🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 699
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета, в неделя пътуваме за Истанбул, исках да заведа мъжа ми в аквариума във Florya, но четох, че има затворени зали.  Моля, дайте ми мнение за другите аквариуми, кой да посетим?
Тунелът и големият аквариум с акулите в Sea life (мол Форум) са затворени. В Истанбул аквариум също ли има ремонти?

Орхидея, хванете ферибота от Сиркеджи до Харем или от Еминьоню до Юскюдар. Най-близката точка до Момината кула е между двете пристанища, по-близо до Юскюдар. От там тръгват лодките. Преди много години имаше лодки и от Кабаташ, но бяха по-скъпи, а и не знам дали все още ги има. От цени не съм се интересувала.

# 181
Таня67, не знам дали са ремонти, април сестра ми ходи и каза че в някои части продавали сладки тип понички, вчера видях в групите във фейсбук, бяха писали, че някои зали ги няма, затова съм в чуденка 😄

# 182
  • София
Здравейте, за първи път ще посещаваме Истанбул с приятели за няколко дни, прочетох доста и отбелязах доста неща за посещение, но едва ли ще ни стигне времето за всичко. Предполагам, че по добрият вариант ще бъде да не обикаляме с колата, а да се опитаме с градски транспорт. Разбрах, че е добре да си намерим хотел около Св. София, за да бъдем максимално близо до повече неща. Дали някой от вас би ми помогнал с организация с нещата, които съм набелязала за посещение, защото не знам кое до кое е близо и как да ги подредя по ред 🙄
1. Света София
2. Дворец Топкапъ
3. Синята джамия
4. Двореца Долма Бахче
5. Желязната църква
6. Разходка с корабче по Босфора
7. Сапфир
8. Кулата Галата
9. Квартал Балат
10.  Аквариум Аквафлория мол Флория
11. Мол Water garden - азиатска част
12. Музей Рахми коч
13. Принцовите острови

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 10:11 от Lovelyyy

# 183
Света София, Синята Джамия и Топкапъ за едно до друго, могат да се видят в един ден. Желязната църква и Балат също могат да се видят заедно. Колко дни ще бъдете? Защото ако сте два три дни… Ще се озорите с тази програма.

# 184
  • София
Света София, Синята Джамия и Топкапъ за едно до друго, могат да се видят в един ден. Желязната църква и Балат също могат да се видят заедно. Колко дни ще бъдете? Защото ако сте два три дни… Ще се озорите с тази програма.

Мислим 5 дни да останем.

# 185
Ще успеете значи. Аквариума можете с метро да идете. Някой друг ще каже как беше, че аз съм ходила с кола, но си е час път с метрото май. За мен фонтаните са далече и не са нищо особено, мола също. Иначе Сапфир и Галата можете да ги съчетаете и с Истиклял.

# 186
  • Sofia
Например:
- Синя джамия, Св. София, Топкапъ, разходка по Босфора;
- Долмабахче, Сапфир, кула Галата;
- Принцови острови;
- Желязната църквата, Балат, Рахми Коч;
- Мол и аквариум Флоря – бих посетила в последния ден, след напускане на хотела, на тръгване към Бг., щом сте със собствен транспорт.

При така разположени обекти по дни, ми се струва изпълнима програмата.
До мола с фонтаните може да се отиде след Принцовите острови, ако на връщане се слезе от корабчето в Азия – например в Бостанджъ. Обаче трябва добре да се проучи нужния транспорт и да се калкулира времето. Или да се ползва такси, разстоянието е десетина км.

# 187
  • София
Суупер, много ви благодаря!

# 188
  • Sofia
Моля Simple Smile 
Ако се затрудняваш с транспорта, докъде с какво се стига, пиши пак, ще те ориентирам/е..
Весело прекарване! 

Погледнах по картата и да, Островите и Фонтаните са съчетаеми.

# 189
  • Димитровград
Само на мен ли ми липсва баланса в приложението HGS?
По рано в сивия прозорец показваше останалата наличност в стикера.

# 190
Само на мен ли ми липсва баланса в приложението HGS?
По рано в сивия прозорец показваше останалата наличност в стикера.

Влезте отново ,без да давате запомняне....много често сайта се бъгва. Спокойно,нищо не се е случило.

# 191
  • Димитровград
Ехааа, благодаря за съвета, точно това се оказа.

# 192
  • Бургас / UK
Папа, и на мен така ми става постоянно, но после се оправя 🙂

# 193
  • Монтана
Здравейте,
От днес сме в Истанбул.Кой аквариум препоръчвате ?

# 194
Здравейте,
От днес сме в Истанбул.Кой аквариум препоръчвате ?
Този в мол Форум е в ремонт по-голямата част. Отидете във Флория.

На нас ни остават 7 дни до пътуване😁😁нямам търпение вече.

Общи условия

Активация на акаунт