Банята - тема 45

• 42 771
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • София
😂 Ох, ако всичко, което искаш го имат накуп, че и в няколко магазина🙄

# 616
Намират всичко, ако работят с марката и съответно представителя и, най-вероятно всички ги взимат от него. Видях сива мивка и тоалетна в каталога на IS и навсякъде ги исках в офертата. Даже не знаеха, че има такива, но ми даваха цена. Не съм гледала, какво имат в наличнаст, диктувах им номерата на моделите, които съм избрала и те после ми пращат оферта.
Сега вече не ги искам тия сивите де😆
Бях харесала един испански гранитогрес. В три различни магазина ми казаха, че има само 44кв и за повече трябва да чакам 2мес кораб да ми го достави. Всички имат по една плочка за мостра и звънят във Феникс грес.
И от гранитогреса се отказАх😆

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 23:54 от Чи лу

# 617
Имате ли идея как да сложа тук трипътен кран?
Искам хигиенен душ и ако не е тук трябва да кабанализирам шкафа на мивката.

# 618
  • София
Нипел,тройник

# 619
Благодаря!

# 620
Какво мислите за пералня и сушилня в банята? Ясно е че не е препоръчително, но когато липсва място за тях, какви са вариантите? Да са вградени в шкафове, някакви специални материали и тн? Споделете опит и благодарности!

# 621
Моята пералня е в банята,а в родителите ми -сушилнята.Ами не сме имали проблеми стига уредите да не се мокрят.
Единственото ,което родителите ми спазват да не работи сушилня докатъо се къпе някой.Или ако е така да е отворено за да не се запарва.

Аз щях да питам понеже сложих завеса за да не се пръска пералнята/че нали банята е 100 квадрата LaughingLaughingLaughing / дали има нещо като непромокаемо бяло фолио /или нещо подобно/с което да облепя страната,която се пръска и да разкарам завесата.

# 622
И аз имам същия казус. Но тук не е ли само студена вода. Как ще се върже хигиенен душ?

# 623
Какво мислите за пералня и сушилня в банята? Ясно е че не е препоръчително, но когато липсва място за тях, какви са вариантите? Да са вградени в шкафове, някакви специални материали и тн? Споделете опит и благодарности!
Следя един руски канал, в който показват различни апартаменти. В 90% от тях пералнята и сушилнята са в банята, дори в такива по 3 квадрата. И на мен ми беше странно в началото, но явно няма проблем щом е толкова масово. Малко са в шкафове.

# 624
Следя един руски канал, в който показват различни апартаменти. В 90% от тях пералнята и сушилнята са в банята, дори в такива по 3 квадрата. И на мен ми беше странно в началото, но явно няма проблем щом е толкова масово. Малко са в шкафове.
Да, и на мен преди години ми е правило впечатление, но при тях традиционно се счита (то си е и така де, но различните практики идват от недостига на място и специализирани помещения в повечето случаи), че мястото им е в банята, а не в кухнята, както при нас пък е по-разпространено от едно време още.

# 625
Скрит текст:
И аз имам същия казус. Но тук не е ли само студена вода. Как ще се върже хигиенен душ?
Да, само студена вода е. Има хигиенни душове само със студена вода.

# 626
Благодаря! Значи ще се мисли друг вариант.

# 627
Аз да си побутна малко въпроса, че се загуби сред гроето и хансгроето Simple Smile

Лаици дали могат да изръчкат една баня и за под става ли?

Спомням си, че някой прави баня с винил, но не помня кой.
Може ли малко снимки ако е удобно, ако се разпознае в поста Simple Smile

# 628
  • София
Абе по принцип не им е много мястото в банята, на някои от тях пише дори да не се слагат, после да няма - егати боклука тая машина - появи се ръжда или нещо й се скапа... 🤷‍♀️

# 629
  • Sofia
Аз не бих сложил винил - заключващия механизъм е подобен/същия като при ламината, съответно винаги има шанс (а и се случва) да се отвори фугата и да влезе вода под винила. Дори и да сложиш навсякъде хидроизолация под винила - това да държиш вода под винила си е рецепта за мухъл. Аз не бих рискувал, освен ако майстора не е супер надежден и ти даде 100% гаранция за някакъв дълъг период.

Имай предвид, че дори най-добрите марки за винил, ти дават ден-два..седмица да не пропусне фугата при мокрене, но няма 100% ефективен метод който да е сигурно, че няма да пропусне, както и колко качествено ще е полагането.
Проблема е не, че ще поеме самия винил вода, а че може да започне да пропуска вода под него.

Общи условия

Активация на акаунт