🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 530
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, може и да е обсъждано преди, но не намерих, затова ще попитам наново
Може ли да споделите за складове за маркови дрехи, бижута, спално бельо, килими и т.н. Чувала съм, че има много, но никъде в Интернет не ги намирам.

# 361
  • Варна и...духом на Босфора
Аз не зная за тези места,но може би и 90 % от людете,списващи тук.
Лялели е пълно със такива стоки,но не маркови.
Но,който знае да каже🙂

# 362
Аз също не зная за такива места. Има групи във Фейсбук може би там е хубаво да попитате.

# 363
Здравейте,
преди 1-2 дни решихме малко last minute да посрещнем Новата година в Истанбул. Разгледахме 2-3 оферти на туристически агенции, в които все още има места, но после преценихме, че ако сами си го организираме ще ни излезе поне 2 пъти по-евтино. Единственото чудене да ползваме все пак агенция е организираната новогодишна вечеря с програма и т.н. За да можем да решим ще съм благодарен за идеи от хора, които са били на Нова година в Истанбул неорганизирано. Въпросите ми са:
1. Къде се събират хора, които посрещат на открито? Площад, някой от мостовете... добър вариант ли е за родители с две деца ( 9 и 12 год.) ?
2. Преди това можем ли да хапнем някъде на свободна консумация? Или навсякъде ресторантите са резервирани с куверти, програма и т.н.
3. Видях, че в някои от хотелите, които предлагат бълг. тур-агенти има новогодишна вечеря + програма с БГ DJ. Дали е възможно на място да си платим за такава при положение, че не сме пътували с тази агенция? По принцип това е вариантът, който най-много ми харесва, понеже все пак ще усетим тържествената атмосфера на новогодишната нощ.

За първи път ще бъдем в Истанбул, така че ще съм благодарен на всички, които споделят полезна за нас информация.

# 364
  • на Мелмак
Ние също ще сме за нова година в Истанбул, за първи път с агенция.
460 лв на човек, хотел 5 звезди, 3 нощувки със закуски и новогодишна вечеря с програма. Собствен транспорт. Имаше и по-скъпи оферти, но се бяха изчерпали. Хотела не е в историческия център, а около МОЛ Истанбул. Аз и не искам исторически център,де. За нас офертата е повече от добра. Добра компания сме, а и не мисля, че няма да ни хареса.

# 365
Кои аквариум е отворен за посещение? Четох, че единия е в ремонт, дали още е? Кой да посетим следващата седмица?

# 366
И Ние ще сме там на Нова година - самоорганизирано. Две семейства с 4 деца. Наехме апартамент, който е далече от центра, но пък близо до метрото в квартал Гюлбаг. Ако някой знае нещо интересно там в района, да свирне.
На Нова година ще се придвижим до Таксим и Истаклял към 21-22ч с надеждата, че ще има нещо на открито. После ще си се приберем с метрото.

# 367
Здравейте, знам, че е в последния момент, но обмисляме ходене за НГ в Истанбул.
Писах на няколко хотела дали имат празнична вечеря - някои имат, други-не.

Питанката ми е, късно ли е, когато пристигнем на място (28.12) да си намерим ресторант за 31ви? Сигурно ще е невъзможно ама да питам аз Simple Smile

# 368
Здравейте, наскоро ми се мярна публикация, че филмчето на Сапфир било ново. Някой знае ли нещо?

За Саръйер дали има корабче от Каракьой, или оттам само за златния рог?

# 369
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте, наскоро ми се мярна публикация, че филмчето на Сапфир било ново. Някой знае ли нещо?

От Еминюню има за Саръйер.
Виж разписанията на първа страница.
Първото мисля около 9-9.30 да беше ли..

За Халич има и от Юскюдар,и от Кадъкьой,и от Каракьой,че и отОртакьой,но мисля лятото само е оттам

# 370
Разписанието от Еминюню до Сариеръ от сайта на Шехир Хатларъ, от Каракьой няма.

# 371
Здравейте, имам нужда от съвет. Днес пристигнахме в Истанбул, но на след границата на Капитан Андреево не работеше бюрото за магистралата такса. Там ни обясниха, че е възможно да платим на връщане преди границата за България. Ще бъдем тук 5 дни. Моля да ми кажете дали това е вярно, защото ми е леко притеснено.

# 372
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет. Днес пристигнахме в Истанбул, но на след границата на Капитан Андреево не работеше бюрото за магистралата такса. Там ни обясниха, че е възможно да платим на връщане преди границата за България. Ще бъдем тук 5 дни. Моля да ми кажете дали това е вярно, защото ми е леко притеснено.
Потърсете някъде поща (Ptt) и си купете. Най-добре е да е в по-туристическите райони, за да има служители, с които да се разберете на английски. 5 дни са достатъчни, за да се отрази. Иначе има опасност да не обработят данните (при нас се случи чак на 3-тия ден след купуването на HGS) и на излизане от Турция да платите глоба.

По принцип гратисния период за плащането е 14 дни, но за чужденците трябва всичко да е наред при напускане на страната.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 20:18 от Таня67

# 373
Много благодаря, а това означава ли, че ако купим стикера утре или най-късно в понеделник има шанс да не плащаме глоба в сряда, когато се прибираме за България. И колко би била глобата?

# 374
  • София
Много благодаря, а това означава ли, че ако купим стикера утре или най-късно в понеделник има шанс да не плащаме глоба в сряда, когато се прибираме за България. И колко би била глобата?
Не знам дали ще намерите работеща поща в неделя. Ние купихме стикера в понеделник и в сряда изчезнаха задълженията.

Не съм сигурна, но май на границата се плаща задължението в двоен размер. Може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт