Сама на почивка

 • 13 805
 • 201
 •   1
Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 1 227
Последните няколко месеца бяха много уморителни за мен. Иска ми се да отида на почивка сама за 5 - 7 дни. Със съпруга ми и детето сме ходили на много места. Но сега?
Били ли сте сами на почивка? Как го организирахте, какво беше важно? Къде отидохте и за колко време? Бих искала да е място, където ходят предимно сами хора. Има ли такова? Да мога да ходя на разходка сама, да си почивам в стаята сама без да бъда обезпокоявана от любезни домакини или гости.

# 1
 • София
 • Мнения: 38 476
Честно казано, навсякъде хората са или с деца, или по двойки. Тия дни бях в района на Рила, Сапарева баня и т.н.
Но ако улучиш да са работни дни, почти няма да има хора.

# 2
 • Мнения: 407
А какво бихте казала за Ретрийт в тишина? https://vedika-bg.com/sabitie/%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0% … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

Пребиваването в тишина е един от най-дълбоките и силни методи за личностна трансформация в настоящия момент. Помага ни да съхраним енергията, която обичайно губим в разговори и ненужни действия – като я използваме за духовни цели.

В ежедневието сме постоянно заливани с огромен обем ненужна информация, вниманието ни е постоянно насочвано навън, към материалния свят, на който се оказваме пленници.

Същевременно контакта с природата пречиства сетивата и успокоява ума. Колкото по-малко мисли има в него, толкова по-радостни, свободни и удовлетворени се чувстваме.

Вътрешната тишина е извор на хармония и равновесие – установим ли се трайно в тях, цялостната ни същност се обновява: емоционалното тяло укрепва, умът ни става спокоен и ведър, създаваме пространство за преосмисляне на важни въпроси, отношения и ситуации, и на живота си като цяло.

През тези дни ще се оставим да бъдем водени от интуицията, като правим това, което чувстваме отвътре. Ще има ежедневни йога-практики, медитация с пеещи купи, разходки в планината, време за творчество и възможност за градинарство – в които участието е по желание.

През останалото време сте свободни да четете, пишете и съзерцавате… в тишина!

Храната е изцяло растителна (без животински продукти), приготвена на принципа на Еволюционното хранене – едновременно пречистваща и балансираща. Храненето е бавно и с осъзнаване, изразявайки по този начин фини аспекти на съществуването.

*С цел поддържане на чиста енергийна среда, не се допуска употребата на алкохол и цигари от участниците, включително извън пределите на Ведика!

Ползването на телефони и други устройства е ограничено до 1 час дневно, основно за текстови съобщения! По този начин се насърчава откъсването от ежедневни фактори, свеждайки до минимум потока несъществена информация, който достига до нас несъзнателно, и обременява както съзнанието, така и подсъзнанието ни.

Не ги рекламирам, просто идеята ми се струв много хубава, сигурно и други предлагат нещо подобно.
Планина, здравословна храна и тишина. Почивка и духовно изживяване.

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 1 227
Точно това ме притеснява, незнайно защо, тъй като не съм от хората, които мислят "какво ще кажат хората". Но ще се чувствам странно, неудобно, ако ида сама на място, където всички са семейно. Моя позната ходи сама, ама на санаториум. Там повечето хора са сами. Но аз няма как да ида на санаториум.
metal.vixen, този ритрийт не е за мен. Приятно ми е да пуша и на почивката си не бих искала да имам правила като това да не ползвам телефон. Йога, пеещи купи... искам удобен фотьойл, нещо за хапване и хубава книга. Кафе в 5 сутринта на терасата и разходка до някой манастир примерно.

# 4
 • Мнения: 407
Да, разбирам. Аз също имам мечта да ида на почивка сама, но някак ме притеснява какво ще правя 5 дена. Свикнала съм да съм постоянно ангажирана с нещо и някого.
Направи си почивката както си я мечтаеш. Може би някъде в планината, някоя хижа?
А може и наистина да посетиш някой манастир. Звучи страхотно.

# 5
 • Мнения: 399
И аз се интересувам от същото. Сама съм, искам да отида сама някъде и да ми е интересно. Не обичам глъчка и шумотевица.


Разглеждах обяви в Грабо. Там обявената цена е за един при двама в двойна стая. Ила трябва да платя за още един или е 15 - 20 лв доплащане, не разбрах за ден или целия престой.
Има ли начин да си платя по - евтино за легло за нощувка и да не ми броят цигарите? Наистина да съм сама?

# 6
 • Мнения: 2 885
Не съм , искам да ходя на много места , но предпочитам да не съм сама . Иначе навсякъде може да се отиде , само си избери място .

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 1 227
Поми, и аз гледах в Грабо, но нищо не ме устройва. Сега съм се навряла в Букинг и набелязвам места. Правя скрийншоти и после ще дообмислям според вътрешно усещане, интериор, цена и местоположение.

# 8
 • Мнения: 1 193
Ходила съм много пъти години наред.
Ходя с агенция с организиран транспорт и доплащам за самостоятелна стая.
Няма такъв кеф Simple Smile - да си правиш каквото си искаш, когато си искаш Simple Smile.
Много хора не ме разбират - ,,що не си вземеш някоя приятелка ?"" ми щото не ща  да се съобразявам с някого.
Сега обмислям сама на почивка с куче, малко по- сложно е и пътуването и настаняването, но ще го мисля. Нека още малко да се поучовечи Кучо, че е още на 4 месеца и ще видим къде и как.
Не се притеснявайте, номичета! Важен е първия път и съм сигурна, че ще искате пак да повторите Simple Smile.
Действайте!

# 9
 • Бургас
 • Мнения: 1 227
Важна клечка, с коя агенция ходиш?

# 10
 • Мнения: 1 193
Важна клечка, с коя агенция ходиш?

Ооо, с различни.

Мисля дестинацията, за колко време и горе- долу кои дати, цената и започвам да проверявам, къде ми е най- изгодно.
Повече лятото пътувам за морски почивки или екскурзия някъде.
За море - Емералд, Турс клуб, Тез тур,Профи тур, абе в момента не се сещам всички, с които съм пътувала, много са.

# 11
 • Мнения: 18 497
Не отхвърляй идеята за санаториум, те имат и свободно настаняване. Точно това мислех да ти предложа, тъй като там повечето хора са сами - което според мен е по-рисково откъм опити за комуникация, но човек винаги може да сложи слушалките и да се отдели от останалите.
Идеята за организирано извън страната с агенция също е много добра.
Успех с избора на дестинация Simple Smile

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 1 227
Предпочитам в България. За санаториум не трябва ли да ходя по лекари и да съм болна, да запазвам място поне 2 месеца по-рано?
В Букинг пиша за дестинация България и според критерии разглеждам. Харесах един хотел в близост до Кръстова гора, но как ще слизам в ресторанта сама да се храня?
И това ме навежда на мисълта, че трябва да е апартамент, където да си правя аламинути разни. В София има апартаменти на много прилични цени. Има от къде да си взема храна "за вкъщи" и много места около София, където може да се отиде. Ама пак е в града...

# 13
 • София
 • Мнения: 16 024
Щом те притеснява храненето в ресторант - търси апартаменти във Варна или Бургас. Сезона свърши, туристи няма. А и са големи градове - може да си купиш или поръчаш готвена храна.
За мене не е страшно да седна сама на маса за хранене в ресторант. Докато работех все избягвах обедното меню с колеги. Обичам да си седна сама, да си ям на спокойствие. Досадно ми беше да ме питат нещо и да съм длъжна да говоря, вместо да ям.

# 14
 • Мнения: 399
И аз бих седнала сама да ям. Даже предпочитам. Имам проблеми с яденето.

Как в гугъл да търся пътнически агенции и санаториуми? Пълен индианец съм с телефони и технологии.

Общи условия

Активация на акаунт