Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
При мен е като при Naneto, която сподели по-назад - висока КЗ сутрин 5.8 и сравнително нисък Инсулин при изследване - 4.13. Опитвам се да вечерям по-рано, но трудно ми се получава с графика, който имам . Ако се прескочи вечерята, на другия ден трябва повече да се яде в другите две хранения, нали така? За са не се получи калориен дефицит.
Забелязах и , че трябва да ми е много изчистено вечерното хранене, за да не се получава висока КЗ на другия ден. Мръдна ли от стандартните месо/риба/яйца + зеленчуци и на другия ден веднага е висока 😔.
Имам и друго утежнение - танците вечер два пъти в седмицата, а те са кардио и през нощта изглежда се отделя повече глюкоза, та и от това сутрешната КЗ скача.

# 481
Ясно, благодаря ви,ще чета етикети ако нещо реша да променя режима.
Шарпи Flowers Rose
Днес съм на 2 яйца на очи и шепа орехи, за вечеря св.гърди,ще ги опека на барбекюто и печени червени чушки на салата.
Имам глюкомер и утре сутрин ще измеря захарта да видим как ще е.
Мануна не знах,че тябва да е 2, значи направо си е двойно при мен, ще пия еутирокса, няма мърдане.

# 482
В много от колбасите има ЗАХАР или декстроза, предимно тези от Лидл съм изследвала, но и другите са така, убедена съм. Правете си домашна шунка, бързо е.
Абсолютно съм съгласна, затова казвам, че много рядко съм ги употребявала. Точно декстроза пише. Избирала съм един вид, който по етикет е с 1,2 вгх/100 грама. Записвам си рецептата ти, за да си приготвя в домашни условия. Следващия път като ида в този магазин, ще снимам етикета на тази, която купувам да я постна. Месото вътре стои и се къса някак на конци.
Шарпи взех че се припознах в  на приятелката ти дъщеря и😂
И аз имам отклонения от режима. Само дето не крия опаковките ми си ги хвърлям чинно в коша😂
Дара, ще те убия! Trollface
Равносметката за мен е, че кръвната ми захар се влияе изключително много от движението ми предходния ден. Може би дори не толкова от консумираните млечни или зеленчуци.
Това съм го забелязала и при други хора. Неслучайно казват - повече движение. То е една трета от лечението, да не кажа и повече.

# 483
Bff Много благодаря 💐
Ще пробвам с пилешко и аз

# 484
БФФ ще пробвам със свинско, благодаря Flowers Sunflower

# 485

Имам и друго утежнение - танците вечер два пъти в седмицата, а те са кардио и през нощта изглежда се отделя повече глюкоза, та и от това сутрешната КЗ скача.
Невена ми каза да не лягам с КЗ над 5... ама то това е мираж направо. Та пробвах да правя упражнения преди лягане - вдигна се вместо да спадне... като че ли наистина ходенето най-много сваля при мен (като физическа дейнност....

# 486
  • София
Равносметката за мен е, че кръвната ми захар се влияе изключително много от движението ми предходния ден. Може би дори не толкова от консумираните млечни или зеленчуци.
Това съм го забелязала и при други хора. Неслучайно казват - повече движение. То е една трета от лечението, да не кажа и повече.
Задължително правя х 10к крачки всеки ден, само дните с танци не ми се събират. И ги правя след вечеря, между другото доста добре действат и на съня/заспиването. Събота и неделя правя и по повече крачки на ден.
Отдавна замислям и фитнес да включвам, ама ... да се събера.
Днес ще опитам да не вечерям, ще хапна нещо докъм следобеда. Но пък ми е денят с танците, та да видим.

Вечер рядко меря КЗ, но определено и след ходенето не ми спада под 5.0, а опитвам и бърз ход  Worried.
Naneto, ще будуваме по цели нощи, май.

