Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 32 229
  • 379
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 625
Здравейте, търся рецепта за Орео торта (малкият е рожденник другият месец и трябва да я измисля..). Ще направя пандишпанови блатове, най вероятно какаови, иска да е синя отгоре. Кремът между блатовете да е с бисквитки Орео и отгоре също да има Орео. Нещо не мога да го съчетая в мислите си.... Ако някой е правил такава торта, моля да сподели.
Предварително благодаря Hug

# 316
  • In transit
  • Мнения: 14 359
Анелка, аз съм правила чийзкейк Орео, торта не съм, ако ти върши работа, кажи да ти я пратя.

# 317
  • Русе
  • Мнения: 6 288
Скрит текст:
Здравейте, търся рецепта за Орео торта (малкият е рожденник другият месец и трябва да я измисля..). Ще направя пандишпанови блатове, най вероятно какаови, иска да е синя отгоре. Кремът между блатовете да е с бисквитки Орео и отгоре също да има Орео. Нещо не мога да го съчетая в мислите си.... Ако някой е правил такава торта, моля да сподели.
Предварително благодаря Hug





# 318
  • Мнения: 625
Mikkey, малкият не обича тези със крема сирене или Маскарпоне. Ако трябва да слагам в крема слагам малко, малкия винаги казва, че му киселее Grin
Peych, много благодаря за предложенията ще ги разгледам Blush

# 319
  • Мнения: 8 046
Една рецепта от руски сайт, който вече май не съществува и не мога да дам линк към оригинала. Дамата, от която съм я копирала, имаше страхотни рецепти.

Торта „Орео” - Мишел                                                                       
Продукти:
3 яйца
1/3 ч. + 1 с.л. захар
2 с.л. какао
¼ ч. гореща вода
1 с.л. ликьор „Кафе”  или есенция по желание - кафе, ром
1/3 ч. брашно
2 с.л. нишесте
½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
2 с.л. разстопено масло
Крем:
1 яйце
2 с.л. захар
2 с.л. нишесте
175 мл мляко
1 ч.л. ванилия
1 ½ ч. сметана
15 гр. желатин
¼ ч. вода
50 гр. бисквити „Орео”
Приготовяне:  Загрейте фурната на 170 С. Постелете 20 см форма с хартия. Разбийте белтъците на гъста пяна и постепено добавете 3 с.л. захар. С останалата захар разбийте жълтъците. Разтворете какаото във водата и го прибавете към жълтъците, добавете и ликьора. Пресейте брашното с нишестето, бакпулвера и солта и смесете с жълтъчно-шоколадовата смес. Постепенно добавете и белтъците. Няколко лъжици от тестото смесете с маслото и добавете към останалата смес. Изпечете за около 25-30 мин. Охладете.
Крем:  Сварете крем от млякото, захарта и нишестето. Добавете ванилията и го охладете. Желатина разтворете и добавете към студения крем. Разбийте сметаната, отделете от нея за украса, а останалата смесете с варения крем. Натрошете бисквитките и половината разбъркайте леко в крема. Срежете блата на две. Поставете единия в разглобяема форма или ринг, сиропирайте леко по желание. Сложете половината крем. Покрийте с другия блат и намажете с останалия крем. Охладете за няколко часа. Извадете от формата и покрийте отстрани с останалите натрошени бисквити. Отгоре украсете със заделената сметана и цели бисквитки.

Скрит текст:

Правила съм я много-много отдавна и снимката не е много читава, но само нея открих. По това време бисквитките Орео не се намираха лесно при нас и за заместител се ползваха едни Фавори.

# 320
  • Русе
  • Мнения: 6 288
На мен лично ми допадна тази торта "Орео". Но кремът е с меко безсолно сирене.

# 321
  • Русе
  • Мнения: 6 288
Една много шоколадова тортичка
   

# 322
  • на тавана в кошницата
  • Мнения: 512
Изглежда много апетитно. Може ли рецептата?

# 323
  • Русе
  • Мнения: 6 288
Скрит текст:
Изглежда много апетитно. Може ли рецептата?

Благодаря!
https://ipeychev9.blogspot.com/2025/08/blog-post.html

# 324
  • на тавана в кошницата
  • Мнения: 512
Благодаря много!

# 325
  • Мнения: 2 362
Mikkey, честит имен ден! Heart Eyes
Честит празник и на всички празнуващи днес! Богородица да ви закриля! Heart

За моите две именички в нас направих разновидност на торта Павлова. Отдавна ми беше мерак за това руло с малини. Невероятно вкусно стана и може да се направи от предния ден и да престои една вечер в хладилник.



Скрит текст:

# 326
  • In transit
  • Мнения: 14 359
Vox, много благодаря! Heart Eyes Да са ти честити именичките и на теб! Супер изглежда рулото.
 Честит празник на всички празнуващи днес!

Черпя с мусова торта "Банофи пай", която направих за близките си. Малко набързо я правих, както всеки път, но на вкус се получи уникална.


# 327
  • Мнения: 2 362
Уау, Mikkey, голям майстор си на многокомпонентни торти! Страхотно изглежда. Heart Eyes
Как успя да я направиш набързо? На мен ми прилича, като цял ден да се занимавам. Simple Smile

# 328
  • Мнения: 10 753
Здравейте, трябва да направя бърза шоколадова безглутенови торта - вкусна и ефектна, предпочитам с малини.
Имам идеи, но приемам всякакви. Кажете някой правил ли е основа за торта само с ядки и масло - нещо хрупкаво ми липсва в идеята, а така ще е и без глутен

# 329
  • In transit
  • Мнения: 14 359
Жената, ползвай торта Капрезе за блат. Безглутенова е, бързо се приготвя...само си направи шоколадов ганаш или пастичера с шоколад и си готова.

Vox, благодаря! Hug Цял ден, не. Приготвям си всички продукти, измервам ги и така. Самото смесване и приготвяне на отделните части (мусове) отнема между 5 и 10 минути. Докато се пече финансиера, например си направих банановия и карамеловия мус. Като ги сложих във фризера, имах 4-5 часа време до следващите стъпки. След това приготвих другите кремове, събрах всичко и обратно във фризера за през нощта. На сутринта само забърках глазурата и залях. За тези торти е най-важно, по-скоро удобно да имаш правилните силиконови форми + няколко ринга с по-малки диаметри за вложките. Така не се губи време.
За мен тези торти имат много плюсове, освен, че може да се приготвят няколко дни предварително или на части, според времето, с което разполага човек, но са и ужасно вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт