Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 498
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Идвам да кажа, че хуск и чия не ми вършат работа и моля за съвет за нещо по-безкомпромисно...
Мануна, при повечето хора хускът действа дори запичащо, та го отбягвай.
Ураганчето е написала добър вариант. Чай от рози. Аз нали на морето също се запекох и от там си купих. Пих и на другия ден беше екстра ВЦ-то.
Друг вариант сутринта в кафето да си сложиш бучка масло. Аз понякога го правя и има ефект. Правила съм го дори след изпито вече 1 кафе и ходене до ВЦ. Минава малко време, правя си второ половин доза кафе и слагам малко масло вътре. След 10 минути получавам отново факс за ВЦ.
Да кажа нещо за момичетата в темата с косопад:
Скрит текст:
Купих си някаква четка за шампоаниране /не знаех за това чудо/. Препоръчвали я за ползване с шампоан, с маски, после със серуми. Препоръчвали я и за косопад. Сефтосах я и наистина прави много хубав масаж на скалпа. То май точно това е идеята, да се масажира хубаво, да се активират фоликулите.
Купих си и серума за косопад на Биоксин. Шампоана тук ми го препоръчахте, днес намерих и серум. Ще дам отзиви по-нататък.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 20:42 от sharpy

# 451
Не искам да дудна,  но и щитовидната като се нормализира, ще имаш повече ефект. А и в крайна сметка целим да све здрави, не просто слаби.
Идвам да кажа, че хуск и чия не ми вършат работа и моля за съвет за нещо по-безкомпромисно...
С уговорката, че при какъвто и режим да съм била, съм като часовник във вц-то; дори при рязкото преминаване на карнивор, май имам само един пропуснат ден, и то в горещините, когато изтървах края на водата.
Кое помага: мазнини и подправки, както съфорумките пишат, люти чушки (или умерено лют червен пипер, чили, кайен, от тоя капсаициносъдържащ отбор), но ако имаш гастрит, колит, чувствителност, по-добре увеличи само  мазнините и водата.
За щитовидната - тъкмо слушам Барт Кей и Чейфи; дългите фастове (24 часа+) по принцип са противопоказани преди да се е нормализирала щитовидката; необходимо е веднъж-два пъти дневно да има увеличение на КЗ, което се получава при прием на протеини, не е задължително да е от ВХ. Т.е. максимум ОМАД (едно хранене на ден, 20/4-часов прозорец). Т.е. не е необходимо да се гони кетоза заради самата кетоза. Това съвпада и с протокола на ПКД, там изобщо май няма фастове, а двукратно хранене през цялото време на режима.
Аз днес направих една простотия по идея на д-р Боз (идеята от нея, простотията от мен); по принцип имам доверие на препоръките й, но в конкретния случай при мен не проработи. Та седя и дупча пръстите с измервания на час; после ще копирам данните.
Ей, почивните дни са много вредни! По-добре да бях отишла да плувам!

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 20:50 от Lynda

# 452
Много ви благодаря, ще пробвам чая от рози, Ураган.
Елора, Бизакодила години наред ми е бил помощ номер 1, не искам пак, но може би ако розите не свършат работа, ще се наложи.
Аз съм с много особен стомах, нямам и далак и жлъчка. Люто не ям, а обичам.

# 453
Ясно, разбирам. Тук вече явно влияние имат и липсата на тези органи, предполагам.
Опитай чая от рози.
Хуска наистина го разкарай. Странен е. Може да доведе до запек, после обаче се получава, но пък на мен ми влияеше и на кръвно се установи.
Чия и трици ще правя за закуска днес по-късно.
Може да опиташ евентуално и алое вера.
Или на кристали, но аз го ненавиждам, защото са бодливи и щях да умра от задавяне.
Другото алое е на капсули
https://apteka.framar.bg/30015904/%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B5-%D0%B … 00-nature-39s-way
Пак е алое ферокс, не е алое вера, различни видове са и има ефект. Не съм чела за странични ефекти от това.
И масажи въведи.

# 454
Момичета, за който е пил глюкофаж 500 хр, защо трябва да се приема вечер по време на хранене? Аз , нали, опитвам се да изместя вечерята рано, ама днес ядох 2 пъти през 2 часа, в 14 и 16. Щото глупости натворих. Обядът ми беше сирене на грил, такова си, за грил , и напрасках калории, а си останах гладна 🥵.
Та в 16 ядох зеленчукова супа и тахан. Бе днес много тъпо меню, ама не ми се разправяше пак с готвене. Та. Сега мерих кз, 5, 0, супер. Сито ми е и реших нищичко повече да не слагам в тая паст , а не съм си пила Апчето. Ако го изпия без храна, какво да очаквам.
Малееее, добре си бях на режима само, сега само се напрягам с този медикамент, изчетох и сума ти теми с ключовата дума " глюкофаж" Само на Елорка на едно старо мнение попаднах, че и станало лошо.
Ша мра ли, ако го пия на гладно, да си пиша завещанието 🤣

# 455
Тайс, приемай го с последното хранене за деня. Дават го след храна, за да не дразни стомаха. Когато не се храниш го пропускаш.
Предполагам на гладно ще има засилени странични ефекти (не съм пробвала да го пия на гладно). Но и аз го пих само няколко дни, че ми докара хипогликемии и до там беше.

# 456
tays, както Беки каза - и на мен ендото ми го каза - ако не ядеш, не пиеш хапчето.
Елора, благодаря, сега като писа се сетих, че забравям за келтската сол. Пропускам я, а не трябва

# 457
Беки, това, да го пропусна нз дали е добре, аз не вярвам на доктори, но ако имам назначено лечение, го спазвам като десетте божи заповеди 😀.
А ако изям едно парче масло и го пийна, м ?
Офффф.
Мануна, моята не ми каза, че мога да пропускам.
Гледам, кз е 5, аз такова нещо от месеци не съм виждала, отдавам го на хапчето. Пак оффффф.

# 458
Таисче, винаги с храна тоя хап. Дали удължено освобождаване, укъсено, нормално, само с храна. Или по време на хранене, най-късно след хранене.
Една позната така реши преди време на гладно да го пие, защото и казали три път на ден, но не яла. И припаднала.  Освен че имала и проблем със стомаха.
Ако знаеш, че обяда ти е сигурен, пий го тогава. Или закуската. Макар че знам, че това с удълженото по едно и също време уж, ама така съм чела май.
Завещание няма да пишеш.

# 459
Тайс, а не може ли просто да хапнеш 3-4 залъка някаква храна и да го пиеш? Вече имаш в стомаха храна от последното ти хранене. Сега с хапа хапни 3 залъка и го връткай. Условията ще са спазени.

# 460
Ами ще Апна тогава , какво да се прави , нали е в името на здравето.
Малко, но ще ям.
Мерси, момичета, явно ще го местя приема в първото за деня хранене. Поне да спазя това .
Защото, на мен проблем за високата кз, поне така си мисля, е късната вечеря. Айде, последно , ще ям нещо малко, може едно яйце, да спазя условието.
От утре - промяна.

# 461
Да, когато ти е сигурно храненето. Ако си закусваш, тогава. Ако пък не закусваш, а обядваш - тогава.
За кз е хубаво, но по-важното е като го спреш след време да се задържи резултата.

# 462
Да, когато ти е сигурно храненето. Ако си закусваш, тогава. Ако пък не закусваш, а обядваш - тогава.
За кз е хубаво, но по-важното е като го спреш след време да се задържи резултата.
Затова си променям хранителните навици в момента. Ще изместя вечерята рано, та ку ще после да вия като вълк по пълнолуние 🤣.
Днес- последно. Айде, ядох малко запечен карфиол на фурна и го фукнах.

Ти държиш ли фронта без цигари ?

# 463
Затова си променям хранителните навици в момента. Ще изместя вечерята рано, та ку ще после да вия като вълк по пълнолуние 🤣.
Днес- последно. Айде, ядох малко запечен карфиол на фурна и го фукнах.
А защо ще я местиш вечерята по-рано. Не рискуваш ли така да огладнееш късно вечер и да налетиш на повече храна?
Хапа иначе наистина е добре да го пиеш на обяд с храната, след като тя ти е сигурна. а пък щом ти притъпява глада, може да стане неусетно да пропуснеш някоя вечер вечерята.
Не съм много на ти с тоя препарат, чела съм, но по-отгоре, тъй като не ми се е налагало да го приемам. Наскоро го изписаха и на дъщерята на приятелка. Тя беше много несериозна с режима честно казано, та не бих казала, че е положила големи усилия като теб. Уж се стягаше да яде само позволени храни, но се криеше и ядеше вафли и шоколади. Майка й намираше опаковките в кошчето за боклук. Та правиха ново обременяване /предното беше преди 3 месеца/ и пак очаквано резултати -зле. Та от седмица и тя е с глюкофаж. Ще споделя приятелката ми как върви процеса.

# 464
Още не го държа фронта, попушвам малко, имам останали цигари. Пих табекс днес и са ми една идея по-гадни. Надявам се във вторник, най-късно сряда да ги изпуша и приключвам.

Общи условия

Активация на акаунт