Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 430

• 42 728
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро момичета.
Спокоен и усмихнат ден.
Бъдете здрави.

# 661
Добро утро!
Нека четвъртък бъде спокоен и да ни донесе само положителни емоции!

# 662
  • Пловдив

https://www.facebook.com/groups/3660115584110366/?multi_permalin … ype=recently_seen

Благодарим на Навид Шахзад, тъй като тази вечер(18 октомври) няма нов епизод на „Казвам се Фара”, ще имаме достатъчно време да прочетем тази нова част преди епизод 18 да бъде излъчен следващата седмица!

Продължавайки откъдето спря, ето част 2 от анализа на Навид Шахзад за „Казвам се Фара”, епизод 17.

Епизод 17, част 2
Навид Шахзад

Както при всички неща, когато злото достигне невъзможно ниво, лишено от милост, състрадание или благородство, Вселената влиза в заговор със самата природа, за да задвижи поредица от необикновени събития. Две неща се случват в бърза последователност, което променя целия разказ - първото е опитът за самоубийство на Фара, след като Бехнам изпраща Керимшах в Иран, което го шокира да осъзнае колко далеч е довел жената, която толкова отчаяно желае. Примирявайки се с перспективата да загуби Фара завинаги, Бехнам не само смекчи строгите протоколи около нея, но и сподели невероятната новина, че Тахир е жив и ще го посети по-късно същия ден. Второто събитие с голямо значение е решението на Тахир да премести Мехмет от домакинството на Акънджи в новосъздадения си дом, защото той „диагностицира“ дилемата на Мехмет много по-добре от цялото любящо царуване на Баде.

Това, че Тахир и Мехмет са развили необяснима връзка, е особено мъжка черта, често споменавана в литературата, историята и самия живот. Всеки път, когато двама достойни противници се изправят един срещу друг, те развиват странно приятелство, което понякога озадачава, но има безкраен смисъл, когато се гледа през призмата на мъжественост, смелост и благородство; като например историческата подкрепа, предоставена от Саладин на ранения Ричард Лъвското сърце по време на обсадата на Йерусалим, когато той изпрати свой собствен хирург да се грижи за кръстоносния английски крал. Въпреки че от време на време е наричан „джаахил“, което означава невеж или неграмотен от Мехмет, само Тахир разбира инстинктивно, че цялото ухажване, което получава Мехмет, ще забави още повече възстановяването му. Познавайки природата на Мехмет може би по-добре от всеки друг, Тахир създава възможността да върне острия като бръснач ум на Мехмет обратно към чертожната дъска в интерес на плановете на Тахир да си отмъсти. Мехмет хваща стръвта с готовност, както гладна риба щраква червей, инструктирайки неуловимия Иляс, който тепърва ще се изправя срещу бившия си началник, да се сдобие с досието на бившия полицай, който в момента управлява частна охранителна компания и е миноритарен акционер в Azaadi Akinci Holding и е идентифициран от Meрджан като най-слабото звено в създаването на Aзаади.

Във всички „прегръщащи се разбойници“, както се изразява Хамлет, не трябва да пренебрегваме трансформацията, която е претърпяла Вера. От жена, изпълнена с обич и грижа, която е била принудена да се откаже от истинската си любов - на „вдовицата“ на Акънджъ. Тази трансформация не е ограничена само до външния й вид, но изглежда е събудила нейното сдържано разочарование и разрушителната егоистична природа, която поставя собствените си интереси над всичко останало. Лишена от всички луксове, които е приемала за даденост, нейният любим син и наследник Каан привидно беше в САЩ, а отсъствието на Али Галип, за когото тя вярваше, че е бил убит от Тахир след предателството му към тайната империя на краля на мафията, се оказа последната капка. Всякакви чувства на нежност, които може да е изпитвала към малкото момче, което Акънджиите са осиновили само за да го превърнат в доверен лейтенант на Али Галип, са отдавна утаени и тя изплюва отровата си към Тахир в момента, в който го вижда да излиза от дома й и по-късно, в опит да се умилостиви с Бехнам и разкрива възможното местонахождение на Тахир.

