Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 916
  • 884
  •   1
Отговори
# 390
  • София/Севлиево
Чувалче ползвам от ден 1 у дома(а гледам че вече и в родилното се ползват такива). Понеже е роден есента си бях взела 2 по-дебели (2 тог) размер 0-6 м. После според нуждите купувах следващите и ползвахме до преди около месец (заради яслата почнах и у дома да го завивам със завивка,за да свикне).
В началото спеше само по гръб като му обръщат главата на ляво или дясно.После като почна да се върти го оставях сам да се нагоди.Някои не ползват възглавнички,аз ползвам съвсем ниска.

# 391
За първите 2-3 месеца бих купила чувалче с функция за повиване. Възглавница не се слага, но е хубаво да има нещо под главичката, ако върне мляко да не переш цел чаршаф. Аз подпъхвам памучна пелена в областта на главата и сменям всеки ден или през ден.

# 392
Моето бебе е лятно и от скоро започнах да използвам чувалчета 2.5 тог. Имам 0-6 и 6-12. Спи по гръб с ромпър и чувал, а в стаята е 20-21 градуса през нощта. Възглавница не използвам.

# 393
На angel baby чувалчетата са много хубави...

# 394
Моето бебе е лятно и за през нощта използвах чувалче 0.5 тог без ръкави от самото  раждане докъм септември. Минахме на 1.0 тог след това, а сега сме вече на 2.5 тог като отдолу е облечена с тънка пижамка тип ромпър с крачоли и дълги ръкави или с боди с дълъг ръкав+ританки или клинче.
През деня завивам с тънка вълнена пелена или с одеалце от шерпа.
Спеше и спи все още по гръб, странично за съвсем кратко след родилното, но тя си се обръщаше сама по гръб.
Възглавница не използвам, а и за бебета тя не е необходима.

Здравейте!
Аз искам са ви попитам веднага ли може да се изпозлва чувалчето за спане? Какво може да ми препоръчате? Също, като е с чувалче как го оставяте да спи настрани и местите или по гръбче? И възглавничката от кога започва да се позлва? Трябва ли да купувам от самото начало? 😀 Благодаря!

# 395
Аз се спрях на чувалче на tommee tippee grobag, поръчах два броя с tog 1. Пише че е подходящо при температури между 20 и 24 градуса, в спалнята имаме метеорологична станция и температурата никога не пада под 20 градуса, между (22 и 23 е откакто дойде отоплителния сезон и започнах да я следя). Сега като чета, че ползвате 2,5 тог и то с толкова дрешки отдолу, почвам да си мисля, че нещо не съм разбрала с тея ТОГове. Има ли някой, който си ползва чувалче с ТОГ съгласно препоръките на производителя и не си е уморил детето от студ, или аз ще направя първия опит 😅?

# 396
  • София
При нас зимата също не пада под 22-23 градуса дори на спряно отопление. 1 тог е чувалчето (пролетно-есенно) на Angel baby, което ще ползваме. Другото мисля дори 0.5 тог, лятно. С 2,5тог и голо да е отдолу ще се свари в собствен сос бебето в нашия апартамент.

# 397
Аз винаги съм се водила по таблиците на производителите на чувалчето за това как да е облечено детето отдолу. 2,5 ТОГ ползвам пролет и есен, преди да пуснат парното и след като го спрат, защото тогава апартамента не е достатъчно топъл, а не искам да оставям включена духалка цяла нощ в стаята на детето. По време на отоплителния сезон си ползвам 1 ТОГ със съответните дрешки отдолу (темп около 20-22 градуса). Докато беше новороден поддържахме не повече от 21 градуса в целия апаратамент и пак беше с есенно чувалче, тогава много ме беше страх да не го претопля.

# 398
Аз се водя по детето и разбира се по температурата в стаята. Тъй като се поти и изнервя когато е топло, просто правим подходяща температура за къпане и след това спираме отоплението. Лягаме си на 23 градуса,през нощта най-много да падне до 19 градуса и за това ползвам 2.5 тог, но под него е само с тънък памучен ромпър и му е добре. Не съм купувала никакви зимни олекотени и обемисти завивки. За през деня използвам памучна пелена и в стаята е 23-24 гр.

# 399
Не случайно казват,че има повече претоплени бебета от колкото простудени...онзи ден гледам една майка детето в количката със зимен чувал,отгоре с юрган и най отгоре с покривалото на самата количка...а тя самата по тънко есенно яке...и като се има в предвид,че в количката винаги е около 5 градуса по топло от навън....

# 400
Още не сме извадили зимното, но в стаята тепърва пада под 20, до към 19.5 и тези дни вече ще му е време. Вътре е с боди и панталонче с голи крачета. (Пак пробвах ромпърите - не и не, не са моето. Ако спи цяла нощ иди-дойди, харесва ми идеята да няма излишен слой на дупето, но в момента се буди и трябва да я преобувам съответно заминаха много бързо Grinning) 20-22 есенно, до преди това 22-24 с лятно, а лятото в жегите спеше по памперс.
От ден едно е с чувал. Спи по гръб, сменях посоката на главата на всяко спане и изцяло на тялото всяка седмица в началото.

# 401
  • София
Inferiya, за главичката знам, че е хубаво да се върти, но дали ще можеш да обясниш, какво ще рече изцяло на тялото. Благодаря! Simple Smile

# 402
Eдната седмица е с глава към вратата, другата - към прозореца.

# 403
Точно според препоръките на производителя бебето е само по боди в чувала с къс или дълъг ръкав, според сезона. Сега е с боди с дълъг ръкав, чувал 2,5 ТОГ и 20° в стаята.

# 404
Здравейте, бихте ли препоръчали Монтесори кула?

Общи условия

Активация на акаунт