Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 022
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Долче, как е кантара след това фастуване?

# 301
Днес бяха -6,3 кг, утре очаквам да са към -7 кг. Но по-важна ми е КЗ, която си беше стабилна през цялото време.

# 302
Тук направо рекорди по фастуване. И все Долче ги държи. Направо ми се струва невероятно да не ядеш 11 дена. 😏

# 303
Ег@ти вица Trollface

# 304
Днес бяха -6,3 кг, утре очаквам да са към -7 кг. Но по-важна ми е КЗ, която си беше стабилна през цялото време.
Dolce, постижение си е! Освен като добро самочувствие, как проследяваше състоянието си по време на фаста? Колко често мереше кръвната захар, и измерваше ли и кетоните по същото време?
На мен още ми е много рано за такива продължителни фастове, ако изобщо някога стигна до тях де...

# 305
Линда, чудесно се чувствах. Нямаше глад, нямаше хипогликемии или замайвания. Вършех си обичайните неща, включително спорт, дълги разходки, носене на тежко. Дългите фастове ме направиха много по-спокойна, спрях да се ядосвам за глупости или пък на глупави хора. Трудно може някой да ме ядоса, умът ми е буден, проблеми със съня не съм имала (имах безсъние миналата седмица, но не свързано с фаста, просто се налагаше да върша някои неща до късно). Не съм имала главоболие. Също не съм имала и проблеми с ходенето до ВЦ по голяма нужда. Просто след първата седмица не беше всеки ден и беше по малко, но запек не съм имала. Дългият фаст се отрази добре и на кожата ми. Важно е да отбележа, че започнах фаста, докато все още чаках МЦ- това ми беше може би най-най-лекият цикъл досега! А моят по принцип често почти не го усещам.
Предисторията: ядох два дни поред по парче от "мазната и калорийна бомба" (тортата за рд на майка ми).😉 Резултатът беше една много добра хормонална реакция- наречена СИТОСТ. В следващите два дни (преди фаста) за храна се сещах чак на вечеря. Естествено ми се получаваше ОМАД. Вечерите бяха с по под 10 грама вгх. Започнах фаста в понеделник след вечерята и за миг не съм изпитала глад или неразположение. Когато човек е добре подготвен (психически и физически), нещата се получават лесно, без усилие.
За съжаление, няма с какво да меря кетоните. Но трябва да съм била в стабилна кетоза, за да се чувствам така отлично без никаква храна за толкова дни. КЗ мерех по 2 или 3 пъти дневно. Чак вечерта на петия ден измерих КЗ под 5- 4,5. Дотогава все с малко над 5 беше. После се движеше 4,3, 4,2, 4,1. В понеделник, т.е. на седмия ден от фаста измерих и КЗ 3,8. После пак няколко пъти 4,1. На деветия ден ми се появи течен секрет от носа, събудих се с умерена болка в гърлото (при другите вкъщи протече с по-обилна хрема, подкашляне, кихане- при мен гърлото мина за няколко часа). От вируса КЗ се покачи леко- 4,1, 4,3, 4,5, 4,6. Това за един ден, единствения, когато мерих КЗ 4 пъти. После пак КЗ се върна на 4,1. Стабилна КЗ 4,1- след събуждане, след кафе, след движение все 4,1...🙂  Средна КЗ за последните 7 дни е 4,3 или 4,4- много съм доволна! Може би в лаборатория би излязла и малко по-ниска в сравнение с глюкомера, но не се сетих да отида за едно боцване, жалко...
П. П. Не правя дълги фастове заради поставяне на рекорди, а за собствено здраве. Свалените кг са само един приятен бонус към всичко останало.🙂

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 23:59 от dolce miele

# 306
Долче, много ми е интересно кои са тези глупави хора, които не те ядосват вече? Може ли да бъдеш директна, а не да пишеш завоелирано? Като имаш нещо да кажеш се обърни към хората, не прави намеци.

# 307
  • на острова на мечтите
Скромни два дни фаст. Ама защото бях на работа целодневно. След първият ден бях кило надолу. Вероятно вода. След вторият
ден "0". Обаче днес отбелязвам два килограма надолу. След дълъг период на платото съм много доволна. Следващата седмица се очертават още три дни целодневна работа и там се надявам да стигна до заветната 6_ца в първата цифра. Закачих се на йо йо _то и не мога да пресекат финалната лента.
Изчетох и Глюкозната революция. Много ми хареса. Ще я препрочета с химикал в ръка.
Ачуга така и не можах да се науча да харесвам. Пресни аличи обожавам, но осоленият вариант за мен е бляк. Сардини прясни има,  но понеже не се харесват на мойта половинка, да купувам само за себе си не ми се ще.
 Утре, ако намеря на рибния пазар,.ще си купя
 Нали си имам фрайер 😜 Мъжо ако ще да яде.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 00:38 от danilu

# 308
Ураган, не визирам никого конкретно и не правя намеци.🙂 Говоря за всякакви ежедневни ситуации. Много интересно ти защо реши, че правя намеци и говоря завоалирано...😉

# 309
Нормално е след яденето на торта два поредни дни от човек със стабила ИР да има кръвна захар над 5 дори в продължение на цели 1-2 дни без храна, но чак след 5 дни без храна да падне захарта под 5, и то не много под 5, а до 4.5 - си е доста притеснително и говори само по себе си за отговора на организма и за последиците от яденето на определени храни - че той не може да се справи лесно с това предизвикателство.

Аз съм с ИР, но тъй като избягвам  (режимно) сладко, ще на 24-тия час глад кръвната ми захар е 4.7- 4.8.

# 310
Тук направо рекорди по фастуване. И все Долче ги държи. Направо ми се струва невероятно да не ядеш 11 дена. 😏

И на мен ми изглежда невероятно това . Досегя не бях чела/чувала за подобен фастинг. Дори не знам дали е е здравословно  това ...
Всеки си има глава да си решава.

# 311
dolche, случайно да знаеш на колко градуса се правят тези пръчици? Аз правих преди 2 години и мазнината капеше. Не станаха много вкусни. Но и рецептата си я измислих.

# 312
Ураган, не визирам никого конкретно и не правя намеци.🙂 Говоря за всякакви ежедневни ситуации. Много интересно ти защо реши, че правя намеци и говоря завоалирано...😉
Не мисля, че има нужда да ти обяснявам защо. Всеки, който вникне в написаното ще го разбере. Ти самата си го знаеш. Каква ти е идеята да пишеш думата и да удебеляваш? Само да ти кажа, че не вися на компютъра по 24 часа, а пиша от телефона и може да се случи такава техническа грешка. Няма нужда да ме поправяш.

# 313
Не се сравнявам с другите. Нямам нужда- мен ме интересува тенденцията при мен. Който е чел назад публикациите ми, е забелязал, че да имам КЗ над 5 в първите дни на фаст се е случвало често, а и доктор Боз е обяснявала многократно защо се случва, и Невена също...При това е било така и при строго кето и без ядене на торта.😉 По-скоро ме радва стабилната КЗ след това, след дни без храна. Това означава много и за нивата на инсулин.
Дара, разбира се, че съм се информирала много добре преди фаста.🙂
Да се отбележи, че споделям собствен опит и не агитирам никого да прави фаст. Нека всеки си преценява сам. За фаста ми знаеха няколко съфорумки (те си знаят кои са, няма да ги споменавам🥰), а тук реших да споделя за фаста след приключването му. Споделям за хората, на които би могло да бъде интересно и полезно.
Stryper, не знам, не пише. Може би около 60-70 градуса...🤔
Ураган, продължавам да не разбирам теб какво те засягат хора от ежедневието ми, които дори не познаваш? Защо трябва да пиша тук в темата кои са, като на някои от тях дори имената им не знам?!

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 01:18 от dolce miele

# 314
Не се сравнявам с другите. Нямам нужда- мен ме интересува тенденцията при мен. Който е чел назад публикациите ми, е забелязал, че да имам КЗ над 5 в първите дни на фаст се е случвало често, а и доктор Боз е обяснявала многократно защо се случва, и Невена също...При това е било така и при строго кето и без ядене на торта.😉 По-скоро ме радва стабилната КЗ след това, след дни без храна. Това означава много и за нивата на инсулин.
Аз, а и ти, не говорим за КЗ през първите дни на фаста, а чак след петия ден ...
Невена е казвала, че чак след 5 дни на фаст, а не след първите дни на фаст, е нормално да ти падне КЗ под 5, т.е. на стойност 4.5? Може ли цитат?
Не те карам да се сравняваш с другите, но понякога си противоречиш, и когато те питам - или не се съгласяваш и/или се цупиш.
Ако си на строго кето и редовни и продължителни фастове отдавна, както казваш, няма как да ти се случи на поредния фаст след 4 денонощия пълен глад да имаш КЗ над 5. Няма как да стане, освен ако не провокираш КЗ да ти се вдига през другото време.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 08:59 от Rosita

Общи условия

Активация на акаунт