Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 491
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Да дам отчет за днес
- 2 кафета
- обяд - миш маш
- вечеря - пиш бутче с домати и краставици.
Тренировки нямаше тези дни от утре ще подновя живот и здраве❤

# 466
  • Столичанин ама не в повече :D
Колко да е трудно Нани. Човек ако иска нещо и зависимост ще пребори. Табекса ми помогна миналия път, и този път ще стане. Като ми стане гадна цигарта, ще се замисля хубаво за следващата.
Веднъж го направих /42 дни/, но пропуших, защото 10 дни не ходех да раждам, получих силен сърцетуп, а тсх скочи над 10. Май 12 и нещо беше, не помня.
Само се моля тоя път да няма такива простотии.
Ще видим де. Ако има нещо след месец, ще питам ендото за идеи, защото не идея пак да пропуша, тъпо ми е.
Навици нови ще градя, не е като да не съм ги спирала, да не знам.
Важното е не да се спират, а да не се почват щот имам един близък дето ми разказваше, че ги спирал десетки пъти. Разбира се човек трябва да е достатъчно мотивиран от нещо за да се справи. Успех. Yum

# 467
Тайсче, за Глюкофажа с удължено освобождаване...Аз си го пиех даже по време на фаст. Но нямам проблем със стомаха, нито странични ефекти в тази връзка. Първите няколко пъти чаках да умра😂, но нищо не се случи. Като казвам нищо, наистина нищо- нито се отрази някак на сутрешната КЗ, нито се чувствах различно, нито видях някакъв особен ефект от Глюкофажа...😒 Междувременно се хранех по режима (това имаше по-голям ефект за КЗ всъщност). Но го пиех, за да не бълва черният ми дроб глюкоза, че метформинът има и такъв ефект. Също "отваря" уж повече рецептори за инсулина, за да може глюкозата да се усвои...Дойде време, спрях хапчетата- КЗ не се повиши след това (ама тя и особено не се беше оправила само от хапчетата😉, та в един момент реших, че е безсмислено да ги пия- а бях накрая и на максималната доза). Ако се сещаш за Елица- тя казваше, че като пие Глюкофаж с удължено освобождаване около 11 ч, тогава чак видяла резултат за сутрешната КЗ. Вечер- не. Та можеш да пробваш и това. Иначе идеята да се пие хапчето вечер е, за да имаш хубава КЗ на следващия ден. Нали е с удължено освобождаване, мисля, че за около 10 часа се усвоява таблетката.🙂 Браво за КЗ! Мисля, че е много добра идея да вечеряш рано! А, ако видиш зор по-късно вечерта- 30 грама кашкавал/жълто сирене с малко вгх и 1-2 с.л. ябълков оцет.😉
Аз вечерях рано и после ходих на дълга разходка, минах и през спортните уреди и накрая на връщане се качих по стълбите. КЗ след това е леко по-висока и при мен, Тайс, знаеш защо. Като знам защо се случва обаче не ми е драма. Ще дойде и нашето време.🤗

# 468
Tays и аз имам изписан Глюкофаж с дълго освобождаване. Не го пия обаче . Но на мен ендото изрично ми написа да го пия вечер. Нищо не каза за храна . Та незном наобад дали е удачно да се приема.

# 469
Здравейте. Бях на ендокринолог миналата седмица и ми назначи изследвания. Според нея на пръв поглед проблеми с жлезата нямам, но вероятно имам ИР, въпреки че кз и инсулин на гладно са ми в норми. Намери и един възел 2,5см вдясно, дано изчезне сам. Каза ми да направя ОГТТ+ инсулин на 0, 60 и 120 мин, ТАТ, МАТ, Т3, Т4, ТСХ, витамин Д и В12. Според вас нещо друго хубаво ли е да изследвам, което е пропуснала да ми каже?
Да кажа и аз за цигарите, че се опитвам да ги спра от две седмици 😁 Вчера съм изпушила само две. Нямам повече цигари и не мисля да купувам.
От доста време ви чета редовно и се нагласям психически да почна режима с или без ИР. И аз чета Глюкозната революция, интересна книга доста нови неща научих.

Редактирам се, че последното мнение е моето. Изпих глюкозата, ма тя е много приятна и сладичка. Кой казваше, че е гадна или аз не съм редовна 🤣 Като излезе резултата ще го покажа тук, че на ендокринолог съм на 26 октомври чак.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 09:45 от zwezdi4ka14

# 470
Скрит текст:
Затова си променям хранителните навици в момента. Ще изместя вечерята рано, та ку ще после да вия като вълк по пълнолуние 🤣.
Днес- последно. Айде, ядох малко запечен карфиол на фурна и го фукнах.
А защо ще я местиш вечерята по-рано. Не рискуваш ли така да огладнееш късно вечер и да налетиш на повече храна?
Хапа иначе наистина е добре да го пиеш на обяд с храната, след като тя ти е сигурна. а пък щом ти притъпява глада, може да стане неусетно да пропуснеш някоя вечер вечерята.
Не съм много на ти с тоя препарат, чела съм, но по-отгоре, тъй като не ми се е налагало да го приемам. Наскоро го изписаха и на дъщерята на приятелка. Тя беше много несериозна с режима честно казано, та не бих казала, че е положила големи усилия като теб. Уж се стягаше да яде само позволени храни, но се криеше и ядеше вафли и шоколади. Майка й намираше опаковките в кошчето за боклук. Та правиха ново обременяване /предното беше преди 3 месеца/ и пак очаквано резултати -зле. Та от седмица и тя е с глюкофаж. Ще споделя приятелката ми как върви процеса.

Споделяй и тук, моля те.
Тя на каква доза е, имаш ли представа. С тази разлика, че аз съм стриктна, инсулинът ми е сравнително добре на гладно / 7, 6 /, но кръвната ми захар си стои висока и сега ще гледам с режим и хапче какво ще се случва, защото се моля да не се  налага да ми вдига дозата докторката. Още съм оптимист, че ще се оправя, че така ще се подпомогна за начален тласък. Ще следя, де.

Тайсче, за Глюкофажа с удължено освобождаване...Аз си го пиех даже по време на фаст. Но нямам проблем със стомаха, нито странични ефекти в тази връзка. Първите няколко пъти чаках да умра😂, но нищо не се случи. Като казвам нищо, наистина нищо- нито се отрази някак на сутрешната КЗ, нито се чувствах различно, нито видях някакъв особен ефект от Глюкофажа...😒 Междувременно се хранех по режима (това имаше по-голям ефект за КЗ всъщност). Но го пиех, за да не бълва черният ми дроб глюкоза, че метформинът има и такъв ефект. Също "отваря" уж повече рецептори за инсулина, за да може глюкозата да се усвои...Дойде време, спрях хапчетата- КЗ не се повиши след това (ама тя и особено не се беше оправила само от хапчетата😉, та в един момент реших, че е безсмислено да ги пия- а бях накрая и на максималната доза). Ако се сещаш за Елица- тя казваше, че като пие Глюкофаж с удължено освобождаване около 11 ч, тогава чак видяла резултат за сутрешната КЗ. Вечер- не. Та можеш да пробваш и това. Иначе идеята да се пие хапчето вечер е, за да имаш хубава КЗ на следващия ден. Нали е с удължено освобождаване, мисля, че за около 10 часа се усвоява таблетката.🙂
Скрит текст:
Браво за КЗ! Мисля, че е много добра идея да вечеряш рано! А, ако видиш зор по-късно вечерта- 30 грама кашкавал/жълто сирене с малко вгх и 1-2 с.л. ябълков оцет.😉
Аз вечерях рано и после ходих на дълга разходка, минах и през спортните уреди и накрая на връщане се качих по стълбите. КЗ след това е леко по-висока и при мен, Тайс, знаеш защо. Като знам защо се случва обаче не ми е драма. Ще дойде и нашето време.🤗
[/spoiler]

Мерси, долче!
Намерих някаква тема от 2020, дето с Елица сте обсъждали, аз тогава не съм и участвала, пък и , откакто съм в темата, не съм се вълнувала от медикаменти, та затова си питам. Лично аз ще споделям, нали съм си приказлива Joy

Просто още ми е ново и след първите неразположения, вече май се приспособих, само дето "снасям" по два пъти засега, но дано и това мине.

# 471
Здравейте,

Искам да попитам къде и дали може да се намери "Рибелсус" за по-малко от 250 лв. Не съм с ИР, за приятелка питам, която е с такава, изписан й е от лекар, но не се покрива от здравната каса.

Всъщност може ли да се изпише и покрие от ЗК само при резистентност (без диабет)?

Благодаря

# 472
Добрютрю, пиленца (не)инсулинови Yum
Споделяй и тук, моля те.
Тя на каква доза е, имаш ли представа. С тази разлика, че аз съм стриктна, инсулинът ми е сравнително добре на гладно / 7, 6 /, но кръвната ми захар си стои висока и сега ще гледам с режим и хапче какво ще се случва, защото се моля да не се  налага да ми вдига дозата докторката. Още съм оптимист, че ще се оправя, че така ще се подпомогна за начален тласък. Ще следя, де.
Дозата още не знам. Утре вечер имаме уговорка да се видим, та ще я питам. Инсулинът при нея беше доста зле и при двете обременявания. Аз дори им казвах хич да не правят второто, но тъй като им беше назначено от ендокринолог и двата пъти, та го направиха. Щото имаше разлика само 3 месеца. Първия път инсулина на гладно и беше 18, на първи час - към 100 удряше, на втори час - 80. Захарта и двата пъти на гладно и беше около 6. Още тогава я "наплаших", че не се ли вземе в ръце, ще има много големи проблеми. А живота е пред нея, тепърва ще си има дечица. Казах и, че от това може и там да се получи проблем. Абе с две думи нарочно натъртих на негативите, да се посплаши и да й светне червената крушка в главата. Щото може да го оправи сега навреме, после един Господ знае...
Сега на второто обременяване инсулин на гладно - 16, на първи час пак към 100 беше, на втори 70. Общо взето и двете бяха трагични. След първото обременяване уж каза, че се стяга. Наистина първите 3-4 седмици беше стриктна /поне от това, което ми е казвала, разбира се, щото не съм й в къщата да я гледам постоянно/. Свали за месец някъде около 5 -6 кг, имаше визуална разлика. После видимо стопира свалянето, докато майка й ми каза един ден, че е започнала да открива опаковки от вафли и шоколади в коша. Та резултатите са налице. Като се видим и разбера за хапа повече, ще пиша.
Спорна седмица на всички  Flowers Hibiscus

# 473
Шарпи мойте показатели са близки до тези на твоята приятелка.
Инсулин на гладно 20, на първи час 136, на втори 28, тези са от април месец, та ще чакам да пишеш, аз поне нямам прегрешения😅
Видях,че TSH ми е било 4,4 не е извън норма, а в горна граница, но ще пусна и т3 и т4 в края на другия месец.
Шунка,прошуто, пастърма ок ли е да хапвам не всеки ден, но да разнообразявам.

# 474
Не е желателно да се консумират колбаси, освен ако не си убедена, че са само месо.

# 475
Шарпи мойте показатели са близки до тези на твоята приятелка.
Инсулин на гладно 20, на първи час 136, на втори 28, тези са от април месец, та ще чакам да пишеш, аз поне нямам прегрешения😅
Видях,че TSH ми е било 4,4 не е извън норма, а в горна граница, но ще пусна и т3 и т4 в края на другия месец.
Шунка,прошуто, пастърма ок ли е да хапвам не всеки ден, но да разнообразявам.
Да, хубаво е да се видят и Т3 + Т4. При теб пак инсулина на втори час се връща до първоначалната стойност, при това девойче стои в небето. Не че и твоя резултат е ок, но ако си стриктна, ще го поправиш. Без опаковки от вафли в коша - шЪ тЪ наблюдавам, ей Trollface
Шунка и пастърма аз съм яла чат-пат, не мога да си изкривя душата. Просто гледам кво пише на етикета, да няма много Е-та, съответно цената им е била двойна на другите шунки, ама като нямам време да си правя сама, прибягвам до магазинската. Яла съм примерно веднъж седмично такива неща. Веднъж седмично съм си правила гювечета /много обичам/, обаче гледах да е рядкост, заради млечните вътре /кашкавал и сирене/. Просто ми спираха свалянето. Сега дори като го написах, се сетих, че скоро не съм си правила и ще направя.
Ще ти пратя гъбаци, инжектирани с инсулинотрепещ консервант Trollface  Нова формула Е666 Шест като Шарпи Trollface

# 476
  • София
В много от колбасите има ЗАХАР или декстроза, предимно тези от Лидл съм изследвала, но и другите са така, убедена съм. Правете си домашна шунка, бързо е.

# 477
Здравейте,

Искам да попитам къде и дали може да се намери "Рибелсус" за по-малко от 250 лв. Не съм с ИР, за приятелка питам, която е с такава, изписан й е от лекар, но не се покрива от здравната каса.

Всъщност може ли да се изпише и покрие от ЗК само при резистентност (без диабет)?

Благодаря

Аз доколкото знам само при диабет се изписва с протокол по касата. А няма ли го в аптеките иначе

Bff как си правиш домашна шунка? От какво месо технология би ли споделила 💐

Шарпи взех че се припознах в  на приятелката ти дъщеря и😂
И аз имам отклонения от режима. Само дето не крия опаковките ми си ги хвърлям чинно в коша😂

# 478
  • София
Bff как си правиш домашна шунка? От какво месо технология би ли споделила 💐
Месото - взимам пилешко филе (2-3 бр.), варя го в подсолена вода с добавени зърна бял/черен пипер за овкусяване. Обикновено става готово за 20-25 мин. След това го охлаждам и овалвам в сухи подправки на вкус, аз най-често поставям червен пипер (може и пушен), чубрица и малко сол. Оставям да "почине"  в хладилника.
След няколко часа е готово за консумация, замества ми другите филета, фабрично приготвените. Дъщеря ми си прави сандвичи за училище, а понеже й харесва - и така си го хапва.
Реже се напречно.
Може да се експериментира с други видове меса - свинско бонфиле, телешко, пуешко..., Откакто го казах на една приятелна, само така приготвя за децата и непрекъснато екпериментира с вида месо, подправките.
Годно е до 4-5 дни в хладилника, ако оцелее Wink Иначе солта също го консервира.

# 479
Fireche, за TSH опитмално е до 2. За колбаси - много трудно се научих да разбирам всички наименования на захарта по етикети - декстрози, чудеса, в крайна сметка абсолютно ги избягвам. Може да разбереш колко захар има и по съдържанието на въглехидрати на етикета.
Днес салати и кебапчета са моята стихия 😁 сутринта захар 4,2 след едно много хубаво карди вчера следобед. Равносметката за мен е, че кръвната ми захар се влия изключително много от движението ми предходния ден. Може би дори не толкова от консумираните млечни или зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт