Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 972
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • на острова на мечтите
Кашуто не в ли Pistacchio? Ако е едно и също плод е. И то много красив.

Ако става дума за anacardi , пак си в плод
 Мазен и много прилича на фъстъци.
Сега, имат си и въглехидрати. Не бива да се прекалява. Дори и с бадемите ☺️
Шарпи, аз книгата я изтеглих от читанката.бг.
Ако искаш, ще ти я пратя.

# 436
Докато стигна до момента портокал да ми е достатъчно сладък ще мине доста време.
Аз съм спряла захар и брашно от юни, така,че не съм съвсем в началото.Лошото е,че лятото си позволявах дни с хапване на всякакви неща и алкохол и съответно не помръднах с кг след първоначално свалени около 5 кг, писах тук.
Аз марули извън сезона не ям, ще мисля какво да е със зеленчуците, май ще са само гъби, патладжан ще пиша тук и ще чета, за да не ям нещо което ще ме бърка пак, както и запопвам еутирокса, може да пусна едни изследвания на щитовнидната да видя как са.
Много ви благодаря на всички, темата ми е изключително полезна и мотивираща, ще гледам и да пиша по-често, защото имам нужда от насоки.

# 437
Ако човек цели да е под 20 грама вгх (нетни), то с много неща трябва да внимава. С количествата също. Ето, в 100 грама сготвени гъби има пак около 2 грама вгх, в 100 грама сготвен патладжан пък се съдържат около 6 грама вгх...
Скрит текст:

Най-добре е при съмнение човек да си следи макросите в приложение и да тегли храната поне за известно време.

# 438
Аз съм с между 30 и 50 грама въглехидрати на ден, от зеленчуци.
Ще ги намаля драстично защото нямам напредък.

# 439
Аз хапнах преди около час. Макросите:
Скрит текст:

Днес дори още не съм пила кафе. Което е странно, но нито бях гладна през деня, нито кафе ми се пиеше (още по-странно е, че по едно време щях да си правя чай).😅 Макросите са с включено mct масло, което ще добавя после в кафето (или чая).

# 440
Може и да не са много ВХ, а калориите да са повече от необходимото. Само предполагам.

# 441
Неееееее. Не го прави това, стига зеленчуците да са надземни. Не забравяй за проблемната щитовидна жлеза.
На 95% съм сигурна, че си нямала напредък, заради употребата на млечни и на плодове. Млечните при много хора стопират отслабването. При мен също. Плодовете пък са си захари. Махни тези 2 групи и си хрупай надземни зеленчуци пак м/у 30 и 50% гр. вгх от тях. Подписвам се с две ръце, че ще свалиш. Риба кльопай, Росита е писала, аз бях забравила да напиша, щото не обичам и не ям. Ама ако обичаш - яж. Дори е препоръчително.
Редактирам се: За гъбаците нямаш никакъв проблем, пиУенце. Давай адрес на лично.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 21:05 от bubanka

# 442
Fireche, ако визираш линка Въглехидратите и щитовидната жлеза, работи си, аз го отварям.
Слагам директен линк.
https://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/03/blog-post_24.html? … XiKmnE-gxWE-t-Kr4

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 21:05 от bubanka

# 443
Росита калориите са ми около 1200 на ден, предимно съм около 900,не са много според мен.
Ок Шарпи, ще изключа млечни и плодове и заради щитовидната ще хапвам зеленчук, пак ще гледам да са около 50 грама на ден въглехидратите щом не е много.
Твойте гъби само ги мечтая, така,че пращам адрес веднага😅
Елора, да този линк, не ми се отвори на мен, благодаря ти,сега ще чета.

# 444
Росита калориите са ми около 1200 на ден, предимно съм около 900,не са много според мен.
Ок Шарпи, ще изключа млечни и плодове и заради щитовидната ще хапвам зеленчук, пак ще гледам да са около 50 грама на ден въглехидратите щом не е много.
Твойте гъби само ги мечтая, така,че пращам адрес веднага😅
Ако си стриктна с това хранене и 50 гр вгх от зеленчук от разрешените, залагам на поне 4 кила надолу в края на месеца.
Чакам адрес за гъбаците Purple Heart
Сега прочетох за калориите ти. Малко са. Вдигни ги поне до 1200-1300 ежедневно. Когато са 900, да са рядкост, примерно веднъж седмично.

# 445
Не искам да дудна,  но и щитовидната като се нормализира, ще имаш повече ефект. А и в крайна сметка целим да све здрави, не просто слаби.
Идвам да кажа, че хуск и чия не ми вършат работа и моля за съвет за нещо по-безкомпромисно...

# 446
Чай от рози.

# 447
люти чушки - в този формат действат безпощадно

# 448
Не искам да дудна,  но и щитовидната като се нормализира, ще имаш повече ефект. А и в крайна сметка целим да све здрави, не просто слаби.
Идвам да кажа, че хуск и чия не ми вършат работа и моля за съвет за нещо по-безкомпромисно...

За раждане ли става въпрос Grinning
По-безкомпромисно не смея.
Но пробвай малко чия с малко овесени трици. Примерно я киснеш в топла вода от вечерта - 1 чаена чия и 1 чаена трици. На мен действа на втория ден обаче, че съм с дълги черва, магистрала хемус разбирай. Понякога променям и ям сушени сини сливи, ама не препоръчвам, защото не са много за хора с ИР, така че не ги барай. Аз съм друга бира.
Иначе защо чат пат не ползваш свещички. Лично аз не обичам нещо да си пъхам отзаде, ама се налага. Винаги имам и свещи за хемороиди. Понякога  ги ползвам, абе средно 1 път в месеца, ако нещо има и съм се понапънала излишно и усетя проблем.
Изилакс нямат химия, имат меко действие.
Бизокидила свещ вече тук наскоро писаха и си го взех да пробвам. Ей,  това ме  чисти яко, но тъй като е лекарство мисля да го ползвам ако усетя задръстване. Бог да благослови потребителката, която го даде, не помня. Ще ми свърши работа, защото нали сега ще спирам цигарите.
Свещите е хубаво, че по-механичен път извеждат тия неща и не влияят върху самото храносмилане, не променят флора и фауна.
Има едни и Ева Кю. И в тях няма лекарство.
И също така си прави масажи всяка сутрин. Да ти стане закон. По посока на часовниковата стрелка. Поне едно 2 минути. Бавно и нежно.

# 449
Хм ми аз също ям кисело мляко че и плодове слагам вътре нали съм.казвала не веднъж с чия и ленено семе . Но и аз ни съм стриктно кето нито без въгрелидратно защото и такива имам в менюто. Но аз кг смъквам😃
А ако не ям някакъв плод после имам голям проблем с 00
Ние тези дни сме на тръни момичета. Чакаме бебка да реши да се присъедини към нашето голямо семейство 🥰
Брат ми и снаха ми пък ще имат 3то бебенце. Голяма изненада и там. И за мен и за тях.  Още не знаем какво ще е. Те имат 2 момичета близначки.
Аз още не мога да оправя тоя апарат. Утре ще карам мм да погледне  и да изменя и аз кр захар😁

Общи условия

Активация на акаунт