"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 471
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
Благдаря ви за пожеланията момичета! 😘

# 181
Вили Честит да ви е Мирослав много радост да ви носи! 💙 На теб бързо възстановяване 💐

# 182
Аз от Ноемврийската група идвам при вас. Бях с термин 5.11, но днес се появи нашият бебо. Започна се един теч на води и в крайна сметка, днес се случи събитето. Болезнено раждане, но мина бързичко и само с 1 шев за мен - нормално раждане 😁

# 183
Честито Петя и добре дошла ☺️

# 184
Аз от Ноемврийската група идвам при вас. Бях с термин 5.11, но днес се появи нашият бебо. Започна се един теч на води и в крайна сметка, днес се случи събитето. Болезнено раждане, но мина бързичко и само с 1 шев за мен - нормално раждане 😁

Честита рожба! Heart
Бързо възстановяване!

# 185
  • София
Честити рожби Вили и Петя! Heart Да са ви живи и здрави, бързо възстановяване и хубави емоции!

Имам въпрос към напредналите в седмиците бъдещи майки. Случва ли ви се като легнете вечер на лява или на дясна страна да имате усещане, че бебето тежко се изсипва на съответната страна. От един два дни имам такива много неприятни наблюдения, все едно е супер тежък и отпуснат. Вече и не рита толкова бурно и се притеснявам нещо да не става. Утре съм на тонове, в четв на жк, ама го мисля понеже е последна седмица на термин, а нямам нито изтичане на води, тапа, контракции нищо Sad

# 186
Честити рожби Вили и Петя! Heart Да са ви живи и здрави, бързо възстановяване и хубави емоции!

Имам въпрос към напредналите в седмиците бъдещи майки. Случва ли ви се като легнете вечер на лява или на дясна страна да имате усещане, че бебето тежко се изсипва на съответната страна. От един два дни имам такива много неприятни наблюдения, все едно е супер тежък и отпуснат. Вече и не рита толкова бурно и се притеснявам нещо да не става. Утре съм на тонове, в четв на жк, ама го мисля понеже е последна седмица на термин, а нямам нито изтичане на води, тапа, контракции нищо Sad

Нормално е да не е толкова активен. Тясно им е, отделно и те събират сили за раждането. Няма нужда да се притесняваш.

И аз имам седмица до термин, но като цяло, ако изключим болезнените контракции вечер, които докато са супер интензивни, разреждат и напълно изчезват, както и натискът на тазовото дъно - други симптоми - нямам.... Тапата си ми е на място, водите - също...

# 187
  • Варна
Нормално е това изсипване настрани на бебето Wink И аз така го усещах.
Момичета, какво правим като всички родят ? Има ли тема за бебетата след това?

При нас от 3 дена е яко колики… рев и напъване. Успокояване основно на гърда или върху някой. Давам пробиотик , еспумизан, биоамика и пак нищо… напъва се момчето и никакъв хубав сън няма . Изакала ли се обаче се успокоява и има по-спокоен сън. Ама е трудно …

# 188
И аз последните няколко дни усещах това "изсипване" и много ми тежеше и бебо беше станал по - ленив. Нормално е!
За темата - има отделна секция, вече насочена към децата Simple Smile

# 189
Здравей момичета, първо честито на всички мами чиито дечица вече са на бял свят, а на останалите пожелавам леко раждане. Идвам от групата на ноемврийчетата да попитам дали някоя мама е раждала в София в МБАЛ Св София на Мазнейкова и ако да с какви впечатления е останала. Благодаря ви и се извинявам за натрапването 🙂

# 190
  • София
Много ви благодаря, момичета, за споделените усещания, явно е етап от подготовката Simple Smile

# 191
За темата- Чакам всички да родят и ще направя тема, в която да си продължим с растежа на Септемврийско-Октомврийчетата ни 🤭 Мис аз нищо не давам за колики..Тя и рядко има де за сега...Но така или иначе в неото ми казаха, че това е нещо нормално за недоразвитите им стомахчета, и в повечето случай каквото и да се дава, докато не го "израстат" нищо не помага.Та аз съм го приела, и каквото сабя покаже 😃 Ползвам от време на време, ако видя че я боли коремче-коланчето с черешови костилки.За наша радост има ефект при нея, та така ☺️

