💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 3 (18.09 - 25.09)

• 133 218
  • 3 110
  •   1
Отговори
# 1 485
  • софия
Аз, като родител бих постъпила по същия начин, като Дунев. Искам детето ми само да се справи с предизвикателството. Нали за това е отишла. Да си докаже, че има воля и сила. Един от уроците на живота, който е труден за родител, но трябва да се устои на изкушението да спасиш. Така, ако надвие ще и е сладка победата. Ако помогне тате, ще е съвсем различно. Видяхме какво се получи с Вальо и Елена. Ако загуби, пак е ценен урок.

# 1 486
А мене Виолета ме кефи. 90% от нещата, които казва, са точно така. Излъчва без захаросани приказки и когато не е обективна, пак има някакъв резон, свързан с преследването целта ѝ.

# 1 487
За Краси Дунев. Той не е Валентин. Няма от какво да бяга засега. Не гледа на дъщеря си като на 5 годишна. Тя е възрастен човек, отговорен за себе си. Както и Краси е отговорен за своя авторитет и самоуважение. У Краси се проявява индивидуалният спортист, медалист и победител. Само преминалите през такава стърга могат да го разберат. За него е важна победата. Колкото и да е невероятно Краси Дунев е там за победа, защото той не познава друга битка. Нищо застрашително с Никол няма да се случи. А и той има уважението да я счита за голям човек. Победителят не е такъв, защото е спасявал малки невинни девици по пътя си като Вики, която в спортен смисъл е 95% безполезна за Краси и племето. Това не означава, че не си обича детето. Неговите приоритети са различни, миросданието му е различно. И от моя гл.т. по-правилно. Решението на Виолета и Дени също защитава племето от най-слабото звено. Така, колкото и да е тъжно, Вики отиде на камъните. Тя е малка и крехка, малко не си сдържа нервите. Трябва да предаде на Никол думите на баща и и вероятно ще го направи. Вики, това е само игра. Не мога да преценя поведението на Васил дали наистина е саботаж. Мисля, че го пусна адреналина, че няма да е той натиреният към камъните и всичките му сили спихнаха. Дени и Виолета може да са ви дразнители, но имат боен дух и страхотна физическа подготовка. Особено ме шашва Виолета. Без съмнение тя ще е едно от запомнящите се имена на сезона. Близначката Теодора ми е много симпатична- може би ще развиват образа и по-нататък. Мудева каза красиви думи. От двойката им с Румен очевидно тя засега ще е психологическата опора. Хубави млади хора са избрали този сезон. Рълев ми идва малко на косо и Калоян хубаво му отговори за назиданията. Ники е втори Пеньо с интерпретациите на мъжката задруга. "Аз ще съм капитан другата седмица"- ами освен ако Рълев и Радо не ти вдигнат мерника. А и  Даниел взе да се мазни- то подаване на ръчичики, то прегръдки. Пеньо интересно измисли това с плененото  наемничество. Явно идеята не му е била чужда и в гражданския живот. Ами хубав ден от мен!

# 1 488
Е аз сигурно ще съм като Вальо Joy даже  ще седя да й пазя сянка на щерката, че и слънцезащита нямат Joyчерна точка, че не се е сетил, а уж е майка орлица.

# 1 489
Е аз сигурно ще съм като Вальо Joy даже  ще седя да й пазя сянка на щерката, че и слънцезащита нямат Joyчерна точка, че не се е сетил, а уж е майка орлица.
Допускам, че децата ти са още малки. Тези младежи са големи хора.
А и Валентин не точно я опазва. Как я гонкаше за огъня, който щял да угасне- бързо, донеси дърва... Други комплекси има този човек- поне за чедото си да е важен и тя да му обръща внимание. В един момент като че ли се разбра, че Елена си има и приятел Дани, с когото игрите я разделят... За Вальо това може да е шанс да докаже на Елена, колко е важен за нея. Ами не, мисля, че порасналите ни деца не искат точно това от нас.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 09:57 от victoria vassileva

# 1 490
  • София
Колкото и да ми е неприятна Викито, и да смятам, че беше логичният избор, стана ми жал и на мен. Така се радваше, горката, а се получи "хитрата сврака с двата крака".

