Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 305
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, днес вече взех на мама резултат от ПЕТ/СТ и май изглежда всичко е наред, хвала Богу!

Да кажа и аз, че съм изненадана от това чакане с месеци, за което говорите. Отидох в Дървеница на 10 октомври и ми записаха час за 8 ноември за ПЕТ/СТ, дори ми се обадиха и го преместиха за по-рано и релутат имаме от тази седмица.
Диспансерът се провежда в Надежда, мина първи вече през октомври - ПКК и рентген на бял дроб, но поискаха и да има ПЕТ скенер за следващия диспансерен преглед в началото на новата година. А той стана толкова бързо...а аз се заредих с търпение, като ви чета тук. За да се издаде направление за скенер трябва ЛЛ да издаде направление за онколог или хирург, и този специалист вече издава направление за скенер. Отидох в Надежда, за да получа направление за скенер. При мен нямаше служебен път за записване в Дървеница.

# 466
Минах на контролен след операцията. Махнати са ми първи и втори ред лв, резултата показва, че са чисти.
Жилата, която ми е подута под мишницата се оказа, че е засегната вена, която е тромбозирала. Сега трябва съдов хирург и с физиотерапия. Има ли минали през подобно нещо. Прикачам резултатите

# 467
Минах на контролен след операцията. Махнати са ми първи и втори ред лв, резултата показва, че са чисти.
Жилата, която ми е подута под мишницата се оказа, че е засегната вена, която е тромбозирала. Сега трябва съдов хирург и с физиотерапия. Има ли минали през подобно нещо. Прикачам резултатите

Здрасти, Кейт! Не разбирам много от резултати, но от заключението сякаш е добре, че имаш нулички, което показва липса на разпространение. Какво лечение се очаква да преминеш, говорихте ли с доктора? Защо ти махнаха два реда лимфни, нещо го съмняваше ли? Питам, защото нали са чисти, което е супер.
За инфо, моята хистология след операцията също е от доктор Калчев, не съм правила ревизия,  защото по принцип е добър лекар, и така реших.
Хайде, здраве и късмет Simple Smile Страшното мина, дет се вика, да влезе убития:) Simple Smile

# 468
Bebokate, всеки случай е различен. Въздържам се от коментар по твоите характеристики, защото не са като моите, а моят гад беше не съвсем стандартен. Просто държа да отбележа, че варианти за лечение има, които се съобразяват с резултата от ИХХ, разбира се. Аз лично мисля, че хубав резултат за рак няма. Да изчезва! Просто някои характеристики са по-разпространени, а други са по-редки.

# 469

Здрасти, Кейт! Не разбирам много от резултати, но от заключението сякаш е добре, че имаш нулички, което показва липса на разпространение. Какво лечение се очаква да преминеш, говорихте ли с доктора? Защо ти махнаха два реда лимфни, нещо го съмняваше ли? Питам, защото нали са чисти, което е супер.
За инфо, моята хистология след операцията също е от доктор Калчев, не съм правила ревизия,  защото по принцип е добър лекар, и така реших.
Хайде, здраве и късмет Simple Smile Страшното мина, дет се вика, да влезе убития:) Simple Smile
Така е преценил по време та операцията и на база ямр и сентинелна биопсия.

# 470
  • Добрич

...

keit79,  как и двете биопсии по време на операцията? Хем всички л.в. от първи и втори ред, хем сентинелна?

# 471
Кейт,
Виж тук подробни разяснения за абревиатурата.
https://www.cancercare.bg/vidove-tumori/rak-na-garda/stadii-na-zabolyavaneto/
В общи линии тумор с размери между 1 и 2 см, не са засегнати лимфните възли, няма метастази, G2 – умерено диференциран; туморът расте средно бързо.

# 472

...

keit79,  как и двете биопсии по време на операцията? Хем всички л.в. от първи и втори ред, хем сентинелна?
Вела, не разбирам какво ме питаш?
Маркирането беше предния ден и пише на 1 ред 3 сентинелни възела. Преди операцията д-р Иванов ме пита какво да правим, колко да маха, че е притеснен че може да се наложи реоперация. Преди да ме приспят му казах той да прецени като ги види и така.
Много ме е яд, че не взех сама решение и да кажа да не маха. Сега само за това мисля и се побърквам и отделно вената.
Резултата е добър, но някак не мога да се зарадвам.

# 473
  • Добрич
keit79, искам да кажа, че при теб биопсията не е сентинелна. Маркирали за  сентинелните лимфни възли, но са отстранени всички от първи и втори ред.

При сентинелна биопсия, ако л.в. се окажат заразени следва втора операция за още л.в. Това е имал предвид д-р Иванов под "реоперация".
В болницата говорих с две дами, при които се е получило точно така. Направили са първо сентинелна биопсия и после, като излязла хистологията се оказало, че сентинелните л.в. са заразени и се наложило втора операция заради тях.

...

keit79,  как и двете биопсии по време на операцията? Хем всички л.в. от първи и втори ред, хем сентинелна?
Вела, не разбирам какво ме питаш?
Маркирането беше предния ден и пише на 1 ред 3 сентинелни възела. Преди операцията д-р Иванов ме пита какво да правим, колко да маха, че е притеснен че може да се наложи реоперация. Преди да ме приспят му казах той да прецени като ги види и така.
Много ме е яд, че не взех сама решение и да кажа да не маха. Сега само за това мисля и се побърквам и отделно вената.
Резултата е добър, но някак не мога да се зарадвам.

# 474
Не го мисли много.. имай предвид, че доколкото съм запозната той не маха току-така каквото и да било от тялото. Ако не си била ок за реоперация и сте търсили решение в една операция.. у нас пациентите, винаги има някакви съмнения кое е било най-правилното. Сигурна съм, че е направил най-доброто за теб..

# 475
Привет, прекрасни момичета! 🤗 Не съм влизала тук скоро и не съм ви чела, надявам се всички да сте добре и да няма много нови попълнения в темата. Имам нужда пак от вас за консултация, че съм малко объркана. Ние с мама продължаваме битката. На 20 - ти октомври и беше последната лъчетерапия. На 23 - ти октомври ходихме да и слагат поредната инжекция Phesgo ( да припомня, че е на прицелна терапия с нея, и до завършването и има още 8 инжекции всеки месец през 21 дни ). Та тогава ни казаха, да отидем на 25 - ти за да мине комисия за хормонална терапия. Учудих се, защото доколкото знам след лъчетерапията трябва да мине едно известно време преди да се почне с хормоналната, а не толкова скоро като при нас. Но нали слушам лекарите, отидохме. Съответно, момичетата от стаята, където се подават документите за комисията се учудиха и те защо толкова рано са ни извикали. Извадих късмет, че случайно видях една от лекарките, която лекуваше и следеше майка ми по време на химиотерапията и я питах и нея дали няма някакво объркване. Тя също се учуди и каза, че е рано и че трябвало да има пауза от поне месец и да изчакаме. Не стига, че се убиваме от път до Пловдив и само ни разиграват, но и един вика рано е, друг не е и вече ми е голяма каша. Разбрахме се с момичетата от кабинета, когато отидем за следващата инжекция, а това е утре, тогава да пуснат документите за хормоналната. Така ли трябва да е, не е ли пак рано? При вас колко време след лъчетерапия започна хормоналната? Отделно, че майка много се притеснява от нея, защото е с язва и я е страх да не почне да я боли стомаха от тези хапчета. Лекарите вдигат рамене само, да пиела пробиотик. Но какъв, едва ли в случая се пият обикновените пробиотици, коите се пият при настинка? Донесоха ни от Турция някакъв Lansor, но и той не знам дали е подходящ. Вие пили ли сте нещо? И уж с Her 2 позитивен, само 10 % от него податлив на хормонална, на комисията след операцията пишеше, че няма да има такава, а сега пък ще има. Как да не се обърка човек..... Извинявам се за дългия ферман, но просто съм си такава, обяснявам всичко подробно. Много ще съм ви благодарна отново за вашите мнения! Прегръщам ви всички и кураж и успех!

# 476
Привет, прекрасни момичета! 🤗 Не съм влизала тук скоро и не съм ви чела, надявам се всички да сте добре и да няма много нови попълнения в темата. Имам нужда пак от вас за консултация, че съм малко объркана. Ние с мама продължаваме битката. На 20 - ти октомври и беше последната лъчетерапия. На 23 - ти октомври ходихме да и слагат поредната инжекция Phesgo ( да припомня, че е на прицелна терапия с нея, и до завършването и има още 8 инжекции всеки месец през 21 дни ). Та тогава ни казаха, да отидем на 25 - ти за да мине комисия за хормонална терапия. Учудих се, защото доколкото знам след лъчетерапията трябва да мине едно известно време преди да се почне с хормоналната, а не толкова скоро като при нас. Но нали слушам лекарите, отидохме. Съответно, момичетата от стаята, където се подават документите за комисията се учудиха и те защо толкова рано са ни извикали. Извадих късмет, че случайно видях една от лекарките, която лекуваше и следеше майка ми по време на химиотерапията и я питах и нея дали няма някакво объркване. Тя също се учуди и каза, че е рано и че трябвало да има пауза от поне месец и да изчакаме. Не стига, че се убиваме от път до Пловдив и само ни разиграват, но и един вика рано е, друг не е и вече ми е голяма каша. Разбрахме се с момичетата от кабинета, когато отидем за следващата инжекция, а това е утре, тогава да пуснат документите за хормоналната. Така ли трябва да е, не е ли пак рано? При вас колко време след лъчетерапия започна хормоналната? Отделно, че майка много се притеснява от нея, защото е с язва и я е страх да не почне да я боли стомаха от тези хапчета. Лекарите вдигат рамене само, да пиела пробиотик. Но какъв, едва ли в случая се пият обикновените пробиотици, коите се пият при настинка? Донесоха ни от Турция някакъв Lansor, но и той не знам дали е подходящ. Вие пили ли сте нещо? И уж с Her 2 позитивен, само 10 % от него податлив на хормонална, на комисията след операцията пишеше, че няма да има такава, а сега пък ще има. Как да не се обърка човек..... Извинявам се за дългия ферман, но просто съм си такава, обяснявам всичко подробно. Много ще съм ви благодарна отново за вашите мнения! Прегръщам ви всички и кураж и успех!
    Стефани,и аз започнах хормоналната по време даже на лъчетерапията.Тогава питах лекарите да не стане претоварване за организма хем с облъчване,хем с хормони но ми казаха,че няма да има проблем.По време на химията имах болки в стомаха и ми бяха казали да пия от рода на Омепразола и си бях взела един пробиотик Профилакт за 30 дни около 14 лв.

# 477
Стефани, всичко отнема време в нашата държава. 1 месец ще мине и ще замине, докато чакате комитети, здравни каси и прочие.

# 478
Аз съм на Золадекс от операцията. Минах химия и лъче и веднага почнах и тамоксифен.

# 479
stefani, и мен веднага след лъчетерапията ме подкараха с хормонална. Преди това имах химия и операции. Имам чувствителен стомах  и черва - хронични неразположение като гастрит и колит. Не мога да кажа, слава Богу, де, че хормоналните ми влияят. На тамоксифен съм.

Общи условия

Активация на акаунт