# 192
И при нас коликите вече го измъчват, а сега ни започна и някаква деградация с кърменето.
Днес вече се обезкуражих тотално защото бяхме при акушерката да го мери и от последния път не е наддал и грам. След седмица ще се видя и с консултант по кърмене.
Опитвам се по-организирано да действам, но ако веднъж суче чудесно, следващите два е вял, заспива, засуква лошо и със сигурност не стига до задното мляко. Устетата му са прекалено малки и като ползвам протектор успява да засмуче само зърното, за ареолата няма начин да захапе. Пробвам да допълвам с биберон от това което съм цедила, но като реши, че не го иска и няма начин да го изпие.
Тоест на сучене я взима 30 грама, я не и за 2 седмично му е малко.
Два дена спи или по много 5-6 часа, или е на пресекулки и постоянно пъшка и мрънка.
Не знам защо всичко става с голям зор, гледах към всичко да подхождам позитивно и оптимистично, но за сега само се мъчим. Коликите са черешка. Пробиотик, затопляне, масажчета, все е тая.
Мрън от мен, но ако има и други борещи се може да споделите за кураж как са нещата при вас.

# 193
Честито на новите мами! 🩷🍀💙

Ние заформихме точно една седмица на малката днес. От 3-4 дни сме си и вкъщи и се напасваме.

Иска ми се да споделя полезен опит и нещото, което ми хрумва е, че вкарахме режим в 3/6/9/12 часа да минаваме по веригата памперс/хранене/будуване/сън. Правилно ли е, не е ли, не знам, така го усетихме. 😄 Малката е с обърнат режим още от корема ми и денем спи, нощем будува, но поне с графика - се ориентираме кога за какво да се подготвим, че първите два дни беше страшно. 😆

Къпането й е пълен шок - съблечем ли я и тръгнем ли към банята започват страшни писъци и рев, които приключват като я облечем. Става ми жал, а и каква хигиена успяваме да направим в бързането - не знам. Това ми е единственото притеснение за сега.

Иначе още от болницата суче и хапва добре, около 60 мл/3 часа са й достатъчни, като 50:50 съм с кърма и АМ. Всеки памперс почти ни е пълен с картини в цвят охра. Чакаме коликите… 😅

Пъпчето й падна днес, та поне то не ни се пречка на фронта, чудя се дали почистваме добре лабиите - с преварена вода и марля по веднъж на ден го правим.

Всички дрешки са й големи, защото взех точно 1 ромпър 50 см. и въпреки, че казахме на близки да не ни подаряват дрехи, всичко й стои като подарено. 😄

Аз се повъзстановявам от раждането, вече коремът ми почти се прибра, а не използвам колан. Тъкмо да си вляза в есенните дрехи, че захладня. 😂 Освен шевовете и хемороидите, които си правят компания още и които обгрижвам всеки ден с Цикатридина, реванол, разни мазила и смрадлика, ме навестяват и контракции, което не знаех, че продължава повече от ден-два като усещания. Лохиите почти ми спряха, но аз и нямах много още от деня на раждане, като средно силен цикъл мина всичко.

Не се притеснявайте, момичета, напасваме се още с тези сладкиши, и за тях е шок адаптацията, повече отколкото за нас, ще се справим със задружни усилия с умалените ни копия! 🥰

# 194
Добро утро, момичета! Ох, аз идвам малко да помрънкам. Калина снощи я болеше стомахчето и два часа не спря да плаче. Давам и Омни Биотик панда, Абоколикен, Еспумизан. Отделно купих възглавничка с черешови костилки и с нея има някакъв минимален ефект. Много ми е гадно като плаче и си я нося, обикаляме апартамента.
Вчера ходихме да я измерят, доста е наддала. Тя си хапва добре още от болницата и ме предупредиха акушерките за това. Вече тежим 3.850кг. Много е жилава и борбена, държи си главата изправена вече😄
Аз продължавам да имам проблем с кърменето и с нейното засукване. Някаква борба е, тъкмо засуче и след 5 минути пусне и е яко рев. А кърма имам, цедя се и събирам по 60-90мл на цедене. Явно ще си се цедя, поне да и давам някаква кърма. Педиатърката ми изписа АМ Аптамил Цезар Биотик и това и давам,  понеже нали родих секцио. Чувствам се виновна заради това, че не успява да захапе.
Помрънках си и аз😞

Общи условия

Активация на акаунт