак го обичам, де) Heart
При нас официално пускат коледните светлини на Шанз Елизе другата седмица, та сигурно ще се отбия в началото на декември за коледно насторение.

Bai Lu ми е втората в Списъка след Несменяемата.
Навсякъде ми харесва, но като двойки най-добре ми бяха с Leon Lai в Jiu Liu Overlord (2020).
Jiu Liu Overlord (2020) рязко ми се изкачи в класацията за гледане Grinning

Аз имам още малко работа на компютъра (не служебна, за щастие) и после и аз се позиционирам на дивана за дълго гледане. Че и Корабокруширалата Дива излезе с нов епизод Heart Eyes

# 448
bb6, ето малко думички за настроение и един Ню Йорк за всички.
"Всеки момент, който прекарах с теб, блестеше. Защото времето беше хубаво, защото времето беше лошо и защото времето беше достатъчно добро. Обичам всеки момент от него." - Ким Шин/Гоблин
„Чували ли сте това? Хората имат четири живота: живот на засаждане на семена, живот на поливане на семената, живот на жътва и живот на грижа за реколтата.“ - Юн-так
"Ако вярвате в невидимото божество, защо не можете да повярвате в отчаянието на хората? Това е, което хората наричат воля - силата да променят собствените си съдби. Отчаянието на един човек може да отвори всяка врата. Може би една врата, която се отваря по такъв начин може да стане променлива в плана на божеството." - Ким Шин/Гоблин

# 449
  • пак на Рив Гош
Вики, благодаря за Ню Йорк Hug Той май още не е коледен?

След 4ия епизод на Only For Love (2023), си мислех че ще е разведряваща розовина, въпреки клиширания сюжет, но поне с хубави Главни. След 8ия епизод подкрепям каквото каза Вики вчера, че Бай Лу и Дилън Уанг не заслужават такъв сценарий. Пропилян потенциал!
Героинята е събрала в себе си всички черти, които ме дразнят в китайските героини, Героят е на ниво пети "б" клас. Всъщност, повече ми харесват второстепенните герои. Още се чудя дали да му дам още 1-2 епизода шанс, или просто да го зарежа. Но поне получих наченка на обяснение защо в толкова много китайски сериали Главните Героини са от напористо-досадния тип. В Only For Love поне 2 пъти за 8 епизода споменаха как жената трябва да е предприемчива и настъпателна, понеже мъжете харесвали това Scream. Може би такива образи се търсят на пазара за сериали.

Добре, че текущите корейски ме развличат достатъчно. Довечера чакам да видя как все пак ще завърши My Dearest. Ако няма поне загатване за еднорози, ще бъда дълбоко разочарована. Дори и Скарлет и Рет се взеха накрая (нищо, че при тях не приключи съвсем добре Wink )

Общи условия

Активация на акаунт