Малко фън Joy
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 17:18 от BFF_

# 487
  • Пловдив
Пистачо на чужбински е шамфъстък при нас. Кашуто е cаshеw.

# 488
Докато не съм затрила линка: много интересна лекция за проблеми с щитовидката и кетозата като терапевтичен вариант; тук докторът е по-щедър отн. фастовете, допуска макс. 2 седмици. На англ. е, за съжаление; малко съм назад с работата, но ще се опитам да направя резюме. Интересни моменти: разширено тестване; патофизиология на мастната обмяна и хормонален дисбаланс при нарушена функция на ЩЖ; схема (нещо като континуума на д-р Боз) за ефективно повлияване чрез кетогенна диета. Боя се, че кръстоцветните и зелените листни зеленчуци отпадат. И много други интересни неща!
Ето и линка.

Има ли съфорумки На Острова и Щатите? Току що поръчах безплатен сензор за 14дневно следене на КЗ. Първо трябва да проверите дали телефонът ви поддържа приложението, тъй като само през него става проследяването. Опитах се да проверя дали мога да поръчам на БГ адрес, но забравих да изключа геолокацията и ме разконспирираха. Не ми искаха данни за плащане (сметки, карти и пр.; само телефона и имейла). Трябва да се отговори на 2 елементарни въпроса (първия го забравих, вторият беше да се избере кой показател е за хипергликемия - 2, 5 или 16, нещо такова).

# 489
Излязоха ми изследванията. Какво ще кажете за тях, как ви се струват?

# 490
Реших го. Стига.
Днес каквото пуша, пуша. Не са ми толкоз гадни, ама няма да чакам. Вечерта ще метна на майка останките от фъшкиите и съм и казала да не ми дава, ако нещо подскачам като кукундрел.
Иначе пак малко пуших. 10 или 11.

Аз имам електронна, но и с тях ще съм изключително стриктна. Особено сутрин да излъжа чревцата да се размърдат, че те след първата и почват да се събуждат.
И тях ще спирам нататък, просто заради щж, сърцето и запека ще джиткам известно време. Една позната ми каза вчера, че айкос се отказва много по-лесно от обикновени цигари.
Вчера се зачетох за тях във форума.
Да, не са толкова вредни, много отрови ги няма, но ги има. Има много хора като са минали на тях са се изчистили и нямат драма. Но една споделя за проблеми с бъбреци моля ти се. Друга гърло и дращи и и е сухо. Има си ефекти. Аз нямам де, пушила съм, ама все пак е по-малкото зло.
Днес и ми хрумна да гугълна израза алергия към цигари.
Ми имало бре хора. Почти всички симптоми имам.
Значи като имам алергия  към сусам и лимон, мога да го огранича, ама тютюна не мога. Еми да, не съм пушила сусам и лимон, то затова Joy
Ама тоя път няма да се хързулна.

# 491
Излязоха ми изследванията. Какво ще кажете за тях, как ви се струват?

Звездичка, като цяло не е толкова лоша работата при теб. Високия инсулин поне овладява КЗ, че при много случаи и двете стоят високи. На втория час не ти ли стана лошо? Направо хипогликемична стойност. На мен ми беше 2,5 и щях да пукна. Другите показатели като цяло също са добре. Нисък витамин Д /нищо ново/ и Б12. Пий ги като добавки тях.
Останалото ще коригираш с режима, само да бъдеш постоянна и всичко ще си дойде на мястото.

# 492
  • Plovdiv, Bulgaria
Според вас каква е причината, два часа след такава закуска, да се изпитва силен глад? От всичко изчетено по темата, уж протеините трябва да държат най-сито.. забелязвам го от известно време, че почти след всяко предимно протеиново хранене съм така..

# 493
Елора, давай твърдо, с теб сме. Толкова много си направила та това ли ще ти се опре. Честно казано на Витоша ми направи впечатление, че всички много пушеха, а аз все по-малко познати имам пушачи... та изненадана останах особено защото сме в здравословна тема уж... Знам, че е трудно, но съм сигурна че ще чувстваш добре. То ти си го знаеш, просто тпябва да му дойде времето на всеки. Аз тпрях когато свекър ми береше душа в болница с дроб, работещ на 30%... това ми подейства много отрезвително... на 26 - 27 да съм била... и никога не съм пушила много. Спрях от раз и досега не съм палила.

# 494
christiana_, увеличи мазнината, за да заситиш глада. Маслото е много малко.

Общи условия

Активация на акаунт