На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 1

• 75 886
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Адмирал също би трябвало да е на доста високо ниво, все пак е 5 звезди, но за съжаление проблема с чадърите на плажа мисля, че е навсякъде.
Забравих да допълня, че в Грифитите не позволяват да си запазиш чадър, ако някой го направи, минават момчета и събират кърпите. Става въпрос за сутрешното запазване, след това, когато ходиш да обядваш или да спиш, обикновено няма проблем, че нещата ти стоят на плажа.

# 571
Здравейте!
За пръв път от 8 години решихме да почиваме на нашето Черноморие и съм в шок от отзивите.
Избрах хотел Адмирал на Златни пясъци. Смятах, че като е по висок клас, ще избегнем някои неудобства. Сега чета, че няма паркинг, храната е в определени часове, стаите не се почистват редовно и т.н., но най-шокиращото за мен е, че при наличието на частен плаж, към хотела, обикновено няма места ако не отидеш сутрин рано, а също и първите 3 реда се заплащат отделно!?!? Това вярно ли е и наистина ли се случва?  На път съм да се откажа... Моля, за отзиви и разяснение на правилата по БГ морето. Благодаря ви!
Извинете, а къде не е по часове храненето и вие в какви точно часове очаквате, че трябва да е то?! Не знам какво точно визирате като казвате, че сте в шок от храненето по часове, но в действителност в повечето 4* и 5*  БГ хотели на ОИ има храна почти през целият ден до 21.30 часа, а в по-скъпите ОИ дори може да е 24 часа, но там и цената ще вие съвсем различна от тази на Адмирал.
На снекбаровете и плажните барове(ако в ОИ има включени такива) се предлага бърза храна и напитки през деня от 10 до към 18 часа. Другите хранения обичайно са в основните ресторанти на хотелите и включват: ранна закуска от 7 до 10, късна закуска от 10 до 11, обяд от 12 до 14.30, следобедна закуска от 15 - 17 часа, вечеря от 18 до 21.30 часа. Не мисля, че при тези "ограничени" часове ще останете гладна или жадна. За паркирането са ви обяснили. В Златни пясъци то е проблем от много години, но и в голяма част от Черноморието и дори може да не ви намерят място до хотелът, в който сте отседнали, а да паркирате някъде на друг платен паркинг. За чадърите и шезлонгите обичайно в концепцията на ОИ си пише, че са до изчерпване и ако действително не се разрешава да се запазват от ранни зори, ще имате такива на разположение. Въведената практика в последните години за плащане на чадъри от 1-ви до 3-ти ред от към морето извън ОИ е запазена марка на Албена, но очевидно вече успешно се прилага и в Златни пясъци. Ами който им харесва услугите да ги ползва в този вид,  И не, плажът в България никъде не е частен, а се наема с договор за наем за по 2 - 3 години или на концесия за минимум 10 - 15 години.  Продължавам да се чудя на хора, които първо резервират и после почват да се интересуват къде всъщност ще почиват и в какъв хотел, с какви отзиви. Хубаво е да се се чете преди резервацията. Както са ви препоръчали, ако имате възможност да откажете резервацията без неустойка, считате че хотел Адмирал не ви устройва и държите да сте в Златни пясъци, то може да го замените с някой от Грифид хотелите  https://grifidhotels.com/?lang=bg  стига да има места. Ако пък искате изцяло да смените мястото, то може на първа страница да разгледате списъците с хотели, които имат добри отзиви от лято  2023 г. и да си изберете някой от тях. Успех!

p.s. Ето това е концепцията на ОИ в хотел Адмирал. Мисля че има от всичко предостатъчно и по всяко време на денонощието!
Скрит текст:
Admiral Luxury Ultra All inclusive Food & Beverages

МИНИ БАР СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ с предварителна заявка
мини бар се предлага с предварителна заявка срещу заплащане
КАФЕ И ЧАЙ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ
кафе /нормално и безкофеиново/ и чай се предлагат на рецепция срещу заплащане
ДРУГИ
Сейф, Wi-Fi, Smart интерактивен телевизор, телефон, централен климатик с индивидуално управление на температурата
ПОСРЕЩАНЕ И ИЗПРАЩАНЕ
Напитка "Добре Дошли"          
Настаняване: след 14:00ч. Освобождаване на стаите: до 12:00ч.
НАПИТКИ - РЕСТОРАНТИ И БАРОВЕ
Чай и Кафе
Безалкохолни напитки (сокове, вода, сода, и др.)
Избор на местни и вносни алкохолни напитки от избрани производители
Наливни вина (бяло, червено, розе)
Селекция от вносни и местни бутилирани пенливи вина (бели)
Селекция от вносни и местни бутилирани алкохолни напитки
Селекция от вносни и местни бутилирани уискита
Избор на местни бири (наливни)
ЛОБИ БАР Работно време: 24/7
24/7 - Ultra All-inclusive напитки - безалкохолни напитки, топли напитки, алкална вода, сокове, кафе и чай; местни алкохолни напитки, наливна бира и вино; коктейли с местен алкохол; вносни алкохолни напитки на избрани производители                                                                                
ПИАНО БАР Работно време: 19:00 – 23:00
Ultra All-inclusive напитки - алкална вода, топли напитки, вносни и местни алкохолни напитки от подбрани производители и безалкохолни напитки, коктейли (по меню), наливна българска бира, наливно вино; Вносни напитки - високо качество срещу допълнително заплащане Пиано музика на живо  6 дни от седмицата
Бар-Басейн Работно време: 09:00 – 18:00
Ultra All-inclusive напитки - кафе и горещи напитки, безалкохолни напитки, сокове, бира, нискоалкохолни коктейли (по меню); местни и вносни алкохолни напитки на избрани производители Възможни са промени в работното време в зависимост от сезона"
ПЛАЖНА ЗОНА Спасител: 08:00 - 18:00; всеки ден
4 кв. м за 1 чадър и 2 шезлонга
1 чадър и 2 шезлонга на плажната зона от 3-тия ред от морето до плажната алея са включени в цената на стая /местата зависят от наличността/.
1-ви и 2-ри ред с чадъри и шезлонги са срещу заплащане /платена зона/
Басейн Спасител: 08:00 - 18:00 всеки ден
1 открит басейн с детска секция
1 чадър и 2 шезлонга около басейна /при наличие на свободни места/ ;                      
хавлии за басейна - по 1 хавлия на човек на ден
УСЛУГА ЗА ХАВЛИЕНИ КЪРПИ
1 кърпа на човек за плаж или басейн се предоставя безплатно след представяне на обозначителна карта на определените места.
Хавлиите се събират от 08:00 до 18:00 ч. от спасителя на басейна
СПА ЗОНА
Работно време:  08:00 - 19:30; every day
Безплатно ползване на фитнес, закрит минерален басейн, зона за отдих, зона за релакс, ледена зона, хидромасажен душ, съблекални (Ж; М)                                                                                                                                   Услуги срещу допълнително заплащане: финландска сауна, инфрачервена сауна, парна баня с турска баня, солна стая, масажи, фризьорски салон, маникюр, педикюр
За ползване на термалната зона е необходима резервация - поне 30 минути предварително на рецепцията на СПА центъра
Основен РЕСТОРАНТ "АДМИРАЛ"  - Богато разнообразие от ястия, включващи: свежи салати, супи, предястия, основни ястия с пилешко, свинско, говеждо и агнешко месо, риба, паста, различни видове хляб, диетичен и здравословен бюфет, богато разнообразие от сезонни плодове и десертен бюфет (десертите се произвеждат на място в сладкарницата).
Напитки, включени в пакета: минерална вода топли напитки, кафе и чай, сокове, безалкохолни напитки
Интернационална и местна кухня Тематични вечери
Закуска 07:30 - 10:00
Късна закуска 10:00 - 12:00 "AZZURRO" средиземноморски  ресторант
Обяд 12:30 - 14:30        Основен р-т Адмирал
Следобеден снакс 12:00 –16:00 "AZZURRO" средиземноморски  ресторант
Час за кафе 16:00 - 17:00 "AZZURRO" средиземноморски  ресторант
Вечеря 18:00 - 21:00 Основен ресторант, "AZZURRO" и „Аsian Samba“ – Bar & Dinner
Тематични вечери: Тематични вечери 2 пъти седмично (българска, средиземноморска)
Зона за СНАКС - "AZZURRO" средиземноморски  ресторант                    
Следобеден снакс 12:00 - 16:00 при по-малко от 50 човека, снаксът се провежда в основен ресторант
Час за кафе 16:00 - 17:00 кафе, кекс, дребни сладки
Виенска сладкарница "Адмирал" Работно време  - 08:00 – 02:00
Ултра ол инклузив напитки от 11:00ч. до 22:00ч.- безалкохолни напитки, топли напитки, трапезна вода, сокове, вносни и местни алкохолни напитки, коктейли от избрано меню, наливна българска бира, наливно вино; От 08:00ч. - 11:00ч. и 22:00ч. до 02:00ч. всички напитки във Виенска сладкарница се заплащат допълнително
"DINE AROUND"  програма
Средиземноморски бюфет ресторант "AZZURRO"
Снакс 12:00 - 16:00 Вечеря 18:00 - 21:00
Напитки: Трапезна вода, безалкохолни напитки, сокове, топло напитки, наливна бира, наливни вина и вносни напитки на избрани производители
1 безплатна вечеря по меню A la Carte - с предварителна резервация мин. 1 ден на място в ресторанта
„Аsian Samba“ – Bar & Dinner Азиатски ресторант Работно време - 18:00 – 21:00
А ла карт ресторант с азиатска кухня - вкл. 4 А ла карт менюта
Ултра ол инклузив напитки - безалкохолни напитки, топли напитки, трапезна вода, сокове, кафе и чай; вносни и местни алкохолни напитки от избрани производители, нискоалкохолни коктейли, наливна бира, наливно вино (вносен алкохол - високо качество - срещу допълнително заплащане)
1 безплатна вечеря по меню A la Carte - с предварителна резервация мин. 1 ден на място в ресторанта
Барбекю вечеря
„ Аffair BBQ beach“  - Плажен Грил Бар
Ultra All-inclusive drinks - безалкохолни напитки, топли напитки, трапезна вода, сокове, кафе и чай; вносни и местни алкохолни напитки от избрани производители, нискоалкохолни коктейли, наливна бира, наливно вино (вносен алкохол - високо качество - срещу допълнително заплащане)
„ Аffair BBQ beach“  - Плажен Грил Бар    
Барбекю - преживяване на плажа взимане от място
Салатена и грил станция Напитки - минерална вода, безалкохолни напитки, бира
Tortuga Beach Club - А-ла карт Surf and Turf –  ресторант   (Срещу заплащане)
Работно време - 12:00 - 22:30 ч.
Обядът и вечерята в а ла карт ресторант "Tortuga" се заплащат допълнително
Плащането се извършва на място в ресторанта
Избор от Меню с предварителна резервация
Неограничен брой резервации
СПОРТ
Дейности: плажен волейбол; бадминтон; занимания по йога; боча / петанк; дартс
Платени услуги:  Велосипеди (Безплатно - 1 велосипед на възрастен за ползване до 1 час по време на престоя, всеки следващ час се заплаща допълнително)
ВОДНИ СПОРТОВЕ
Според анимационната програма - водна гимнастика и водни игри
Някои водни спортове се заплащат според местното предлагане - джет скай, гребна лодка, парасейлинг и др.
АНИМАЦИЯ
 6 дни в седмицата
Различни видове детски дейности според седмичната анимационна програма

