💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 3 (18.09 - 25.09)

• 133 504
  • 3 110
  •   1
Отговори
# 600
Амазонките обаче никакви ги няма в стратегиите наистина. Хайде - те изтощени и измъчени, ама великия стратег Цецо какво измисли? Той да минава с Теодора, която беше по-добра и от него по трасето, а не с Гатьо, та да може да му помогне? Много по-балансирани биха били двойки Вики-Теди и Цецо-Гатьо. Отделно и Оряшкова и Ситнилска в тази игра бяха доста бавни, но там няма как.

# 601
Цецо и Теодора бяха добра комбинация. Наваксаха неориентираността на Ива и Мудева, които наистина бяха неадекватни и даже взеха преднина за отбора. Ако Гатьо беше вложил някаква мисъл, заедно с Вики в действията си щяха да са, ако не напред, то поне наравно.

# 602
Гатьо - "Чувствам се виновен донякъде, но и не се чувствам виновен ... " Grinning

Гатьо ми е Валери Божинов с подобни изказвания.

# 603
Аз от самото начало им се чудя защо не се катерят отстрани на тези пързалки, очевидно е, че оттам е по-лесно. Ама ... явно не е толкова очевидно.

Може да е било забранено, но за Вики да са позволили, защото момичето се мъчи достатъчно вече, измъквайки елита на армията от водата. А и ако се засилиш и минеш пързалката правилно, ще е по-бързо от да се катериш отстрани.

# 604
Страничното катерене беше вариант за Виктория, защото е лекичка, отделно нито имаше партньор да я повдихне отдолу, нито да я издърпа отгоре. Не мисля, че на мъжете с техните килограми щеше да им е по-лесно да се изкачат отстрани, но в крайна сметка всяка двойка си намери начина, вкл. и защото работеха като двойка, докато Виктория се оказа Виктория сама.

# 605
  • София
Хитрото Вики и намери цаката на пързалката и единствена измежду всички се сети да се качи отстрани.
Встрани от нея, дори и Рълев трудно се качва на коварната платформа.

Пльок. Като на аквапарк.

Гатьо бедства
Жилетката Гатьо, жилетката...

Как едно малко 40 кг. момиче тегли славен командос 😉
''Вики тегли Гатьо, Гатьо се не дава''

Ситнилска не може и иска помощ от Оряшкова

# 606
  • Другата България
Аз снощи писах, че поведението на Рълев за мен си е чиста стратегия. Относно изказаното за Цецо. Сложих му палче надолу само и защото се включи в общия хор анти Цецо, като избра възможно най-удобния момент да го направи. Противник съм на това колективно да “ритаме“ падналия. Просто запя в хора с останалите гладиатори и Цвети, която според мен преувеличи малко. При положение, че от двете амазонковЦИ именно Цецо с нищо не показа лошо отношение към него, просто можеше да си замълчи. Да, не каза нищо лошо, но с общия умствен капацитет на там присъстващите това се прие именно за “лошо“. В същата ситуация Радо имаше доста по-премерено поведение от него. Просто Рълев си кове сигурността в племето, което пак казвам - демонстрира добра стратегическа игра и мислене от негова страна, но от друга лично на мен това поведение не ми допадна. Още в самото начало писах, че мнооого ми прилича на Добрин, сега и с тези снимки от РД.....дано наистина това не е вид жокер, че съвсем не ми харесва.

# 607
Мдамм, вече тотално се уверих, че момичетата в жълто са си шемети. Симпатични са ми, няма нито една, която да ме дразни като човек, всеки път им стискам палци да победят, обаче нямат мисленето на ИГРАЧИ в играта, в която са влезли да се борят. Нямат поглед върху нея. Нито някоя от тях притежава изявени лидерски качества, нито като цяло имат стратегическа мисъл, нито тактика, нито живец, нито воля. Няма твърдост в изговарянето на проблемите, в заемането на позиция, едно такова вяло думат... То мънкане, то чудене какво да кажат и какво решение да вземат, то гласчетата едва им се чуват...
Щом Викито сред тях изглежда като топ стратег и мислител, смятайте.

