За БУРГАС едно се знае - с мамите си той сияе!

• 14 393
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
И аз така чух...........

# 151
  • Бургас
Тедка, ние сме заварено положение, ще го получаваме както досега.
Това за яслата и на мен не ми е ясно.
Аз да ви се оплача, от сутринта с институции се занимавам. Ей тия от Бюрото по труда ме хвърлиха в оркестъра. Ми те изобщо не били наясно как ставал номера с намирането на детегледачка и прехвърлянето на майчинството - то това било ново от тази година и имало още много неща за уточняване, те още не знаели как става и въобще ако наистина искам ще трябва да видим как да стане, то документално не било уточнено какво точно трябва да се носи и попълва   А ако просто искам да ми намерят човек без да минаваме по програмата " в подкрепа   на майчинството" - то и там щом не съм юридическо лице е пак много сложно, ами той човека какъв документ щял да попълва, ами как ще го отпишат, ами то нямало да има трудов договор, пък те как щели да пуснат заявката - тя системата им била направена да приема заявки по Булстат  . Вервайте ми в чудо се видЕх 

# 152
Здравейте бургазлийки  bouquet

Аз от доста време не съм писала тук, ама то от диети и гладуване не остава време бе Joy
Таня 79 това е много тъпо, но не е необичайно за България като в повечето държавни институции, пълно с нищо незнаещи "лелки" , които те мотаят до безкрай #2gunfire . Най -добре е изобщо да не ти се налага да ходиш при тях, но нейсе....

Айде до после и умната  bouquet

# 153
абе верно,4е съм заверено положение...ама с4етоводителката ми каза,4е ве4е от соц. щели да ми превеждат на картата майчинството.
досега те ги превеждаха към 15-18 число на шефа,но той на мен ми превеждаше към 5-10 дата и после си взимаше парите от соц. дето му ги пращат.
та мисълта ми е,4е сега май към 15-18 дата мога да о4аквам пари4ки,не както досега към 5-10  Rolling Eyes

# 154
Аня Ни най-малко си ме засегнала! Аз просто исках да уточня за кое точно говоря.

tanya_79 Да, да. На мен ми е известно какво трябва и не за тези хапчета. Само доуточнявах. Ами аз когато ги свърших започнах с чая. Не съм ги приемала едновременно. Чух и за чай от коприва, една лекарка хомеопат ми каза, че действал добре.

Благодаря на всички за отговорите! Ако някой се сеща нещо да пише и аз ако се сетя ще питам

# 155
Здравейте момичета,

Мамичка Яничка искам да те поздравя за това че си настоятелна по отношение на кърменето  Hug
Аня ти е казала-слагай го докато е сънен.Пробвай със силиконови зърна също.Те наподобяват биберона.
В краен случай ако не засуче цеди и му давай с биберон  Peace   Успех !

Искам да ви питам за фирма където да си поръчам кухня/и да остана доволна  Wink /
Днес гледах шоу руум-а в Домо.Има интересни нещица.Ама месец и половина ще им отнеме изработката.Това не е ли множко  newsm78

# 156
Привет момичета  Hug
Четейки тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=160422.0;all , си спомних че около Коледа имаше идея да съберем дрехи и играчки за домовете в Бургас.
А защо не зарадваме децата с мартеничка на този хубав пролетен празник???
Мисля, че ще имаме време да се справим Peace
Ваня и Вери, май имахте повече информация за домовете newsm78

# 157
Идеята за мартениците е много добра Peace
Трябва само да си набележим домове, да проучим колко деца има (и персонал, ако ще пращаме и на тях) и да действаме.
Предполагам, че в бургаските домове пак ще са осигурени, но сега ще прегледам списъка на домовете в региона. Нищо не пречи да ги пратим по пощата.
За дрехи може да се направи отделна акция. Там вече организацията е по-сериозна, защото освен проучването къде от какво имат нужда и  организиране на събирането, трябва да се занесат дрехите. Можем да съберем и памперси и играчки.
Аз дрехи почти нямам, защото нося всичко излишно в една църква. Но с другите неща мога да се включа.