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 09:45 от Fatalina

# 572
Какво визирате като “хранене по часове”? Навсякъде основните хранения са в някакви интервали (закуска, обяд и вечеря). Вие обядвате в 16ч и стандартните часове не ви устройват? Ако е така, то тази концепция на изхранване не е подходяща за вас… През останалото време в зависимост от хотела и какво предлага, има храна по снек барове, бюфети, пул барове и прочие. Ако сте на 24/7 УАИ - трябва да проверите по кое време къде е храната.
В златните аз бих отишла в Грифид, както обикновено. Подкрепям мненията Simple Smile

# 573
Според мен жената няма предвид, че ще остане гладна, а че трябва да се съобразява с часовете. Но на ОИ няма как… Примерно ние, често не бяхме гладни за обяда, защото интервала между закуска и обяд беше 2-3 часа и се е случвало да си взимаме нещо бързо от снек баровете в по-късен час, но като цяло за мен са удобни часовете, тъй като съм с малко дете, което си яде горе долу по едно и също време и главно заради него предпочитахме ресторанта на обяд.

# 574
Благодаря на всички включили се по моя казус! Благодаря и за предложението на алтернативни хотели!
Бъдете здрави! Желая ви весела ваканция!

Аз казах, че не съм наясно с условията в БГ и смятах, че ще е като в чужбина - плащаш, но и получаваш! Тук очевидно не е така и вече съм разочарована. Правя компромис заради детето.

Да, моя е грешката, че не проучих предварително условията. Извинявайте, но наистина ли ви се вижда нормално за 5 звезден хотел да се предлага ОТКРИТ и ПЛАТЕН паркинг? Да са включени 2 шезлонга и чадър, но само ако има свободни! Следва да пращам мъжа ми в 7 да запазва? Лудост! Да обикалям плажа в търсене? Още по-голям абсурд! Между другото разбрах и за разпалени конфликти за шезлонзи от страна на румънци. Друг абсурд - платен минибар! И това не го бях срещала! Как постъпвате в ситуацията? Внасяте си стекове вода или ползвате минибара с тройна цена? Пореден абсурд - настаняване след 15 часа! Т.е. първия ден от почивката може да се брои за загубен, както междувпрочем и последния по същата причина, но за последния да кажем, че е в реда на нещата.  Ако реша да посетя Черноморието през уикенда ето, как би протекъл - събота - чакане до 15 часа за настаняване и докато вземеш душ и се приготвиш за плаж, вече е време за вечеря, неделя - закуска и напускане! Абсурдите са много, избора, мой. Ще го преглътна, дано не горчи много.

Благодаря ви отново!

# 575
Благодаря на всички включили се по моя казус! Благодаря и за предложението на алтернативни хотели!

Аз казах, че не съм наясно с условията в БГ и смятах, че ще е като в чужбина - плащаш, но и получаваш! Тук очевидно не е така и вече съм разочарована. Правя компромис заради детето.

Да, моя е грешката, че не проучих предварително условията. Извинявайте, но наистина ли ви се вижда нормално за 5 звезден хотел да се предлага ОТКРИТ и ПЛАТЕН паркинг? Да са включени 2 шезлонга и чадър, но само ако има свободни! Следва да пращам мъжа ми в 7 да запазва? Лудост! Да обикалям плажа в търсене? Още по-голям абсурд! Между другото разбрах и за разпалени конфликти за шезлонзи от страна на румънци. Друг абсурд - платен минибар! И това не го бях срещала! Как постъпвате в ситуацията? Внасяте си стекове вода или ползвате минибара с тройна цена? Пореден абсурд - настаняване след 15 часа! Т.е. първия ден от почивката може да се брои за загубен, както междувпрочем и последния по същата причина, но за последния да кажем, че е в реда на нещата.  Ако реша да посетя Черноморието през уикенда ето, как би протекъл - събота - чакане до 15 часа за настаняване и докато вземеш душ и се приготвиш за плаж, вече е време за вечеря, неделя - закуска и напускане! Абсурдите са много, избора, мой. Ще го преглътна, дано не горчи много.

Благодаря ви отново!
Това с мини бара го прочетох в условията на Хотела, не гарантирам, че е така.. Иначе ние имахме мини бар, но се е случвало да си купуваме допълнително вода от магазините и не е имало проблем 😊
Ако не можете да анулирате резервацията вече, предлагам да позвъните в хотела и да питате за всичко, което Ви интересува, за да ви отговорят от първо лице! 🌷
Относно късното настаняване, което масово е 14-15:00, малко по-нагоре питах, не знам дали сте прочели.
Можете да отидете по-рано, предполагам и там ще ви сложат гривнички, за да можете да си ползвате плажа и обяда ПОНЕ, но настаняването в стаята вероятно ще е около 15:00ч.

# 576
Съветвам те да се ориентираш към някой гръцки или турски ОИ. Няма смисъл да се мъчиш и да тровиш почивката на близките си с мрънкането си.
Ти още не си тръгнала и вече омрънка света, представям си какво ще е, когато си там...

# 577
https://allinclusive.bg/hotel/907/%D0%90%D0%94%D0%9C%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9B
Тук можеш да погледнеш какво включва и не включва цената!

# 578

Да, моя е грешката, че не проучих предварително условията. Извинявайте, но наистина ли ви се вижда нормално за 5 звезден хотел да се предлага ОТКРИТ и ПЛАТЕН паркинг? Да са включени 2 шезлонга и чадър, но само ако има свободни! Следва да пращам мъжа ми в 7 да запазва? Лудост! Да обикалям плажа в търсене? Още по-голям абсурд! Между другото разбрах и за разпалени конфликти за шезлонзи от страна на румънци. Друг абсурд - платен минибар! И това не го бях срещала! Как постъпвате в ситуацията? Внасяте си стекове вода или ползвате минибара с тройна цена? Пореден абсурд - настаняване след 15 часа! Т.е. първия ден от почивката може да се брои за загубен, както междувпрочем и последния по същата причина, но за последния да кажем, че е в реда на нещата.  Ако реша да посетя Черноморието през уикенда ето, как би протекъл - събота - чакане до 15 часа за настаняване и докато вземеш душ и се приготвиш за плаж, вече е време за вечеря, неделя - закуска и напускане! Абсурдите са много, избора, мой. Ще го преглътна, дано не горчи много.

Благодаря ви отново!
Платеният закрит паркинг обичайно е в подземен гараж и навсякъде се плаща за такава екстра. Между другото Златни пясъци основно се посещава от чужденци, пристигащи със самолет и паркинги не им трябват. Не случайно местата за паркиране са малко. Не знам къде сте почивали през последните години и в коя точно чужбина плащате и получавате всичко, но от Ковид 2020 настаняването задължително е от 14 - 15 часа, а освобождаването на стаята, дори от 11 часа, защото има специфични изисквания за хигиенизиране и дезинфекция в помещенията за настаняване. Вероятно скоро не сте били в голям хотел, където това задължително се спазва. И не няма да загубите нищо, спокойно няма да се минете, ако ви настанят в 15 часа. Хотелите имат практиката ако пристигнете в часът за обяд да ви сложат гривната, да обядвате, но това значи, че в деня на тръгване ще имате право само на закуска и ще пропуснете обяда. Може да ползвате плажът, а багажът да си оставите в багажно помещение, ползвате съблекалня с душ да се настаните в указаният час в хотелската стая. А ако пък Черноморието не ви устройва може да попътувате за Турция и с ултра закъснелите от началото на този сезон полети с  между 3 и 22 часа и да пристигнете вместо в 15 часа в 22 часа или дори на следващия ден, така нищо няма да загубите, само ще се отвисите хубаво по летищата. А пък в Гърция където вече също се доплащат чадърите няма да се налага да не ставате толкова рано, защото ще има празни в изобилие, но ще палите колата и ще се чудите къде другаде на камънаците да идете да си проснете хавлията, за да не плащате по между 10 и 50 евро за удобство.
За уикенд не настаняват само с 1 нощувка, така че и там няма как да се минете да отидете и направо да трябва да вечерята и да си легнете, без дори да сте видели морето. Особено в активен сезон се изисква резервация за минимум 5 нощувки!