Нищо де, аз все пак имам надежда, че ще излязат от дупката, в която се намират. Може да се учат в движение и да научат нещо в крайна сметка. Имам една любима реплика от любим в детските ми (добре де, тийнейджърските) години филм "Белите не могат да скачат": някой ден слънцето огрява и кучия г@з Smirk

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 13:21 от Мила Атова

# 608
  • София
Ами да, така е.
На мен отдавна ми е в полезрението заради многото синхрони и това как наблягат над него като жертвата, а Радо го оставят някак си на по-заден план от продукцията. Още в обзора си след първата седмица ги писах тези неща. Всичко това си е много показателно.
Отделно и този пищен рожден ден с близо 30, 40 човека... Не знам дали има фенове тук Ванката и дали няма да се разочароват, но всички тези знаци вещаят най-малко финал... 😮😉
Особено и когато Ла Викинга и Мерито надушват нещо, а те имат опитно око и нюх...

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 12:29 от Diavolo

# 609
Ами да, така е.
На мен отдавна ми е в полезрението заради многото синхрони и това как наблягат над него като жертвата, а Радо го оставят някак си на по-заден план от продукцията. Още в обзора си след първата седмица ги писах тези неща. Всичко това си е много показателно.
Отделно и този пищен рожден ден с близо 30, 40 човека... Не знам дали има фенове тук Ванката и дали няма да се разочароват, но всички тези знаци вещаят най-малко финал... 😮😉
Особено и когато Ла Катрала и Мерито надушват нещо, а те имат опитно око и нюх...

И на мен ми се набиват на очи повечкото синхрони с него.
А и статистиката сочи, че никога финалиста не е най-обичания персонаж от зрителите, та като нищо да го бутнат и Рълев финалист.

# 610
  • Другата България
И аз да кажа за амазонките.
Много хаотичност, нерешителност, дезориентираност, която се надявам да е от стеснителност. Но не вярвам
Видяхме, че Ива и Цвети явно са си станали близки, естествено това не ни беше показано от продукцията.
Виждаме и че Оряшкова и Ситнилска са “двойка“, Вики и Радосвета също бяха. На този фон Теди близначката е някак съвсем встрани, тиха, мълчалива, но огън в игрите, съвсем забравена от продукцията, което ме кара да ми стане още по-симпатична и фаворит. Ей това неглижиране на играчи много ме дразни. И докато за Калоян мисля, че то означава, че ще дръпне много напред, то за Теди мисля, че означава, че ще отпадне скоро. Не е напориста, като другата Теодора, която също се раздава, но си пролича “женското“ в нея снощи, нещо има между тях двете с Ива, и разбира се ние отново нищо не сме видели и разбрали. Някак това племе не е обединено, няма живец в тях, няма изявен лидер, който да ги води, личи си, че Оряшкова в колективизма я няма никъде, и не я виня - тя все пак е състезател в индивидуален спорт. И именно това според мен ще се използва от продукцията, за да им вкарат Момчил. Който според мен ще ги поведе към ако не победи, то към по-добро съществуване, за тях това е важно.
Интересно ми е само как ще уравновесят числеността в племената. Хайде при сините ще влезе Дени /вероятно/, но червените? Единственият вариант е да вкарат двама Изгубени, и втория да е Мишо. Дано.
А от жълтите все още смятам, че някоя ще се откаже, контузи или отпадне още тази седмица.

# 611
Не знам в каква семейна и социална среда са расли и растат Радостин и Даниел, но сякаш изобщо не са свикнали и не знаят какво да правят с толкова простотия и нахалство около тях. Много се радвам, че има такива деца, браво и на родителите им.

Към момента Рълев не ми хареса единствено с доверието му към Николай, но може би съм пропуснала много сцени и разговори. Надявам се Радо да не му се доверява (на Рълев) за всичко.

# 612
Според мен довечера, ако Ива победи, ще трябва да изпрати някой от нейното племе в отбора, който е изгубил капитан. В противен случай Амазонките стават 9 човека. При всяко положение ще изпрати Вики, с която много не се харесват, а и Вики е провинена, че е забавила племето на вчерашната битка. Така, ако Ива вземе Момчил и изпрати Вики при Старейшините, Виолета може да се окаже с +1 съюзник и -1, който би гласувал за нея. И ако Дени вземе, че влезе и махне някой от всички, които недолюбват Вили, в положението в Старейшините рязко ще се промени откъм превес на коалиции.