И Виолета, и Мартин минаха обръчите на ръце, с което ме впечатлиха - други уж утвърдени играчи се затрудниха.

Дунев вероятно чака Никол да влезе и да играят заедно, но все пак очаквах поне малко размисли да се самопредложи.

И за Гатьо вече ми е жал, гаврят се с него, като да риташ паднал човек...

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 10:53 от лято!

# 1 491
Много хубав епизод. Разместванията в племената донеса големи сътресения, но пък дадоха голям тласък на играта. Стана интересно. И докато Амазонките усетиха най-накрая вкуса на победата (сега беше момента за голяма пица като награда - няма да преядат, но по едно парче ще им се отрази добре), макар и с прилива на свежи мъжки сили, то Старейшините са пред много труден момент - взеха им Момчил, а Васил се оказа съвсем не толкова комплексен играч. Но най-голямото сътресение беше за Виктория. Тя май наистина беше повярвала, че си е извоювала правото да е в Резиденцията. Поне успя да се изкъпе, да хапне малко като хората, да полежи на матрак. Стана ми мъчно все пак за нея. Имаше нещо в наивната ѝ блондинска находчивост, което не ме дразнеше толкова, колкото очаквах. Пък и след толкова дни глад и мизерни условия, не е трудно да загуби човек представа за реалността.  И пак Васил - не беше нужно да се държи толкова дръпнато с нея, но явно толкова си може момчето. Относно "кажи на брат ми, че е мухльо", или е някаква закачка, или е знак към Васил (или си е мухльо).
Играта беше също хубаво. Не мога да преценя сали Васил саботира играта, склонна съм да мисля, че егото му не би го позволило.
Става интересно и сред Гладиаторите. Мъжката дума, дадена в началото, вече не струва много. Николай се опитва да вземе властта, на пръв поглед Рълев му вярва...

Наистина става интересно.

# 1 492
А мене Виолета ме кефи. 90% от нещата, които казва, са точно така. Излъчва без захаросани приказки и когато не е обективна, пак има някакъв резон, свързан с преследването целта ѝ.
Много е егоцентрична и груба, всичко което казва се върти около собствената й особа и интерес.
Само един малък пример.
Първата седмица, като победиха на териториална битка, а Амазонките заминаха на реката, Старейшините се радваха емоционално, че отиват в Резиденцията. Дотук ок!
 Следващата седмица на битката победиха Гладиаторите, Амазонките плачеха, че отиват на реката. А на кака Вили брадичката й трепереше от възмущение - какъв позор са тези мъже, измъчените девойчета плачат, а те мъжагите празнуват победата. Срам!!!
Третата седмица връзкарите пак им "дойде " реда да идат на лукса, че спонсорът едва издаяни в Стопанството. Rage
Амазонките плачеха и трепереха от мисълта, че пак се връщат на глада и студа, Старейшините воглаве с каката бурно празнуваха слепи за чуждото нещастие. Каката бързо и удобно забрави как се възмущаваше предната седмица на радостта гладиаторска. Rage
Та в заключение истината има много страни, при кака Вили е винаги тази, която й отърва. Някой е "хлъзгав", защото не й ходи по гайдата, после го харесва, защото я слуша. Толкова за истината и ВилитУ.
И да, не говори захаросани приказки, защото е груба и е лишена от елементарна учтивост щом не стане на нейната и я стегне шапката.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 17:17 от sineva 1

# 1 493
Някой знае ли за какво забавяне на първата битка говореше Денислава от Васил? Ясно ми, че не го харесва, но малко изсмукано от пръсти ми се стори.