# 579
Съветвам те да се ориентираш към някой гръцки или турски ОИ. Няма смисъл да се мъчиш и да тровиш почивката на близките си с мрънкането си.
Ти още не си тръгнала и вече омрънка света, представям си какво ще е, когато си там...

Абсолютно! Grinning

# 580
Амиии...всеки иска да влезе в стаята в 7 сутринта, ама като дойде време да освободи - да бъде къмто 14ч ако може....ми не става така Simple Smile

При желание, спокойно се плажува и в деня на настаняването, и в деня на отпътуването...опция си има.
Ние пристигнахме в 11ч и започнахме ОИ с обяд, сложиха ни гривничка. В стаята към 14ч, после предостатъчно време за плаж или басейнче има.
В деня на отпътуването си закусихме, плажувахме и освободихме в 12ч.

Никоя година не пропускам плаж в деня на пристигането, почиваме основно в дву и тризвездни хотелби без ОИ - има си време като се настаниш, следобедн плаж да се направи до 18ч. ако искаш, може и до по-късно...

# 581
  • София
Има хотели, които не ти слагат гривната докато не стане часа за настаняване - например комплекс Ривиера на Златните. Но в понечето хотели няма проблем да си оставиш багажа и да отидеш на плаж. Ние пристигаме около 11 часа. В отеделна чанта съм приготвила багажа с бански и т.н. Оставяме куфарите в стая за багаж.  Има си съблекални с душове около басейните, където се преобличаме и седим на басейна до времето за обяд, после обядваме и отиваме на плажа, а като ни се обадят, че стаята ни е готова се качваме да си оставим нещата. Така не губим плаж.
Чакам отзиви от тази година от Сентидо Мареа, ние имаме резервация август месец там. След една седмица сме в Гърция, та нямам търпение вече.

# 582
Ами тези неща се уточняват преди да резервираш, както някой каза.
Аз знаех предварително, а и с потвърждението на резервацията ми го изпратиха изписано, в сайто също го пише изрично, че при ранно пристигане ОИ може да започне с обяд и завърши със закуска, вместо стандартното да почне с вечеря и завърши с обяд. Което нас перфектно ни устройваше, това бе и една от прицчините да резервирам на това място, наред с другите ми съображения.

Не схващам защо се губел плаж в деня на настаняване - от 15ч когато те настанят, до 19ч, когато слънче пече и морето си е там, какъв е проблемът и причините да не се отиде на плажа? Освен мързел...
Между настаняването и между стъмването време и часове доста има, за плаж, басейн или разходка, така че драматизираното - отивам и само вечерям, а сутринта само закусвам и се прибирам, а плажът е мираж,  е изсмукано от пръстите и съшито с бели конци оправдание...нелепо е просто...несериозно.

# 583
На първа страница на темата от събраните до момента отзиви за хотели от този сезон е качен списък с линкове: Хотели с добри отзиви от сезон 2024 г. - 1.

# 584
  • Пловдив
Може ли да споделите в Тиара бийч дали има стая за багаж, в случай че пристигнем по-рано? Не съм проучвала и опцията да започнем с обяд, но ще питам. Ние обикновено пътуваме рано сутрин и докъм 9,30-10 сме пристигнали.

Общи условия

Активация на акаунт