Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 33 368
  • 395
  •   1
Отговори
# 375
  • под тепетата
  • Мнения: 11 322
Благодаря, vox! Много тематично есенно!

# 376
  • Мнения: 2 379


Идея за "мързелива суши торта", приготвена набързо с този комплект от Лидл, плюс пушена сьомга, авокадо, краставица и крема сирене.

Скрит текст:

# 377
  • Мнения: 303
Здравейте! Моля за идея за торта за юбилей. Аз обикновенно правя, когато имаме поводи 1-2 торти (шоколадова с малини и ванилова) но ми се ще да е нещо по - различно този път и интересно. Благодаря предварително!
P.S. Нямам много време, защото рожденния  ден е в петък. 😊

# 378
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Скрит текст:
Здравейте! Моля за идея за торта за юбилей. Аз обикновенно правя, когато имаме поводи 1-2 торти (шоколадова с малини и ванилова) но ми се ще да е нещо по - различно този път и интересно. Благодаря предварително!
P.S. Нямам много време, защото рожденния  ден е в петък. 😊

Разгледайте, можете да си харесате нещо.

# 379
  • Мнения: 8 074
Opera Cake
Ferrero Rocher Cake
Торта Египет
Black Forest
Raffaello
Apple Walnut Caramel Cake
Pineapple and Coconut Cake

Всичките съм ги правила по дадените рецепти и са сполучливи, затова си позволявам да дам точно тях.

# 380
  • Мнения: 4 958
Може ли съвет от кой крем от шам фъстък сте най-доволни?
Искам да направя чийзкейк с крем от шам фъстък. Гледах някакво видео, но ако имате ваши рецепти, може да споделите.
Наскоро направих една много вкусна шоколадова торта с крем от шам фъстък от ДМ, който не е лош, но сякаш искам още по-наситен вкус и да е по-зелен като цвят.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 07:53 от Rimmona

# 381
  • In transit
  • Мнения: 14 442
По-зеления цвят не е критерий за по-голямо количество шамфъстък в крема. ДМ-ския крем е хубав, но е само с 25% шамфъстък.
Най-добре е да си направите сама, много е лесно.
Ето как да си приготвите тахан от шамфъстък, т.е максимално чиста паста без захар.
Ето и крем за мазане от шамфъстък с около 50% шамфъстък.
Ако държите на по-наситено зелен цвят, може да капнете някоя капка течна зелена боя, но аз лично предпочитам естествения цвят.

Чист чийзкейк с шамфъстък не съм правила, но кремът от тази рецепта си е чийзкрем с шамфъстък, може да го ползвате, ако искате и да приспособите рецепта, мога да помогна с пропорциите, ако се затрудните.

# 382
  • Мнения: 2 939
Моля за мнение за торта Естерхази,  дали е подходяща за рожден ден на възрастен или да избера Гараш? Коя ви харесва повече?

# 383
  • Мнения: 8 004
Тя всяка торта е подходяща, щом отговаря на предпочитанията на семейството или който ще празнува - правила съм и двете, но съм отчитала кой какво обича. Ние какво харесваме, не е важно, защото един ще харесва Естерхази, друг - Гараш, но няма да я правиш за нас, за жалост Simple Smile

# 384
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Моля за мнение за торта Естерхази,  дали е подходяща за рожден ден на възрастен или да избера Гараш? Коя ви харесва повече?
Донякъде са сходни, по отношение на орехово-белтъчните блатове. Зависи дали гостите предпочитат шоколадови торти или яйчено-маслени кремове. Като цяло и двете са много сладки и тежки торти. На мен лично Естерхази ми харесва повече, но това не е от значение. Simple Smile

# 385
  • Мнения: 2 939
Благодаря за коментарите! Притеснено ми е, дали ще се хареса, защото никога не съм опитвала Естерхази. Ще направя нея, пък дано се получи.

# 386
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Скрит текст:
Благодаря за коментарите! Притеснено ми е, дали ще се хареса, защото никога не съм опитвала Естерхази. Ще направя нея, пък дано се получи.

Здравей!
Това е линк към рецепта за торта Естерхази на една много популярна руска кулинарка. Всичко е много добре обяснено, стъпка по стъпка.
Дано ти е в помощ и да разбираш руския език.

# 387
  • Мнения: 303
Здравейте! Споделям тортата, която направих за юбилея (бях питала за идеи). Рожденничката искаше с шоколад. Спрях се на шоколадовите блатове на Купенска, кремът беше маскарпоне, сметана и разтопен шоколад, добавих и малиново кули. За измазване маслен крем, а за декорация естествени цветя ( увих във фолио дръжките). Хареса се много.

# 388
  • Мнения: 10 775
Благодаря за коментарите! Притеснено ми е, дали ще се хареса, защото никога не съм опитвала Естерхази. Ще направя нея, пък дано се получи.

По-скоро се водИ от вкусовите предпочитания на хората. Това са тежки и сладки торти, на мен лично не са ми хич любими. Малко са и ретро. Но това не е важно, разбери какво се харесва. Сега сезонът е много благодатен - то круши, ябълки, тиква, сушени плодове, ядки, пък съчетано с есенните богати аромати ... такова изобилие.

# 389
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Скрит текст:
Благодаря за коментарите! Притеснено ми е, дали ще се хареса, защото никога не съм опитвала Естерхази. Ще направя нея, пък дано се получи.

Не се притеснявай! Изборът е добър. Важно е тортата да е е вкусна и да я харесват всички / не на външен вид/. Все пак идват празници и хората си похапват добре /на важи за тези които са в крак с канона/. Никой не мисли за диета.  След Нова година започват да ни терзаят тези мисли.

Общи условия

Активация на акаунт