🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 970
  • 744
  •   2
Отговори
# 105
  • Димитровград
И нагледно от револют:
Скрит текст:

# 106
Здравейте,  за пръв път  ще пътуваме с кола за Истанбул само двамата с мм и малко се притеснявам, дали няма да се омотаме някъде по пътя.Моля ако някой се сети къде да внимаваме повече и има шанс да хванем друга посока да помогне с указания

# 107
  • София
Не знам откъде ще тръгвате, но пътят от София до Истанбул е елементарен, само магистрала и с влизането в Истанбул е само направо, вече като се наближи историческата част трябва да включите gps да си видите хотела къде е.

Изберете хотел с паркинг, ще спестите време и ако е в Европейската част, защото навътре вече има задръствания.

# 108
Мерси, значи самото влизане в града  не би ни затруднило с GPS, а имате ли представа в коя част на деня е по разтоварен трафикът и друго важно нещо...тоалетни по магистралата предполагам , че има ...

# 109
  • София
В града пътят е продължение на магистралата, с по няколко ленти е. Наистина е лесно. Като магистрала, но с повече трафик на нея. 😁 На отиване пътувахме в сряда към 3 бяхме в Истанбул и трафикът беше добре, много коли, но се движехме постоянно, не сме спирали. Връщахме се в събота и си повисяхме. Пътят от Пловдив до Истанбул е лек, ненатоварен. На границата на отиване не чакахме, на връщане два часа отвисяхме.
Важно е след границата да си купите стикер за колата. Има табели с картинка като магистрала, ние взехме нашата от някакво на около 2 км от границата. Залепя се на стъклото. Информацията ми е от преди две седмици.

Спирахме за тоалетна и на българска и на турска територия на бензиностанция. Не помня да сме чакали много.

# 110
  • Монтана
Кой район препоръчвате в европейската част за нощувка?

# 111
В букинг търся хотел с паркинг, но на инфо пише,  че има паркинг обществен в близост до хотела, моля някой да каже какво означава това, отиваме на паркинга и плащаме за престой на ден ли...мислим да отседнем в кв Фатих

# 112
  • София
Ние бяхме в Гранд хотел Гюлсой, но си е скъп паркингът - 30 лв на нощ. Дадохме си ключовете и останаха в тях до тръгване. Районът е приятен много оживен, магазини, ресторанти и трамвай на 5 минути, който минава през всички забележителности.

Сигурно има далеч по-евтини и добри варианти, но ние си запазихме буквално от днес за утре и нямаше много останали хотели. Доволни сме от мястото, но предполагам в темата сте писали и за по-изгодни.

# 113
Благодаря за бързите отговори, само и малко насоки кое задължително да посетим за 3 дни

# 114
  • Варна
Не разбрах Истанбул картата пластиката като се закупи после как става зареждането с пари и как се таксува в градския транспорт.
Върнахме се преди няколко дни и вече ми се ходи отново.

# 115
  • София
Зарежда се на едни жълти автомати, има ги на някои спирки само, аз зареждах от спирка на метрото. На спирките на трамвая има турникет, чекираш се там и те таксува, на автобусите пък се качва от първата врата и чекираш до шофьора. Нормалните отсечки ни бяха 15 лири, Мармарай е повече, то само си ги дърпа, така че не следих колко е. Първият път вкарахме 100 лири, не върна ресто, а директно си взе 70 лири за самата карта и ни зареди 30 лири кредит (не го изписва това).

В центъра имаше и тоалетни, които също бяха с картата.

# 116
  • Бургас / UK
Аз съм в голяма чуденка 😀 Днес пристигнахме в Истанбул , карах по магистралата , но никъде не минахме , на излизане от нея, през HGS гишета , за да ми вземе пари от картата. Наличността си седи същата.
Автомати за зареждане на Истанбул карт има на почти всяка спирка. На едните може да се плати и с карта , другите са само в брой.
Качихме се на трамвай Т5 и отидохме до Св. Стефан , от Еминьоню до Балат 15ТЛ. На връщане хванахме корабче до Юскудар -24 ТЛ. После Юскудар-Еминьоню 17ТЛ.
Лудницата е пълна навсякъде. Толкова хора не бях виждала скоро.

# 117
Аз съм в голяма чуденка 😀 Днес пристигнахме в Истанбул , карах по магистралата , но никъде не минахме , на излизане от нея, през HGS гишета , за да ми вземе пари от картата. Наличността си седи същата.
Автомати за зареждане на Истанбул карт има на почти всяка спирка. На едните може да се плати и с карта , другите са само в брой.
Качихме се на трамвай Т5 и отидохме до Св. Стефан , от Еминьоню до Балат 15ТЛ. На връщане хванахме корабче до Юскудар -24 ТЛ. После Юскудар-Еминьоню 17ТЛ.
Лудницата е пълна навсякъде. Толкова хора не бях виждала скоро.
Ще дръпнат парите спокойно. Щом има закупен стикер и пари в него няма страшно. И ние заредихме петък с/у събота през ноща и ги дръпнаха чак в понеделник следобяд. Бариерите на местата с много голям трафик са премахнати за да няма струпване. При толкова коли я си представете,каква опашка ще стане. Камерите за засичане на номерата са отгоре на Махмутбей (при влизане)

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 21:47 от Веве

# 118
А къде да проверя колко пари са останали в стикера ( винетката)?
Колко лири излиза пътуването до Истанбул и обратно?

# 119
  • Бургас / UK
А къде да проверя колко пари са останали в стикера ( винетката)?
Колко лири излиза пътуването до Истанбул и обратно?
По 24 ТЛ в посока (от Одрин )
Аз съм си изтеглила приложение HGS и от там гледам.
ВеВе, Благодаря! Все още не са дръпнати 😀 минахме покрай МОЛ Истанбул , значи трябвя да са ме засекли 😊

Общи условия

Активация на акаунт