Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 58 415
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро на всички! Mimache, миличка, няма да се отчайваш само и горе главата, че борба му е майката. И аз все още не ги разбирам много терминологиите,  това ми е най-шантавото и не мога да изкажа мнение по въпросите, които си задаваш. Но вчера се чух с една приятелса, да я попитам, да ме посъветва това-онова за хормонотерапията и за лъчето, да си поговорим просто, че и   тя още преди пет години е била първо на химия, после операция, после лъче, хормоналнита са й ги увеличили на 5+2 години, но ми каза "Няма да се плашиш само всичко ще се оправи". Та и тя химията, сподели, че много тежко я е изкарала. Но сега е добре. Защо не потърсиш консулт и не се свържеш по телефона на една от осем
 +359 878 16 17 18 може да намериш насока и подкрепа и от тях, с повече детайли, знаеш Нана и тя през какво премина и мисля, че са отворени към хората поне по отношение на информация. Иначе и аз съм хер положителна, но ниско е числото, и естраден и прогестерона са ми +, но също ниски стойности, това с ин сито ще трябва да си го преведа в нета Simple Smile  Онзи ден ходих да ме попрегледа на ехо след операцията докто, който ми откри карцинома. Каза, че има това-онова, което ще го наблюдаваме и да не се плаша, щом него не го притеснява и мен да не ме притеснява. Вчера ходих и на гиниколог, че всичко да си проследя аз, че и там имах притеснения, нали всичко е свързано. Та каквото ми кажат правя го за сега,  защото им имам доверие. Добре е да имаш доверие или потърси съвет и мнение от някой доктор, в когото да повярваш. Всичко е в главата, мисли позитивно, дори когато ти е най-гадно и да не се предаваш,  ей Simple Smile Пожелавам успех на всички ни в битката Simple Smile Само като се огледам в очите на децата, на жените и мъжете във войната, и как всичко е един миг, и започвам да философствам за себе си, причупвам си други призми Simple Smile Хубав ден от мен:)

# 181
Добро утро на всички! Mimache, миличка, няма да се отчайваш само и горе главата, че борба му е майката. И аз все още не ги разбирам много терминологиите,  това ми е най-шантавото и не мога да изкажа мнение по въпросите, които си задаваш. Но вчера се чух с една приятелса, да я попитам, да ме посъветва това-онова за хормонотерапията и за лъчето, да си поговорим просто, че и   тя още преди пет години е била първо на химия, после операция, после лъче, хормоналнита са й ги увеличили на 5+2 години, но ми каза "Няма да се плашиш само всичко ще се оправи". Та и тя химията, сподели, че много тежко я е изкарала. Но сега е добре. Защо не потърсиш консулт и не се свържеш по телефона на една от осем
 +359 878 16 17 18 може да намериш насока и подкрепа и от тях, с повече детайли, знаеш Нана и тя през какво премина и мисля, че са отворени към хората поне по отношение на информация. Иначе и аз съм хер положителна, но ниско е числото, и естраден и прогестерона са ми +, но също ниски стойности, това с ин сито ще трябва да си го преведа в нета Simple Smile  Онзи ден ходих да ме попрегледа на ехо след операцията докто, който ми откри карцинома. Каза, че има това-онова, което ще го наблюдаваме и да не се плаша, щом него не го притеснява и мен да не ме притеснява. Вчера ходих и на гиниколог, че всичко да си проследя аз, че и там имах притеснения, нали всичко е свързано. Та каквото ми кажат правя го за сега,  защото им имам доверие. Добре е да имаш доверие или потърси съвет и мнение от някой доктор, в когото да повярваш. Всичко е в главата, мисли позитивно, дори когато ти е най-гадно и да не се предаваш,  ей Simple Smile Пожелавам успех на всички ни в битката Simple Smile Само като се огледам в очите на децата, на жените и мъжете във войната, и как всичко е един миг, и започвам да философствам за себе си, причупвам си други призми Simple Smile Хубав ден от мен:)

Отдавна съм говорила с една от 8, страшно мили са и отзивчиви наистина. Помагат. Чисто психически удържам засега, просто е малко неясно, казаха ми, почваме с 4 терапии, после ще видим. Аз съм се настроила това да е последната и е мн неприятно да си в неведение какво ти предстои. Никакви контроли не правят за момента, чак след 4тата ще правят. Аз просто искам май да чуя една добра дума както са обнадеждили вас, за да се мотивирам напред във времето. Затова си организирам ехота на своя глава след всяка терапия… Сега ще видим какво ще стане с проверките на отговора към лечение, ще има бой то е ясно. Аз лично предпочитам ямр да се сравни с ямр, но тъй като съм го направила в сити, едва ли в коц ще ме пратят обратно там, по-скоро ще искат скенер. А аз не искам скенер. Ямр е по-малко товарещо от към облъчване. И уж по-детайлно за гърди. Кор биопсията щях да я взимам в Плд, поискаха ми обаче да бъда приспана за процедурата и да мина за снимка на бял дроб рентген. Знам, че на фона на тази диагноза рентгена на бял дроб е бял кахър, ама при все, че после идва скенер за разсейки евентуално, който също товари с радиация, скенери за проследяване на ефект от лечението рвентуално, лъчетерапия евентуално. Еми, да, светим като крушки, ама аз се оказах късметлийка, че в сити минах само с местна упойка лидокаинче за биопсията и не се изискаха никакви снимки на бял дроб за клинична пътека… Едно облъчване по-малко на цялата дяволия. Иначе по повод тройно позитивната гърда, и вие ли сте на неоадювантна терапия в момента?

# 182
  • София
Mimache, здравей и горе главата! И това ще мине! И аз съм в началото и не мога много да помогна.
Само моля те стой далеч от Любен Бозев в Св. София. За мен е голям некадърник! Ако искаш прочети в мненията ми, но с две думи. Кълнеше се, че е фиброаденом, влезнах за операция, обърка гърдата и ряза здравата, а после не изчисти от болната и цялото образувание.

# 183
  • София
Мимаче, трудно е да се отговори на всичките ти въпроси - даже не мога точно да определя какво питаш, по-скоро бих ти препоръчала да имаш малко повече доверие в онколозите и да спреш с безмислени ехографи. Толкова бързо не смятам, че се повлияват нещата, за да следиш след всяка химия. Рентген на бял дроб с новите апарати вече е почти никакво облъчване, успокой се малко и си следвай протоколите, има защо да назначават скенери, не си ги измисля някой в самото отделение, върви си по протокол проследяването. Аз съм съгласна, че трябва критично мислене и проверка някаква, но по-скоро като съвета на Мони - относно лекари, не по принцип съмнение в лечението/протоколите за проследяване.

# 184
Мимаче, трудно е да се отговори на всичките ти въпроси - даже не мога точно да определя какво питаш, по-скоро бих ти препоръчала да имаш малко повече доверие в онколозите и да спреш с безмислени ехографи. Толкова бързо не смятам, че се повлияват нещата, за да следиш след всяка химия. Рентген на бял дроб с новите апарати вече е почти никакво облъчване, успокой се малко и си следвай протоколите, има защо да назначават скенери, не си ги измисля някой в самото отделение, върви си по протокол проследяването. Аз съм съгласна, че трябва критично мислене и проверка някаква, но по-скоро като съвета на Мони - относно лекари, не по принцип съмнение в лечението/протоколите за проследяване.
Така е, може би прекалявам, защото никой нищо не ми обяснява.

# 185
Mimache, аз бях на следоперативна химия с други лекарства и не знам дали е релевантно, но и при мен след 4-та вливка имаше контролно образно изследване. Идеята ми е, че вероятно този период е на базата на изследвания и статистики кога има смисъл да се прави контрола.

# 186

Отдавна съм говорила с една от 8, страшно мили са и отзивчиви наистина. Помагат. Чисто психически удържам засега, просто е малко неясно, казаха ми, почваме с 4 терапии, после ще видим. Аз съм се настроила това да е последната и е мн неприятно да си в неведение какво ти предстои. Никакви контроли не правят за момента, чак след 4тата ще правят. Аз просто искам май да чуя една добра дума както са обнадеждили вас, за да се мотивирам напред във времето. Затова си организирам ехота на своя глава след всяка терапия… Сега ще видим какво ще стане с проверките на отговора към лечение, ще има бой то е ясно. Аз лично предпочитам ямр да се сравни с ямр, но тъй като съм го направила в сити, едва ли в коц ще ме пратят обратно там, по-скоро ще искат скенер. А аз не искам скенер. Ямр е по-малко товарещо от към облъчване. И уж по-детайлно за гърди. Кор биопсията щях да я взимам в Плд, поискаха ми обаче да бъда приспана за процедурата и да мина за снимка на бял дроб рентген. Знам, че на фона на тази диагноза рентгена на бял дроб е бял кахър, ама при все, че после идва скенер за разсейки евентуално, който също товари с радиация, скенери за проследяване на ефект от лечението рвентуално, лъчетерапия евентуално. Еми, да, светим като крушки, ама аз се оказах късметлийка, че в сити минах само с местна упойка лидокаинче за биопсията и не се изискаха никакви снимки на бял дроб за клинична пътека… Едно облъчване по-малко на цялата дяволия. Иначе по повод тройно позитивната гърда, и вие ли сте на неоадювантна терапия в момента?

Mimache, при мен първо беше тънкоиглена биопсия, хистология,  операцията, сега ми предстои лъче около 28 сесии, хормони по протокол тамоксифен и госерелин. Стадия 1,  pT1b pN0 cM0, ER: пропорция 5 + интензитет 3= скор 8 позитивен; PR: пропорция 3 + интензитет 1= скор 4 позитивен;
НER-2 1+(нисък); KI-67 5%
Направиха ми локална ексцизия и сентинална лимфна биопсия. Не разбирам много от цифрите, но ще ми облъчване цялата гърда с по-слабо лъчение, а силна доза ще насочат там, където е бил тумора (имам поставен клипс)
Абе, ще я видим тая работа Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 187

Mimache, при мен първо беше тънкоиглена биопсия, хистология,  операцията, сега ми предстои лъче около 28 сесии, хормони по протокол тамоксифен и госерелин. Стадия 1,  pT1b pN0 cM0, ER: пропорция 5 + интензитет 3= скор 8 позитивен; PR: пропорция 3 + интензитет 1= скор 4 позитивен;
НER-2 1+(нисък); KI-67 5%
Направиха ми локална ексцизия и сентинална лимфна биопсия. Не разбирам много от цифрите, но ще ми облъчване цялата гърда с по-слабо лъчение, а силна доза ще насочат там, където е бил тумора (имам поставен клипс)
Абе, ще я видим тая работа Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Е това са едни чудесни резултати от недотам добрите диагнози, всичко ще бъде наред! Хера не е позитивен. Дай Боже все така добри резултати и здраве на всички

# 188
Получих си резултата от Ендопредикт. Висок риск, препоръчва се химиотерапия.
В понеделник ще ходя при проф. Щерев да ми каже кога започвам.
Питах го за порт, каза че по принцип се препоръчва, но той не препоръчва за толкова малко вливания (осем).
Но моите вени трудно се намират, поне тук в България всички сестри охкат и пъшкат над тях. Преди бях в чужбина и не са имали проблем. Възможно ли е толкова да ми се променят вените за една година?
Питах професора кой би ми препоръчал, ако си слагам порт, той естествено каза, че ще препоръча колегите в Надежда, което е разбираемо.
Та сега много се чудя какво да направя.
Чета добри отзиви за Пирогов и Александровска болница за слагането на порт.
БАБА ЯГА, ти къде си сложи твоя?

# 189
Получих си резултата от Ендопредикт. Висок риск, препоръчва се химиотерапия.
В понеделник ще ходя при проф. Щерев да ми каже кога започвам.
Питах го за порт, каза че по принцип се препоръчва, но той не препоръчва за толкова малко вливания (осем).
Но моите вени трудно се намират, поне тук в България всички сестри охкат и пъшкат над тях. Преди бях в чужбина и не са имали проблем. Възможно ли е толкова да ми се променят вените за една година?
Питах професора кой би ми препоръчал, ако си слагам порт, той естествено каза, че ще препоръча колегите в Надежда, което е разбираемо.
Та сега много се чудя какво да направя.
Чета добри отзиви за Пирогов и Александровска болница за слагането на порт.
БАБА ЯГА, ти къде си сложи твоя?
Ако не ви бърка, че остава лек белег, слагайте! Аз до тази 4тата вече две вени ми калцираха. Не е никак приятно да бодат всеки път по китката, да ми обясняват, че да ме боли при вкарването на химиотерапветика било нормално. Предния път направих малко паник атака точно заради абоката, защото и без това ми е неприятна вливката ами и като тръгна банката ме заболя по протежението на цялата ръка. Хубаво, че сестрата беше ангелче и слизаха долу да ме убеждават да продължа, щото бях решила да си ходя…. В крайна сметка ме надупчиха на другата ръка…. Общо взето с порт най-добре. Аз засега се сдържам заради това, че уж до 4та да докараме пък да видим…. Ама така като гледам, май няма да ми се размине с още вливки… щом имате тръд и вени, не се колебайте.

# 190
Оpossum,
Моят порт го постави специализант в Александровска, аз си го избрах момчето.
За всяко нещо винаги тръгвам с нагласата, че всичко ще е наред и без проблеми, та малко се постреснах като ме информираха, че операцията може да продължи и до 4 ч.
Но за 40 мин. се справи и след час ме пуснаха да се прибирам.
Освен поставянето на абонат всеки път ще си спестиш и евентуални проблеми с вените.
Успех в лечението, догодина вече ще си от старите пушки:blush:

# 191
  • Sofia
Опусче, слагай порт тогава, няма смисъл да слушаш всеки път тиради колко нямаш вени.
Мен Щерев ми обясняваше колко опасен бил порта, питаше ме къде ще слагам, искаше да пробваме без него, даже при сестрите ме води да ми гледат ръката (другата е с лимфедем и не я давам). Много ми беше смешно, викам опасен или не, избор нямам. Smile Аз във ВМА не плащах нищо, в Надежда се плаща, мисля Атанасов слага. Хубавото е, че ако има проблем с него (порт), лекарят може да те консултира на място. Имаше една жена, на която не бяха минали десетте дена от поставянето и първо вливане, както си е редът и той за първото вливане беше дошъл да я закачи на системата, защото още беше с конците.
И това ще мине! Успех нататък!

# 192
Благодаря за мненията. Heart
И аз мисля да сложа, защото ми се струва, че така или иначе ще се стигне до там, но ще ми бъдат съсипани и вените, та ще бъде двойна мъка.
Това ми се е запечатало от първия преглед, при мамолога - той ми каза, здравето е твое и е важно да питаш и ти да решаваш. Така че, проф. Щерев може и да препоръчва, но вените и здравето са си мои и няма него да го боли после.
От друга страна и поставянето ще боли, все пак е операция...
До понеделник ще го мисля къде и как да бъде, ще говоря как ще стане в Надежда и колко ще струва. Наистина сигурно ще стане по-бързо и лесно, ако е там , а не да обикалям пак на сто места.
Дано само не е прекалено скъпо и не ми се иска да е с прием в болница, че вече забравих къде живея. То ако не съм в Пловдив, ще съм в София, но така е като си от малък град. Поне да не се налага да оставам няколко дена, а както написа Баба Яга, да го слагат и да ме пускат да си ходя.

# 193
  • Sofia
Портът се поставя не с направление за пътека, а с такова за процедура т.е не се остава за нощувка. При мен се наложи, лекарят поиска, каза, че ще е по-спокоен, ако остана. Аз не съм се и дърпала, за мен беше също по-редно да пренощувам.

# 194
  • София
Опосум, колко процента ти излезе Ендопредиктът? И аз съм в понеделник в Надежда за втората химия, така че може да се засечем. И каза ли ти какво ще ти вливат?

Общи условия

Активация на акаунт