Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 58 456
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Добрич
мама МОНИ, да несъпоставими изглеждат.
Обаче и в двата случая туморът е естроген и прогестерон позитивен, а Her2 негативен. Поне  Ki67 съвпада ли?

# 286
  • София
И в двата случая не е изследвано Ки-то. Но имам Ендопредикт и казаха, че няма смисъл да го изследвам в такъв случай. Аз така или иначе си карам химията сега. Въпросът беше след нега сигурна ли е ендокринната терапия. Очевидно и Нолвадекс и Золадекс май ще си имам.

# 287
Мама Мони, май-май е сигурна хормоналната терапия, която казваш, освен ако не си в менопауза? Аз бях на Тамоксифен и Резелиго, докато не направих хистеректомия по настояване и на гинеколога, и на онколога ми. Сега само Тамоксифен. Моят гад е зависим само от естроген и то средна стойност.

# 288
Слагам час преди това обезболяваща лепенка и нищо не усещам
valkyrian, какви са тези лепенки? За всякакви инжекции ли стават?

Emla, ето тези, слагат се 1-2ч преди инжекцията
Разбрах за тях покрай золадекса, не знам дали са подходящи за други инжекции, сигурно са, но по-добре се поинтересувай

# 289
valkyrian, благодаря. Heart
Винаги ме боли много след инжекции, който и да ми ги бие, често има синини.
Ще си купя и вече преди инжекции ще питам дали са приложими.

# 290
Моля за помощ 🙏 къде пускате кръвни преди операция. Тази сутрин в цибалаб ми казаха, че не правят време съсирване. Звънях в бодимед, там правят протромбирово.

# 291
keit, в болницата, където ще е операцията не е ли опция? Явно изпускам нещо защо изобщо сама ги пускаш тези изследвания - 3 операции имам в две болници (държавна и частна), но кръвни тестове преди операция нито съм пускала сама, нито съм плащала. Щом трябва обаче, ако бях на теб, щях да пусна в болницата, където ще ме оперират - най-лесно за всички. Ако не става там - в друга болнична лаборатория.

# 292
Моля за помощ 🙏 къде пускате кръвни преди операция. Тази сутрин в цибалаб ми казаха, че не правят време съсирване. Звънях в бодимед, там правят протромбирово.

Здравей, аз ги направих в Лаброекспрес във Варна.

# 293
  • Добрич
keit79, значи все пак личният лекар не ти ги пусна...
Ти ще се оперираш в клиника Темелков, от Варна ли си?
В лаборатории Лина има "време на съсирване", в Рамус също.

Обади се предварително по телефона, където ти е удобно и питай  за да не се разкарваш напразно.

# 294
keit79, значи все пак личният лекар не ти ги пусна...
Ти ще се оперираш в клиника Темелков, от Варна ли си?
В лаборатории Лина има "време на съсирване", в Рамус също.

Обади се предварително по телефона, където ти е удобно и питай  за да не се разкарваш напразно.
Даде ми, но троснато ви каза, че давам 10 000 лв. За операция, а се правя на интересна и не си плащам за кардиолог и пкк
Не съм от Варна.
От София съм

# 295
Леле, каква наглост, все едно той ги плаща тези пари от джоба си.
Ами точно защото ще се дават толкова пари за операция, човек трябва да спести от нещо друго.
Ако повече лекари в България бяха насърчавани да учат, а не оставяни на доизживяване да режат колкото си могат, нямаше да се налага да обикаляме цяла България, да плащаме и да си броим стотинките.
Кейт79, мисля, че личните лекари могат да се сменят през декември, не е зле да разпиташ около теб за някой по-нормален човек.
Успех с операцията. Ще мине бързо и ще видиш колко ще си облекчена после, че е минала. HeartFlowers Four Leaf Clover

# 296
  • Добрич
keit79, това е отвратително държание за лекар!
На твое място бих се замислила да я сменя (мисля, че лекарката ти беше жена).

Това, че плащаш за операция  не те лишава от безплатните услуги по здравна каса, защото ти и осигуровки плащаш.

Вместо да ти влезе в положението, че операцията ти е такъв огромен разход,  тя гледа да  направиш още разходи, че и на психиката ти действа с държанието си. И точно преди операцията, когато трябва да си спокойна.

А би могла да те насочи в коя лаборатория да ги направиш...  И да те окуражи, че всичко е наред и се случва по най-добрия за теб начин.

С настинката успя ли да се справиш?

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 12:13 от Вела

# 297
  • София
Не коментирам отношението на личния лекар, но съм изумена как отиваш някъде за операция и трябва да си носиш изследвания, правени другаде, предварително. Това масова практика ли е?

# 298
  • Добрич
Не коментирам отношението на личния лекар, но съм изумена как отиваш някъде за операция и трябва да си носиш изследвания, правени другаде, предварително. Това масова практика ли е?

Когато могат тези изследвания да минат по здравна каса, защо да ги правят в частната клиника, където ще трябва да се платят? Тя операцията е достатъчно скъпа.

# 299
  • София

Когато могат тези изследвания да минат по здравна каса, защо да ги правят в частната клиника, където ще трябва да се платят? Тя операцията е достатъчно скъпа.

Обзалагам се, че предоперативните изследвания са калкулирани в цената. Просто пестят. Да се оправя пациентът Cry

Общи условия

Активация на акаунт