За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 549
  • 733
  •   2
Отговори
# 450
Джакпот добър сериал ли е? Главният съм го гледала в много неща - последно в Хотел дел Луна, описанието на сюжета не ми изглежда много интересно. Търся си подходящ готов сериал - този, който коментирахме преди (за войнага между двете кралства) ще излиза тепърва- не ми се чака по една седмица за нов епизод.

Набелязах си и The Fiery Priest, но искам и исторически (независимо дали е истински исторически или псевдо - но да не е романтичен, това ме отегчава).

# 451
Джакпот не е лош сериал, но малко му бяха в повече епизодите и имаше моменти, в които зацикляше. Романтиката е толкова на заден план, че няма защо да се притесняваш от нея. За сметка на това кастът е отличен.

The Fiery Priest също става за гледане, но ако подходиш към него с нагласата, че на моменти си е доста пародиен. И тук много готин каст. Ким Нам Гил и И Ха Ни бяха страхотен тандем, но романтика не търси и в този сериал.

# 452
Благодаря, ще ги започна и двата, след като приключа с Кайрос (почти накрая съм).
Скрит текст:
Той се оказа много добър фантастичен сериал с преплетени времеви линии - чак ме е яд, като попадна на малоумни коментари за сюжета (например в Редит). На някого му е трудно да следи действието или си представя, че промяната на времевата линия е невъзможна (защото го е прочел някъде или и аз не знам защо...) и заради това твърди, че сериалът не струва.
Всичко свързано с пътуване във времето ( пътуване във времето, както го разбираме в литературата - нямам предвид експеримента с близнаците) промяна на историята, паралелни вселени и парадокси е само теория - абсолютно нищо не е доказано и няма правила, които измислените сюжети трябва да следват. Всеки сюжет си следва собствени правила, които са обяснени в самия сюжет.

В случая промяната на времевите линии беше представена съвсем ясно и е обяснена задоволително, и сюжетът е много последователен и интересен.
Правилата по които се променят времевите линии са същите, като във филма с Джим Кавийзъл "Честота". Не вярвам, че сериалът е вдъхновен от него, просто има интересно съвпадение. Или режисьорът си е казал, че ще използва подобен метод за комуникация през времето и правилата за промяната на реалността ще са същите, но сюжетът ще е напълно различен.

Дано финалът да не развали общото положително впечатление.

Най-после прочетох какво означава "кайрос" - според гугъл това е гръцка дума, означаваща специален момент, в който трябва да се предприеме действие.

# 453
Only for love няма проблем само със сценария. Дилън уж трябва да е самоуверен и успешен предприемач, а изглежда като несигурно и уплашено момченце.
За мен това е най-слабата му роля досега, никога не съм го виждала да е чак толкова неубедителен като актьор.

# 454
Only for love няма проблем само със сценария. Дилън уж трябва да е самоуверен и успешен предприемач, а изглежда като несигурно и уплашено момченце.
За мен това е най-слабата му роля досега, никога не съм го виждала да е чак толкова неубедителен като актьор.

Добро утро! Ето да видите и Коледните светлини на същото място в Ню Йорк- криза е- малко по-мрачна гама!
https://www.facebook.com/newyorkcityphotographers/posts/pfbid0PS … ZKReiKRjYxxYtBxDl
А иначе за Хейди- много съм разстроена от този филм Only for Love, но не намирам вина в Дилан, а в това, че практически няма какво да играе. Предложен му е някакъl едноизмерен образ- ни риба, ни рак. Въпросът ми е защо приемат такива роли с Байлу, или е партийна поръчка. Допускам агенциите да ги карат по домова книга. Но в този случай толкова нищо да не се връзва- възраст, характер на актьора, неговите възможности, партньорката... Започнах нещо, което се нарича на руски "Силачка  Кан Нам Сун". Засега не разбирам защо има толкова висок рейтинг, но съм само на 1 епизод.

# 455
Изгледах My Dearest.
мнението ми за финала в едно изречение
Скрит текст:
Не ми хареса ама изобщо.

Сега захванах The Red Sleeve. Изглежда ми много познат, все едно съм го гледала, но в същото време не знам какво ще се случи. Или наистина съм го гледала и нищо не помня, или сюжетът е много близък до на някой друг филм. Върви приятно и добре. Не е много оригинален сюжет, но не тежи и ГГ не са инфантилни и дразнещи.

# 456
Между другото, главната актриса в Кайрос, е същата, която играе главната роля в The Red Sleeve - похвалвам я, истинска актриса, а не като някои други, които само се фръцкат.

# 457
  • при най-добрия мъж...
Официално зарязвам Only for love. Не става, не е мойто. И вината не е на актьорите, защото те са чудесни. Сценириста да се уволни мигновено!
Започнах Love is panacea и за сега върви добре. Лео Луо е все така слаб и ми се иска да го нахраня тутакси, но пък все така красив. Дано да не ме изнервят по някое време, че има ли лекари, все съм на тръни за някоя тжка трагедия.
Прехвърлих и новия с Гун Дзюн - Rising with the wind. Ами, по-добре сякаш и той да си стои в историческите и фентъзи драми. Там е толкова красив с дългата коса. Не мога да го възприема като жестока и безжалостна борсова акула.
И последно ( дълъг и студен уикенд беше, освен да готвя и да гледам сериали друго не правих Simple Smile ) изгледах само първи епизод на новия екшън Chase the truth с двама мои любимци - Дади Тан ( My little happiness) и Уан Дзъ Ци (The love you give me) и беше обещаващ. Мисля да му отделя внимание.

# 458
Точно мислех да започвам Only for love, Viki ми го предлага. Ще пасувам, благодаря, че ми спестихте време.
Случайно попаднах на Kiss Goblin, 12 епизода по около 12 минути - екстра ми дойде. Моля препоръчайте други кратки сериалчета, за предпочитане с хепи енд

# 459
My Dearest- в противовес на едно предишно изказано мнение- препоръчвам сериала. Освен , ако не сте алергични към реализъм. Има доста насилие, но не е театрализирано. За мен историите са показани достоверно. Има над какво да се помисли. Добре е развита любовната линия и на ГГ, и на второстепенната двойка. За съжаление животът не е безкраен празник.

# 460
victoria vassilev +1
И на мен ми хареса My Dearest. Любовната история през призмата на такова сурово време беше едно голямо предизвикателство за двамата влюбени. По принцип не си падам по романтичните сериали, но такива ме грабват с реализма си , без да спестяват неприятната действителност на отминалото време.
Ауу,  неочакван сюрприз Nirvana in Fire Season 3 (2024) ще има 3 сезон, ще очаквам с нетърпение. Дано да бъде толкова интересен както предишните сезони.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 19:37 от Danifin1

# 461
  • България
Благодарение на темата ще пропусна My Dearest (2023).
Обаче ми стана много интересно колко точно е лош съвременният сериал с Дилън и е възможно да го започна.
Стоях до никое време, но изгледах Divine Destiny (2023).
10 от 10 и в списъка.
Много богат на история, приключения и любов.
Любовта не е от досадните, лигавите и е точно както ми се иска да е.
Даже и да не го помни, пак е до него.
Не става дума за обичайната амнезия, но има и такава, има много битки, много приключения, не скучах.
И финалът е като си трябва, отделиха му цял епизод, до който не всички любими персонажи се добраха, но останаха и достатъчно живи, за да се чувствам добре.
Актьорите са страхотни, Angelababy ми е от любимките, изключвайки устните ѝ.
На тях трябва да им плащат отделно и само за роли на отрицателни герои. Confounded

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 21:01 от МоарейнД (от книгата)

# 462
  • пак на Рив Гош
И аз зарязах Only For Love (2023). Издържах 12 епизода и реших, че ценя времето си повече.
Сценириста да се уволни мигновено!
Hands Plus1
През цялото време се чувствах както докато гледах The Interest of Love - чудесен каст, който се мъчи с калпав сценарий. На моменти ми се струваше сякаш и на Бай Лу, и на Дилън не им се играе в този сериал, ама е трябвало по една или друга причина (поръчение, плащане на данъци...)
Като спомена Дади Тан и My Little Happiness, се сетих, че не съм го гледала, а ми стои във Viki. Сюжетът изглежда като да има достатъчно Animal Unicorn за моята душа, та го почвам от тази вечер.

My Dearest (2023) при мен завърши с 9*, от които 0.5* бонус за Намгунг, 0.5* бонус за останалия каст.
Продължавам да смятам, че историята можеше да бъде също толкова добре разказана и в по-малко от 21 епизода Wink . Във втората половина на сериала понякога изглеждаше, че въртят едни и същи сюжетни похвати - аха-аха дадена ситуация да се разплете и обрат! става по-зле и айде отново да видим този път как ще се измъкнат нашите хора. Плюс много задълбаваха в някои сюжетни линии, а пренебрегнаха други. Но все пак, в крайна сметка го харесах.

Moon in the Day (2023) - след последния излъчен епизод си дадох за домашно да разбера какво толкова е значимото в 19тото прераждане. Наскоро свърши сериала за 19тия живот, сега в този сериал Той изчисляваше как това би трябвало да е Нейното 19то прераждане и се чудеше как Тя си спомня миналия им живот. Явно 19тото е нещо специално. Ще се просвещавам. Ако разбера защо, ще ви кажа Heart Eyes

Днес в пристъп на ентусиазъм се записах на един уебинар по история на корейската кухня след 2 седмици Joy Та и там ще се просвещавам, добре поне, че е безплатен Joy.

# 463
Най-безмисленото прекарване на сумарно три часа с кратки 22 серий от някакъв китайски филм (препоръчан ми тук), чието основно предимство е, че ГГ не е грозен и има хубав торс. Ако ми се доверите- не се захващайте с подобни глупости. Стана ми обидно за самата мен. Хубав ден!

# 464
  • България
А кой е сериалът? Simple Smile
Не се обиждам често на сериали, има за всички вкусове.
Единствено ми е обидно, че пробутват гей пропагандата през вуксиите.
Да си правят съвременни такива, защо пък точно във фентъзита трябва да има такива неща.
Сега се чудя на един с много добри актьори, но няма жена в главна роля.
Това веднага ме изпълва с подозрения, че ще има мазни еднополови погледи и няма да е моето.
Разбира се, има си зрители и за тях, но биваше да не са в моя жанр. Frowning1
Поне да не са толкова висок процент и с любими актьори, че ми падат надолу в списъка и така докато съвсем изпаднат.

Общи условия

Активация на акаунт