При Гладиаторите нещата се очертават добри за Рълев и Радостин. Рълев изпорти, че с Цецо се познават, но те и с Цвети се познават извън игрите, защото в Надкаста Фифо каза, че Рълеви и Цвети са били в кастинга на Гого и той ги е готвил. Така че тя, вероятно, би играла с тях двамата, Ники е почти готов да премине към техния лагер, а ако Мишо влезе и изпрати Дани в Светилището Grinning, Калоян и Крум остават сами коалиционно. Интересен ми е Крум, на който симпатизирам, как ще се ориентира. Ако стигнат до номинации тази седмици, на пангара ще са Дани и Николай, като виждам Николай с висок потенциал да си ходи.

На мен Гатьо ми става още по-симпатичен, не знам. Как страда, горкият, как си похвали Гладиаторите: "Те са инилигентни, завършили вишсе образование, били в Америка, готвят". LaughingLaughing При всяко положение ще имат имунитет като новодошли тази седмица, така че до другата ще се надъха да играе. Ако дойде още един мъж, няма да се чувства толкова покрусен, че е само с жени и ще се надъха да се раздава. А и при него всичко е сила и чест и ще му влезе мухата да пази жените и да даде мъжка дума да ги спаси от реката. От продукцията също ще гледат да го надъхат в тази посока, според мен.

Цецо от друха страна малко се пренавива и гледа да се покаже пред жените, което не е особено добре в дългосрочен план. Ако някой от ден едно ми говори с тон тип "аз, аз, аз" и ми обяснява как еднолично е правел стратегията в племето си и то е изгубено без него, ще си имам едно наум. Интересно ми е с Момчил как ще се разберат откъм его и дали Момчи също ще иска да се налага като лидер (аз вече твърдо го виждам като Амазонка, Ива е умно момиче и няма да вземе трети играч от Гладиаторите, та те ще им завладеят племето).

Амазонките много разочароващо и плахо отстъпват вече пред новодошлите, плахо си избират нов капитан. При тях дори и коалциите с недомлъвки се случват или поне не го показват. За първи път на синхрон от Мудева чух, че явно са се разделили вече на лагери и тя е с Вики, щом я предложи за капитан. Миналата година Супергероите също откараха сумати време на реката, но на Мани, Виктория и Илиян не им пречеше да се вихрят в схеми. Явно гладът си оказва влияние и им е изпил силите съвсем.

За битката, голямо браво на Радостин, който издърпа сам цялата лодка, барабар с мъжете в нея. Браво и на Теди, която много тъпо остава незабележима заради монтажа, интересно дали има причина за това и как се развива напред. Братята, Вили и Дунев, Мастагарков, Крум, Калоян, Ива и Мудева, Рълев също се представиха на ниво. Миналата година трябваше да сглобяват саловете на тази битка и калеко Алеко по едно време беше жива връзка между отделните части, сега са решили да им спестят тази мъка.

# 613
Вальо манипулатор? Че кого е успял да изманипулира? Това ще да е най-некадърният манипулатор в историята. Всички му разчитат замислите още на втория ход и не му се получава нищичко. Но щом сте рекли всичко, което не ви харесва да е все насилие - ок.

Мисля, че има думи, които не знаем как да използваме и какво значат. Манипулатор и лицемерие конкретно забелязвам засега в сезона. Валентин категорично не е манипулатор, далеч е от подобни умения за комуникация и въздействие. Аналогично, и при старейшините никой не е бил лицемерен спрямо Виолета.

# 614
  • София
Ето и момент за историята. За 5 сезона доживях да видя и това...
Напълни ми душата и сърцето. И дори само заради ето такива мигове си струва да се гледат Игри на волята.
Най-голямата реклама за Игрите този сезон са ето тези кадри. 😎 И разбира се нека все пак се спомене, че и Рълев помагаше.

Радо тегли лодка и гладиатори 😀😎

Общи условия

Активация на акаунт