Oнче, и аз от първата серия още си представих как учат толкова дълъг текст. По времето на "Ти си моята родина" имаше клипче от Есра - разказваше, че Берг само да погледне страницата и вече е запомнила текста. За "Сякаш няма утре" може би са имали повече време, но при телевизионните, когато всяка седмица има нов епизод, сигурно е голям стрес.
Стана ми тъжно след като изгледах Ажаба - това, което Халит разказа за хората, които не ги познават, но търсят внимание с обиди, клетви, лъжи е лично преживяно от двамата с Берг. Във всяка професия има неприятна страна, но известните хора трябва да са бронирани срещу хейтърство. Не всеки е подготвен, не всеки умее да заеме позицията "хич да не ти пука" какво говорят и мислят тълпите.
Когато разказа, че отношенията с Лейла са различни от отношенията му с Али и Хан, веднага си пролича, че е влязла под кожата му още отсега

А това куче беше с Айбюке през лятото на 2022 г., когато посрещна Фуркан.
https://www.instagram.com/reel/Chu1Ax6I7Xo/

Боран е в Париж, нали? Защото публикува кадри от самолета и от Париж.

Oт интервюто с Бирсен, което има превод със субтитри, научаваме още нови неща.
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_103307
Ибрахим Чичек - режисьорът на моноспектакъла на Берг "Момичета и момчета" е помагал на екипа. И Халит, и Туба правилно не са гледали филма "Интервю". Трудно е после да се абстрахираш от видяното, неизбежно ще се появяват образи, мимики, жестове от филма. Започнали са да градят на гола поляна. И са снимали сцените последователно - всеки ден продължават оттам където са свършили предния ден. Което също е трудно - да си точно в същото настроение, емоцията да е същата като в предния ден - там където е прекъсната сцената. Междувременно всеки е отишъл в дома си, срещал е други хора, имал е преживявания и изведнъж трябва да включи на същата вълна, за да е достоверна сцената. Затова започвали сцената десетина минути преди включване на камерата, за да навлязат в нея емоционално.
Чакаме превода на останалите интервюта - с Айсун, Йомюр и Гюлай .

Халит и Туба през 2005 г. във филма "Баща ми и синът ми" - с шест награди от Асоциацията на критиците и три награди от Истанбулския филмов фестивал. Тя се появи само в първите минути докато героинята ѝ ражда и умира.

От Берг - "Когато влизахме у дома, една много сладка млада жена снимаше улицата, аз се прибирах от джудо с децата, пуснах ги и двамата вкъщи и тогава срамежливо попитах дали може да ме снима. Започнахме да си говорим, тя дошла като турист, беше французойка и актриса. Помислих си колко ценно е да говориш за нещо истинско в този петминутен разговор, да опознаеш човек и да видиш очите му да блестят, докато разказва за мечтите си за бъдещето.
Казах си, колко е хубаво, когато две жени, които са отдадени на една и съща работа и не се познават, могат да се срещнат по улиците на Нотинг Хил и да проведат истински разговор.
Дано се сбъднат мечтите на тази жена. Тя ми направи снимките между другото☺️🤍 Благодаря ти, Илона🤍" /ГТ/

Илона в Кан през 2023 г.

https://vk.com/berguzar_korel?z=video-29037595_456247805%2F1e3b4e98350edd0498
От Есра

Единствените, които отразиха убийството на Алексей Навални /от всичките над 800 потребители, които следвам/, са Ферзан Йозпетек - с публикация

и в стори актрисата Серра Йълмаз, позната ни от "Червеният Истанбул". Тя също живее в Италия. Изключвам Хабертюрк.