# 158
  • Бургас
Хайде на почерпката:

Жасмина става днес на 10 месеца. Лелеее как лети времето.

# 159
Аз инфо за домовете нямам. В подобни акции тук не съм участвала, а и живея в Бургас от година и нещо.

# 160
tanya_79, много си ранобудна, да успееш такава страхотна торта толкова рано да направиш  Laughing. Да ви е жива и здрава госпожицата и да ви радва много!
Яничка и аз те съветвам да кърмиш бебчето когато е сънено. Нашият батко се опита да се отбие, когато беше почти три месечен и само по този начин успях да го кърмя докато навърши осем. Имам и аз едно питане. След няколко месеца и аз ще трябва да отбия за две седмици, та се чудех ти как се справи с гърдите си през времето когато не даваша на бебето да суче. С помпа ли цеди? Ние с помпата не се долюбваме и на мен ми стават бучки. Повече ме е страх от мастит през това време, отколкото дали ще засуче отново.

# 161
Инфо за домовете има в закованата тема в благотворителния форум:
Бургас 8000   ДОВДЛРГ Ал. Г. Коджакафалията   ул "Ст. Стамболов"21      тел. 056/81-00-77
Бургас 8001   ПУ(към общината) "Отец Паисий"   ул. Вардар 1, п.к. 512      тел. 056/29682
Бургас 8018   ДМСГД             к-с Зорница, ул. "Урал" 1   тел. 056/87-90-60; 87-90-61; 2-17-27
Искра 8481   ДДУИ                        тел. 05522/364
Карнобат 8400   ПУ "Минчо Невалин"      ул."Петър Берон"24      тел. 0559/22955
Кошарица 8253   ДДМУИ            ул."Вихрен" 8         тел. 0554/610-24
Сигмен 8438   СПИ "Г.Раковски"                  тел. 05528/231
Средец 8300   ДОВДЛРГ (от 3 до 7г.) "Щурче"   ул."Тодор Николов" 65      тел. 05551/21-91;27-94
Средец 8300   ПУ "Васил Левски"      ул."Васил Коларов"30      тел. 05551/2264

Трябва да решим точно какво ще събираме и парщаме и да се прозвънят, за да видим къде от какво имат нужда.
За мартениците ще ни трябва само приблизителна бройка. Като имаме адресите, пращането е лесно.

# 162
Инфо за домовете има в закованата тема в благотворителния форум:
Трябва да решим точно какво ще събираме и парщаме и да се прозвънят, за да видим къде от какво имат нужда.
За мартениците ще ни трябва само приблизителна бройка. Като имаме адресите, пращането е лесно.

Човек много ме кефиш  Mr. Green. Супер организирана мадама. Трябва това и това и айде действаме  Joy bowuu Да не си случайно зодия Лъв  Wink (на работа имам една колежка такава оправна и тя е Лъв, че затова питам)

Идеята е супер. Подкрепям. Може да съберем и по някой лев да им вземем шоколади или нещо друго сладичко.

А вчера дето даваха по новините гледахте ли? За Бургас, че поне една циганка на седмица раждала и бягала, зарязвала бебето и айде чао  Sad... И тяхната не е лесна. И после сигурно и тях ще ги пращат в домовете, щото то доста трудно и тромаво е да се осиновят. Поне с такова впечатление останах като четох тука във форума.

# 163
Съгласна,ама вместо шоколади ще е добре да хапнат някои и друг плод  Peace Иначе съм ЗА.

# 164
Съгласна,ама вместо шоколади ще е добре да хапнат някои и друг плод  Peace Иначе съм ЗА.
Абсолютно. Освен това там има малки дечица, а шоколадът е алерген.
Но това може да стане ако ще се носят дрехи и памперси. Защото няма как в колет с мартеници да сложим и плодове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт