През ЯНУАРИ радостта ми е голяма - станах вече мама!

• 13 090
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
stiliana1 и на мен ми беше кофти ама на  #Crazy Сега ще пробвам със семена от копър. Една колежка ми каза че навремето така давала на нейните деца.

# 121
# 122
Момичета, вече освен свеки и ние с тати сме болни, имаме лека кашлица а аз и температура. Окупирали са ме с хомеопатични лекарства и се лекувам, за съжаление ще спра да давам кърма. Не че имах много, но ми се искаше да потръгне, а сега съм толкова притеснена и депресирана, че ми е само до помпене. Много съм притеснена за беба да не се разболее малката душичка, че изобщо не знам как се лекува толкова малко бебе. Стискайте палци да я опазим, движим с маски и в стаята й влизам почти само аз. Много съм притеснена, дайте ми съвет! Днес съм плакала много. Извинявайте че ви притеснявам.

Гале, виж дали тази тема тук ще ти помогне - проверка на лекарствата, съвместими с кърмене, по тяхната активна съставка

# 123
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
magnoliamm виж това:
http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=10&open_article=2236
Количеството мляко се определя от теглото на бебето. До 2-ия месец необходимата дневна храна възлиза на около 1/5 от теглото му или 200 мл на килограм тегло.

До 4-ия месец – 1/6 от теглото на детето – по 170 мл.

До 6-ия месец – 1/7 от теглото на детето – по 140-150 мл.

След 6-ия месец – 1/8 от теглото на детето – по 200мл.

имеше и още някъде нещо ... май на Free soul.
Аз например цедя по 100 мл. от едната цица но мисля да намаля щото връща и май няма сми та ще цедя по 80-90 до седмица и после ще увелича

Нинище,много ти благодаря за инфото Hug Hug Hug Надявам се сте добре Hug Hug

# 124
# 125
Магнолиам,ти защо всъщност се изцеждаш?Ако искаш да ти се регулира по-бързо кърмата,трябва да намалиш количеството изцеждана кърма постепенно,докато спреш да чувстваш гърдите си напрегнати след кърмене.В противен случай,колкото повече изцеждаш,толкова повече кърма ще се образува,можеш да си докараш хиперлактация и застой на мляко.Просто давай на бебето да суче,когато то желае и така ще се нагласите бързо един към друг-ти ще произвеждаш толкова мляко,от колкото има нужда той.
а за изцедената кърма-извън хладилник може да се съхранява 3-4 часа,в хладилник до 24,но не на вратата на хладилника,а във фризер-до 6 месеца.добре е замразената кърма да е етикирана с дата и час на изцеждане и да се замразява вднага след изцеждане.Не е редно към веднъж замразена кърма да се прибавя нова в същия съд.Когато се размразява,се вади от фризера и първо се слага в хладилник,докао се размрази,а после се затопля или в уред за затопляне,или в топла вода до телесна температура.Надявам се,че съм ти била полезна.

# 126
  • София; Дружбето
Кажете давате ли биберони на малките? Сериозно се замислям дали да не започна да давам newsm78

# 127
Момичета, благодая на всички ви за хубавите пожелания! Напоследък изобщо не ми остава време за интернет, и като влезна да чета, гледам вие сте изписали вече 5-6 страници  Mr. Green .
Да се надяваме, че ще наваксам!

Целувки!

# 128
  • София
Уф, беба днес е мноооого кисела, май ни почват коликите. Tired За капак днес съм си самичка с нея, че татито трябваше да отиде на работа и вече съм на изчерпване. Боже, само аз ли се притеснявам толкова безумно дали всичко правя като хората, дали не й е топло, студено, удобно, гладно, преяло, криво, оригнато, напикано......... Или това е нормалната майчина лудост. Къса ми се сърцето сега, че не знам как да й помогна и защо реве - от болка, от глад, от преяждане, от проклетия... Айде оплаках се и бягам!

# 129
Кажете давате ли биберони на малките? Сериозно се замислям дали да не започна да давам newsm78

Още от родилното Peace

# 130
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Магнолиам,ти защо всъщност се изцеждаш?Ако искаш да ти се регулира по-бързо кърмата,трябва да намалиш количеството изцеждана кърма постепенно,докато спреш да чувстваш гърдите си напрегнати след кърмене.В противен случай,колкото повече изцеждаш,толкова повече кърма ще се образува,можеш да си докараш хиперлактация и застой на мляко.Просто давай на бебето да суче,когато то желае и така ще се нагласите бързо един към друг-ти ще произвеждаш толкова мляко,от колкото има нужда той.
а за изцедената кърма-извън хладилник може да се съхранява 3-4 часа,в хладилник до 24,но не на вратата на хладилника,а във фризер-до 6 месеца.добре е замразената кърма да е етикирана с дата и час на изцеждане и да се замразява вднага след изцеждане.Не е редно към веднъж замразена кърма да се прибавя нова в същия съд.Когато се размразява,се вади от фризера и първо се слага в хладилник,докао се размрази,а после се затопля или в уред за затопляне,или в топла вода до телесна температура.Надявам се,че съм ти била полезна.

Ами,изцеждам се защото било хубаво да се изцеждаме,нали така все ни обесняваха newsm78 А иначе малчо си хапва нормално/поне така си мисля/, и аз цедя след това.Само дето не мога да разбера по колко да цедя? newsm78

Що бе,да не би да греша с изцеждането #Crazy

# 131
Биберон давам, ама тя не го харесва нещо и го плюе.

# 132
и аз давам бибирон. бебока си го изплюва когато и приключил с него  baby_neutral
аз пък изцеждам само едната гърда и то по 80-100 мл. защото ми е разранена а така и не се научих да му подавам правилно цицата. От другата гърда още му давам да суче, ама имам чуството че вече не си отваря широко устата и тя също ме наболва ама за сега е търпимо  #Crazy

# 133
Здравейте. Само аз ли си останах 2в 1 да си бродя Cry
През цялата бременост лекарите ми обясняваха, че с тази плацента трябва да родя около 37 седмица, и да се пазя много, т.к. мога да родя и по- рано
Не ме разбирайте погрешно, много се радвам 4е плацентата се е оправила   Grinning и не е превия, но се бях настройла че ще раждам около15-16 януари.И сега това чакане ме побърква.
Друг е въпроса, че цялата рода в България се обажда всеки ден и пита " Хайде какво става имаме ли бебе" " имаш ли контракции през колко време" и това само ме довършва. Свеки ден да обясниш на поне 5 човека, че няма, че има още малко време вече взе и да ме депресира. Те знаят че в болницата има телефон и само бебчо да се роди и всички ще научат. Да ама не чувствали се цитирам "задължени" да проверят.
Ох стига съм се оплаквала, ами да продължавам да си чакам  Grinning
Момичета пишете си в тази тема много Ви моля Praynig така поне трупам ценен опит относно какво ни предстой с бебчо- как трябва да се кърми, какви са признаците за колика, по колко трябва да хапва бебчо в зависимост от месеците. Много ми е полезно, т.к за добро или за зло само аз и съпругът ми ще си го гледаме
Ivonska, т.к си избрана да си щъркел Grinning да те помоля да ми дадеш телефон или GSM, че да се похваля Grinning

# 134
Здравейте!
Тук съм за да ви се оплача, аз май последно време само това правя Embarassed. Нашия бати е с висока температура и кашлица и адски се притеснявам и за него и за бебо. Прекаралите грипа кажете така ли започва ужаса. Praynig

Да, точно така започва.

Ним, не си само ти и аз съм доста притеснена, но нещо взех да влизам в час, само вируса много ме притеснява, но се моля всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт