На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 1

• 75 933
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Принципно ОИ започва с вечеря. Това с обяда е изключение.

Не е изключение. Навсякъде, където сме ходили на ОИ, сме започвали с обяд. Пристигаме около 13 часа, обаждаме се на рецепция, регистрират ни, слагат ни гривните и отиваме да обядваме. Обикновено след това стаята вече е готова и се настаняваме.
С вечеря почваме само там, където сме били със закуска и вечеря, без обяд. Но и тогава пак пристигаме по-рано, обядваме (в ресторанта или навън) и после се настаняваме.

# 601
Ами за връщането на ключа е наша грешката!
Чак толкова добронамереност  май наистина няма нужда !Вината си е наша!
В спа хотелите наистина освобождаваме в 12ч. като сме закусили и сме използвали и басейните и спа -то !
Ама  си викам хайде да имат време да почистят и приготвят стаята за следващите,което отчитам като грешка от моя страна.
Просто останах с впечатление ,че и след това може да използваме плажа!
Както казах предния ден имаше хора до 18ч на плажа и с гривни и след това си тръгнаха!

# 602
Ние също сме освобождавали по- рано от същите съображения- да не задържаме стаята като сме готови и не са ни рязали гривните. След това си ползваме басейни , напитки и като решим си тръгваме. Странно ми е, че в условията настаняването е след 15.00 часа, пък е включен обяд 😅 Мисля, че сте в правото си да сте разочаровани

# 603
tajmahal, чудесен отзив, който чаках с нетърпение. Наистина не е ок, че информацията е разнопосочна и ви е объркала. Това е текстът, който ми е изпратен след направена резервация директно в хотел Марина Сандс на ранни записвания още на 18.11.2023 г.: "Моля да имате предвид, че след 10 часа може да ползвате всичко в хотела. Настаняването по стаите от 15 часа, обяда започва в 12 часа и е до 14 часа. Настаняване след 15:00 и освобождаване до 11:00. *Изхранването по програмата  Ол Инклузив  започва с обяд в деня на пристигане и завършва със закуска в деня на заминаване. Гости пропуснали обяда – не се компенсират!". Текстът със звездичката е същият, който е посочен и в ол инклузив концепцията на хотел в сайта на Съни турс. Това условие е от миналата година. Преди това пакетът започваше със следобеден снакс на външния шоу кукинг и  завършваше с обяд в основния ресторант. Ние също като вас познавайки практика от предходните години през юли 2023 г. пропуснахме времето за обяд и пристигнахме в хотела към 15 часа за самото настаняване, като си бяхме планирали в деня на тръгване да направим плаж до 11 часа, да освободим стаята, да обядваме и тогава да си тръгнем, но когато пристигнахме в хотела ни сюрпризираха с новите правила и така в деня на тръгване само ползвахме плажа и външният шоу кукинг преди да си тръгнем, но освободихме стаята в 11 часа.
Възможно е на нас като дългогодишни гости на хотела да ни се предоставят тези допълнителни бонуси като ползване на хотела още от 10 часа сутринта, или пък за някои такива гости да разрешават оставане до по-късен час без допълнително заплащане за удължен дневен престой, но в условията за настаняване изрично си пише, че ОИ започва с обяд в деня на пристигане и завършва със закуска в деня на заминаване, но освобождаването е до 11 часа. Във вашият случай е могло е да закусите, да ползвате плаж и външен шоу кукинг, напитки и в 11 да освободите стаята и едва тогава да ви махнат гривните.  Тъй като прочетох само в едно мнение за хотела, че на плажа пред плажният бар има два нови басейна, може ли да споделите това така ли е? Басейните от сглобяемите ли са или са изградени в пясъка? Колко са големи и имат ли стълба за влизане в тях и какво представляват те със стъпала или метални?

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:27 от Fatalina

# 604
След 10 ч. в деня на настаняване може да се ползва всичко в хотела,а настаняването е след 15ч.

# 605
Fatalina,да наистина има два басейна на плажа-единият е по-малък кръгъл ,а другия е по-голям елипса!В елипсата има стъпала за влизане /не е с метална стълба/в басейна и е с дълбочина някаде до кръста.Хубавото е че ги чистят всеки ден със специални съоръжения за изсмукване на пясъка.А единият ден ги бяха изпразнили и двата за основно почистване и ги пълниха през деня!Не сме ги ползвали и не мога да кажа с каква вода са-обикновенни или морска!Но по време на пълненто от бара на плажа можеше да си взимаме само бира и алкохол!Другите машини за кафе и безалкохолно включително и вода не работеха понеже пълнели басейните!Така ни обясниха от плажния бар и това щяло са продължи 2-3часа!
За нас това не беше проблем,защото както знаете хотела е близо и си взехме от там вода за пиене и кафе!

# 606
А в Марина Сандс Обзор има ли хладилник в стаите много ме интересува. Също така вода за стаите от къде се взема или сами си купувате. Централен климатик ли е или всеки може да си го пуска. И има ли вече комарници 😂😂😂😂
 Че съм на кръстопът какво да правя

# 607
А в Марина Сандс Обзор има ли хладилник в стаите много ме интересува. Също така вода за стаите от къде се взема или сами си купувате. Централен климатик ли е или всеки може да си го пуска. И има ли вече комарници 😂😂😂😂
 Че съм на кръстопът какво да правя
Хладилник има от тези малките само за нещо дребно за изстудяване - вода, сок и т.н. Климатиците са индивидуални във всяко помещение. При настаняване имате 1 бутилка вода, оставена като комплимент, след това вие си осигурявате водата. Вода за пиене има и от машини, и в големи стъклени съдове - диспансери, овкусена с резени лимони и с портокали. За комарниците не мога да помогна, но до миналата година нямаше, но пък вън около хотела вечер се пускат едни специални машинки, които спомагат да няма комари. Не сме имали проблеми до сега за толкова години. Минусите в хотела за някой може да са само: камъни в морската вода пред едната част от чадърите, това че плажът е неохраняем - няма спасител, разклонението от пътя Бургас - Варна до хотела е асфалтиран черен път, но тук-там има издигнати високи канализационни шахти и с ниска кола трябва да се минава внимателно, че хотелът е откъснат от град Обзор и до там може да се отиде само с автомобил, ако толкова нещо ви липсва. Друго всичко е на доста добро ниво. За 5-та година ще съм там.

tajmahal, много благодаря за информацията! Супер! В този хотел всяка година нещо се надгражда. Браво на екипа.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 16:28 от Fatalina

# 608
Комарници на вратите няма  ,а също така и сушилници и въжета на терасата също няма !
Бутилка вода при нас  е нямало в стаята като комплимент! Явно  ако сте да първи път  вероятността за някои малки разминавания съществува!
За другото е писано от Fatalina!
Хладилника е малък,но доста силен!Изстудява много добри водата!
Така,че няма да съжалявате за нищо и ще си изкарате добре!
Минусите ,за които пиша са по-скоро да няма разочаровани от разминаванията  като при
нас!Но въпреки това не  е нужно да си разваляте почивката за толкова незначителни неща!

# 609
Една съфорумка ми писа ,че близо до хотела има хранителен магазин(със странно раб време,но все пак има),да знаете,че може да не се ходи до Обзор(надявам се)

# 610
Една съфорумка ми писа ,че близо до хотела има хранителен магазин(със странно раб време,но все пак има),да знаете,че може да не се ходи до Обзор(надявам се)

Не знам дали беше със странно работно време, или ние сме ходили по никое време 🤣 Имайте предвид, че не е и кой знае колко зареден по спомен. Цигари и други неща от “първа” необходимост бих си взела предварително, и поне 1-2 бутилки вода за първия ден, в случай, че магазина не работи!

Редактирам се! За работното време на магазина в момента пише “Временно затворен” ?! Някой скоро, който е бил там, да каже така ли е!!!

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 19:04 от ForestFairy13

# 611
В почивната база на Булмаг имаше магазин, сигурно още го има. Не е съвсем близо, но почти.

# 612
Все пак е на пешеходно разстояние или не? Какво всъщност има в него? Ужасявам се от мисълта да отида някъде  без достъп до елементарни неща

# 613
Мен ли питаш? Не знам колко е близо пеш. Магазинът не е нещо особено, главно цигари, безалкохолни, джънк... (Поне така беше преди няколко години.) Зависи какво наричаш „елементарни неща“.
Намерих снимка в нета:

Иначе Обзор е наблизо, нали сте с кола? А там има всичко.

# 614
Не е близо. Там няма нищо близо и дори може и път да няма. Хотелът е в нищото и е откъснат от града. Ако се търси народ, движение, сергии и магазини това не е мястото.  До Обзор само с автомобил се ходи. Просто отиваш там и си почиваш далеч от навалицата.

Общи условия

Активация на акаунт