Малко отклонение в този момент, докато е принудена да чака помощ от партньора на съпруга си, за да плати наема и други разходи, вкусът на Вера към дрехите и аксесоарите все още оставя много да се желае. Неподходящата прическа, абсурдно големите обеци и прекомерната цветова палитра на горнището с пайети едва ли са ласкателни, както и неразгадаемата поява на Фара на пресконференцията. Носенето на вечерна рокля с деколте в цял ръст със зашеметяващ набор от диаманти на бизнес ориентирано следобедно събитие би било равносилно на подигравка с така наречения консерватизъм на Бехнам – или може да се окаже, че Азаади се е адаптирал към Истанбул по-бързо от очакваното? По същия начин трябва да се коментират нелицеприятните прически, които продължават да изникват върху различни женски образи. Баде е може би единственият човек, който е пощаден, тъй като тя продължава с нейната боб кройка подстрижка, но човек е принуден да привлече вниманието към постоянно заплетените кичури на Фара, вероятно създадени след главната актриса в „Дъщерята на посланика”, която носеше цял куп буйни къдрици, падащи каскадно по гърба й. Демет Йоздемир не е класическа красавица, тъй като има необичайно привлекателно лице, което може да изглежда зашеметяващо, ако е направено да демонстрира най-добрите й черти, които включват извити вежди над издължени тъмни очи, сладострастна уста и силна линия на челюстта, но интересното е, че нейният стилист, избирайки вместо нея, не направи нищо за външния й вид.

Както и да е, трябва да се върнем към двете най-важни събития, които напълно променят историята. Подхождайки на модната елегантност на Бехнам, Akюрек с опора за ребра на болното място и облечен в елегантен раиран костюм пристига в резиденцията на Aзаади само за да спре при гледката на Keримшах, каращ малката си кола около моравата, което дава повод за ретроспекция с участието на Taхир и малкия астронавт на шофьорската седалка с Фара, оставена да крещи след тях със споделен смях и на двамата шофьори. С ефекта, който има върху него моментът на спиране на сърцето, внимателно прикрит от чифт тъмни очила, Тахир се връща към специалната си характерна походка и дърпането на яката, за да ни каже, че старият Тахир се завръща в пълна форма, когато обявява развода си към облекчения Бехнам.

Тактиката на Фара също претърпява радикална промяна, след като тя открива, че Бехнам я е успокоявал. Прибягвайки до това, което правят умните жени при такива обстоятелства, клишето на Фара да се трансформира в отстъпчива сирена, намирисва на готова формула. Ликуващото сервиране на чай от куркума за Бехнам от неговата дама на сърцето ефективно го низвежда до статута на лесно манипулируем мъжки наивник, който не е характерен за предишното му аз. Но това отваря врата за Фара, която тя използва в своя полза, докато Бехнам започва да намалява гарда си.

Междувременно мъжът с черното кожено яке използва усмихнатото си, но опасно аз, за да „убеди“ Халук да прехвърли акциите си на Тахир в замяна на важна информация и да осигури влизане във внимателно охраняваната ексклузивна пресконференция, която ще се проведе от Azaadi Akinci Holding. Както се очакваше, Тахир вади заека от шапката за голямо огорчение на Бехнам и изненада на Фара, когато обявява партньорството си. Едва ли му остава време да се наслади на удара си, ожесточеният разговор на Тахир с Фара завършва с откриването на нов белег на китката на Фара. В този момент Акюрек превръща Тахир (както само той може) от антагонист в мъжа, който обича жената, стояща предизвикателно пред него. Последното ни изображение е на Тахир, който се опитва да разбере какво означава белегът, докато търси следа в лицето на Фара.

За тези, които не са прочели началото на анализа за еп.17, да погледнат пост 637.

# 663

Здравейте на всички!
Благодаря за превода на Навид Шахзад

Напоследък съм повече четяща, защото ми се събраха първо много часове работа /като няма достатъчно персонал се работи допълнително/ и второ съм с едно по О.М. за новата история /втори сезон/ за което си понесох и съответната критика.
Смянят СЦ и режисьорски екип, идват други - доколко ще имат приемственост от първите  - не смея да изказвам никакви предположения. Не зная дали забелязахте,че  дори и музиката сякаш има по-друго звучене /лично за мен е различна или е пак същата, но приложена към други персонажи/. Единствено "тази" на Тахир ми е позната, въпреки, че и тя леко е видоизменена - няма я "остротата" от първи сезон.
В първи сезон абсолютно всички имаха важно за историята време и участие, макар и в кратко екранно време. Сега има персонажи които за цяла серия се появяват за 2-3 минути, ама липсва онази важност за самата история. Някакви статисти. Лично за мен, пак подчертавам за мен преекспонираха Бехнам - сякаш той превзе половината и отгоре общо екранно време. Разбирам отличен актьор, известен, ама той ли ще ни е главният герой втори сезон. Бехнам/Фара.
Имаше някаква анкета за екранни двойки - фигурират Фара/Тахир. Да, първи сезон бяха такава. За втори сезон общите им сцени има-няма 5-6 минути за серия. Ако някъде са повече - то или са спомени или сънища, или пък халюцинации. Фара и Тахир на мен ми се губят.
Да, вярно - обещаха съвсем нова история, но не завършиха някои неща от старата. Три поредни серии Орхан присъства  телефонно. Три серии Мехмет първо в кома, после спящ и депресиран. Но иначе   са минали година и месеци като време.  Фара така и не разбра, че я тъпчат с антидепресанти или дори упойващи вещества, а е лекар при това хирург.
Офф, пак почнах да мрънкам, ама почна ли да пиша - то ми идва отвътре. И за да не досаждам на всички единомислещи - всички напред, пък аз назад  като раците, най-добре да си остана в зоната на здрача т.е. в удобната сянка.

# 664
  • Пловдив

https://twitter.com/AdbaTv/status/1714919939411263583

"Казвам се Фара" беше обект на 52 900 публикации в социалните медии на 18 октомври, когато беше излъчено повторнието на епизода.

Рейтингът за сряда, 18 октомври на Somera.

Рейтингът на еп.17 в тотала от повторението на епизода снощи, е по-висок от деня на излъчването му 11 октомври.
Слагам в спойлер рейтингите:

Скрит текст:

Рейтингът на всички сериали, които снощи повтаряха своите епизоди:

https://twitter.com/DTural/status/1714926046649143361

#KuruluşOsman 5,40 | 3,64 | 5,09
#AdımFarah 2,94 | 1,39 | 2,48
#Aile 2,50 | 1,86 | 2,55
#HudutsuzSevda 1,79 | 0,83 | 1,55
#Yargı 1,23 | 1,09 | 1,39
#AşkıMemnu 1,21 | 1,49 | 1,58
#AteşKuşları 1,16 | 0,45 | 1,12
#YaprakDökümü 0,87 | 0,56 | 0,96
#KaderBağları 0,50 | 0,37 |0,40

# 665
Марта, абсолютно съм съгласна с теб.
Нова история, да.
Но аз явно имам още тъга по стария сезон и очаквания за новия.

# 666
  • Варна
Привет, момичета!
Мариянка благодаря за четивата, интересно пише Навид Yellow Heart

И аз не съм много ОК със смяната на СЦ, но явно имат причина за да го правят..
В ръцете на новите сме, както и цялата продукция и ни остава да се надяваме на най-доброто !

Ето ги семейството сценаристи Thinking
Аз само Ичерде съм поглеждала малко, ама не е мойто Smile
Да ги видим, хади бакалъм ! Тръгвам с оптимизъм Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 667
Благодаря за превода Марианка!
Сега започвам да го чета!

# 668
Интересно ми е нещо. Нямам ТТ и не следя новините свързани с представянето на дизи продукциите на съседите, но пък чета тук-там из темите и виждам постнати материали по този повод.
От това което четох и видях, оставам с впечатлението, че в Кан са присъствали доста представители които презентират проектите си. Специални за целта банери, снимки на червения килим, интервюта...

Скрит текст:

При нашите - мълчание. Смяна на СЦ екип без обяснение. Също го няма и онзи фотограф, който първи сезон пускаше готини снимки на Демет и Енгин зад кадър, като вид реклама за предстоящата серия. Но тогава това бяха снимки от техни предстоящи общи сцени.
Сега пусканите снимки зад кадър лично на мен не ми носят онова удовлетворение  което имах преди. Показват ми единствено, че Демет и Енгин се уважават като колеги. Докато в първи сезон носеха заряда и на единството на двойката Тахир/Фара.
Сега сякаш има нещо задкулисно, което /дано не съм лош пророк/ не е в полза на сериала.
Дори FOX сякаш правят повече реклама на другите си сериали. Може и да не съм съвсем права, но така усещам нещата като обикновен зрител.

# 669
  • Пловдив

В Кан са отишли актьори, които тепърва промотират сериалите си за продажби. Всички са в първите епизоди на историите си. Така Енгин и Демет бяха в Рияд - току що сериалът ни бе започнал.

Нашата дистрибуторска компания не се хвали много. Например за продажбата на сериала ни и в Русия. Важното е, че е продаден в чужбина. Остават ни още 9 епизода - със снощното отлагане, би трябвало да приключи около 20 декември - ако не се случи нещо непредвидимо, както пишат обикновено. Дали ще са 26 епизода, както знаем от обявеното в начало или ще продължи с трети сезон(съмнявам се), предстои да разберем.

Да продължим да се наслаждаваме на историята, макар и тръгнала в нова посока. Енгин го каза още при подписването на книгата си - съвсем нова история. Всички промени на режисьори, сценаристи и т.н. се правят от този, който ги е ангажирал. Явно са имали разговори и не са се разбрали. Защо - никога няма да разберем.

# 670

Енгин на стори в ИИ!
Искам да благодаря на всички мои скъпи приятели ,които допринесоха за надеждата,че всички деца по света живеят щастливо!

# 671
  • София
,,Съвсем нова история,,

Нова история със същите имена ,но с нови лица.Тахир и Фара,двама млади наказани от съдбата,вкопчили се в една мечта,Мечта за пролет,непознати улици,здрав Керимшах и обич.В  името на тази мечта прощаваха непростими неща,жалеха враговете си,и криеха тайни един от друг само за да го предпазят.
        А сега,2 сезон,още в 1 епизод Фара каза на Али Галип ,ти не знаещ каква е природата ми,не знаеш какво мога да направя. И на двамата им писна,все злобата и алчността,алчност за пари,за сила ,или притежание на друг човек/ както Бехнам иска да притежава Фара/ и станаха други. Превърнаха се в отмъстители, в артисти  и двулични,но в сърцата си искат разбиране и съпричастност,а в тази частица от света където те живеят  са заобиколени от хиени.Зависи на кого ще се доверят,всяка грешка на единия ,ще се плаща и от двамата.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:36 от Leddel

# 672
  • Пловдив

От италианските фенове, които се срещнаха с нашите герои на сета:

Скъпи Енгин,

Изпращаме топли поздрави и пишем това писмо от все сърце. След като гледахме "Казвам се Фара" и видяхме рядката болест на Керимшах, разбрахме колко ценен е всъщност животът. Героите и историите, които представяте в този вълшебен свят, оказват дълбоко влияние върху живота на зрителите и ни учат на много. За нас това дарение е знак на почит към трудния път на Керимшах и отражение на дълбочината и човечността, които внеасяте в историята на "Казвам се Фара". Това е почит към факта, че сте избрали да дадете името си на благотворителната организация Lösev, която помага на деца с левкемия и ви насърчава да направите разлика в реалния свят.

Вие сте наистина невероятен човек. Вашият талант и искреност, греещи на сцената, очароват сърцата ни. Вие сте уникална личност със своята човечност и топлина. Докато ви гледаме, нашето възхищение както от вашата творческа страна, така и от това колко невероятен сте като човек расте всеки ден. Нашето уважение и любов към вас са безгранични. Вие оказвате положително влияние върху живота на хората не само с таланта си на сцената, но и с личността си. Искаме повече хора на този свят да са като вас. Благодарим ви много!

Скъпа Демет,

Изпращаме топли поздрави и пишем това писмо от все сърце. "Казвам се Фара". Гледането на Фара и рядкото заболяване на Керимшах ни накара да осъзнаем колко ценен е животът. Героите и историите, които представяте в този вълшебен свят, оказват дълбоко влияние върху живота на зрителите и ни учат на много. За нас това дарение е знак на почит към трудния път на Керимшах и отражение на дълбочината и човечността, които внасяте в историята на "Казвам се Фара". Благотворителната фондация Lösev призовава да променим света към по-добро и да помогнем на децата с левкемия. Даването на вашето име е знак на почит към вашия избор.

Вие наистина си специален човек. Това, което го прави специален е, че вие ​​сте наясно с това и наистина влагате сърцето и душата си във всичко, което правите. Действате с добра воля и любов, търсейки само удоволствието да правите добро и да правите това, което обичате, без да очаквате нищо в замяна. Съществуването на човек като теб ни напомня, че този свят е станал още по-красив. Щастливи сме, че те срещнахме, защото наистина е чест да имаш някой като теб. Много те обичаме и сме ти благодарни. Толкова се радваме, че те имаме!

Също така бихме искали да ви поздравим за наградата Kineo. Накарахте ни да се гордеем, определено заслужавате всички успехи, които заслужавате, и повече. Пожелаваме ви успех занапред!

Скъпи Растин,

Изпращаме топли поздрави и пишем това писмо от все сърце. Гледайки "Казвам се Фара", осъзнахме колко ценен е животът, след като видяхме рядката болест на Каримшах. Героите и историите, които представяте в този вълшебен свят, оказват дълбоко влияние върху живота на зрителите и ни учат на много. За нас това дарение е знак на почит към трудния път на Каримшах и отражение на дълбочината и човечността, които внесете в историята на "Казвам се Фара". Това е почит, която ви мотивира да промените реалния свят и решавате да дадете името си на Lösev, благотворителна организация, която помага на деца с левкемия.

Талантът ти на сцената е наистина впечатляващ! Действате искрено и пленявате публиката. Докато сте на сцената, ще продължавате да пленявате феновете си. Изпращаме ви подкрепа и любов от нашите фенове в Италия. Надяваме се, че един ден ще можете да посетите Италия и да изпитате топлото посрещане на вашите фенове тук. Пожелаваме ти още успехи!

# 673

Правилното семейство.

Италианските фенове точно са уловили хората на които да благодарят и зад чиито имена да застанат.
За превода!

Цитат
Това е почит към факта, че сте избрали да дадете името си на благотворителната организация Lösev, която помага на деца с левкемия и ви насърчава да направите разлика в реалния свят.

Вие сте наистина невероятен човек. Вашият талант и искреност, греещи на сцената, очароват сърцата ни. Вие сте уникална личност със своята човечност и топлина. Докато ви гледаме, нашето възхищение както от вашата творческа страна, така и от това колко невероятен сте като човек расте всеки ден. Нашето уважение и любов към вас са безгранични. Вие оказвате положително влияние върху живота на хората не само с таланта си на сцената, но и с личността си. Искаме повече хора на този свят да са като вас.
Цитат
Даването на вашето име е знак на почит към вашия избор.

Вие наистина си специален човек. Това, което го прави специален е, че вие ​​сте наясно с това и наистина влагате сърцето и душата си във всичко, което правите. Действате с добра воля и любов, търсейки само удоволствието да правите добро и да правите това, което обичате, без да очаквате нищо в замяна. Съществуването на човек като теб ни напомня, че този свят е станал още по-красив. Щастливи сме, че те срещнахме, защото наистина е чест да имаш някой като теб. Много те обичаме и сме ти благодарни. Толкова се радваме, че те имаме!

Цитат
Талантът ти на сцената е наистина впечатляващ! Действате искрено и пленявате публиката. Докато сте на сцената, ще продължавате да пленявате феновете си. Изпращаме ви подкрепа и любов от нашите фенове в Италия. Надяваме се, че един ден ще можете да посетите Италия и да изпитате топлото посрещане на вашите фенове тук. Пожелаваме ти още успехи!

# 674
  • Пловдив

Добро утро в ден петък, успешен и мирен да е.
Тридневният траур при съседите изтича днес.
От утре се надявам да ни пуснат поне още един трейлър. Към момента имаме един откъс и един трейлър, снимки и озет за 18 епизод. А може и втори откъс....

Общи условия

Активация на акаунт