# 1 494
  • София
И този път ми прави впечатление, че на едни  дават думата непрекъснато, а други даже никой не ги вижда, камо ли да ги чува.Продукцията си е избрала кой да интервюира и кой да подбутва напред, другите си ги държат за пълнеж.

# 1 495
  • SF
Аз, като родител бих постъпила по същия начин, като Дунев. Искам детето ми само да се справи с предизвикателството. Нали за това е отишла. Да си докаже, че има воля и сила. Един от уроците на живота, който е труден за родител, но трябва да се устои на изкушението да спасиш. Така, ако надвие ще и е сладка победата. Ако помогне тате, ще е съвсем различно. Видяхме какво се получи с Вальо и Елена. Ако загуби, пак е ценен урок.

Да, да, тя дори е могла да си влезе в предаването и без него. Тогава как ще я спасява?!
Не очаквах точно да хукне към нея, за да й помага във физическите игри. Но той много се разстрои и плака при срещата на майката с дъщерята, а и после, когато разбра, че тя е с 2 гласа на номинациите. Разбра, че условията им са сурови. И очаквах, че може би от емоция би предложил да отиде той, а не да избере в този момент да й кове характера. И в такива моменти, когато човек е емоционално разклатен, да направи, макар и грешен избор, да защити другото момиче, Вики, което е приблизително на годините на Никол. Идва от Реката, не е яло 15 дни и т.н....
А иначе ти влагаш разумни аргументи, които вероятно и той ги има в главата си, но все си мисля, че родител би предпочел да провери как е детето му при такива обстоятелства.

# 1 496
  • София
Сега смогнах да ви прочета. На мен епизода ми хареса, най-накрая по-равностойни сили на битката и беше интересно.

Трогнаха ме мен Виолета и Дени. Каквато и да е Виолета, майката си е майка, видя си детето и буквално рухна за момент. Е...после се окопити и взе най-правилното решение за племето според мен. Да, гадничко беше за Вики, но това беше логичният избор.

Хареса ми новия поздрав на амазонките, готино са съчетали нещата. Според мен и на Гатьо ще започне да му харесва при момичетата Wink

Не виждам аз това, което всички виждат в Крум.... Меееега ми е антипатичен, а и вчера не беше нищо особено на битката. Уж бил много добър на халките, ама баба му Вили ги мина по-добре. Като казах за нея - може да е всякаква, но физически е страхотно подговена, особено за жена на нейната възраст. Шапка и свалям.

От Васил очаквах повече. Ще е номиниран 100% и с право. Сега....за саботаж не мисля, че може да се говори, но ме изненада с лошото си представяне.

Дени....ами не знам още какво да мисля за нея. Симпатично момиче, много харизматична - това ясно си личеше при изгубените, а и гледам поддържа приятелски отношения с доста играчи и след предаването. Ще видим натам какви ще ги сътворят с майка си.

# 1 497

Моника трябва да си даде сметка, че ще влезе в заговор с майка и дъщеря и само ще им помогне по пътя напред, но никога няма да е техния избор, когато ще избират помежду си - капитан, облаги, номинации. Но не знам колко й е способността за мислене на Моника - една чертичка, точка, капка...?!!?

Има си доста плюсове да играеш в коалиция с двойка, не са само минуси.
Ако другите играчи са адекватни би трябвало да стрелят по двойката, за да я разбият и ти си сравнително в безопасност.

# 1 498
  • София
Мен пък Виолета ме дразни неимоверно, а сега с дъщеря си е ужас.

# 1 499
  • SF

Има си доста плюсове да играеш в коалиция с двойка, не са само минуси.
Ако другите играчи са адекватни би трябвало да стрелят по двойката, за да я разбият и ти си сравнително в безопасност.

Ти си в безопасност, но временно. Ако се разбие двойката, следващият си ти.
Щом единият от двойката е разкаран, вече ти си двойка с другия и пак стрелят по вас с предимство.
Ако се запази двойката и се стигне до самономиниране, пак си ти.

Общи условия

Активация на акаунт