Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 520
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Моята ски екипировка се ползва по предназначение — само за ски. На Росиньол е. Трети сезон я ползваме и не смята да я подменям заради модни тенденции.
След всяко каране пера панталоните, че не мога да обуя носен панталон пък и не желая вкъщи да съхранявам носени навън дрехи. Пера ги с течен перилен, на програма Outdoor и 1200 оборота, суша ги на програма за импрегниране. Към настоящия момент щети няма.
Естествено, аз си поемам моите “рискове”, като всеки трябва да прецени за себе си.

# 496
Моята ски екипировка се ползва по предназначение — само за ски. На Росиньол е. Трети сезон я ползваме и не смята да я подменям заради модни тенденции.
След всяко каране пера панталоните, че не мога да обуя носен панталон пък и не желая вкъщи да съхранявам носени навън дрехи. Пера ги с течен перилен, на програма Outdoor и 1200 оборота, суша ги на програма за импрегниране. Към настоящия момент щети няма.
Естествено, аз си поемам моите “рискове”, като всеки трябва да прецени за себе си.
Да, всеки да си чете препоръките за поддръжка на якето за ски, трекинг, градска среда, сезони и т. н. Rossignol имат  ръководство, други марки също.
https://www.rossignol.com/de-de/care-instructions.html
И всеки сам си поема риска.

# 497

Здравейте!След доста четене назад в темите/много ми е приятно това /,научих много неща ,изключително полезни от хора,компетентни и знаещи.Та аз реших да разнообразя традиционното пране с Ариел и Персил. Закупих този Корал,доста препоръчван тук в групата.
Въпроса ми е този прах немски ли е,т.е. високия клас на Корал или се сдобих с по-ниския клас, произведен за друга държава?
Благодаря!

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 13:01 от Cvetelina Hristova 644155

# 498

Здравейте!След доста четене назад в темите/много ми е приятно това /,научих много неща ,изключително полезни от хора,компетентни и знаещи.Та аз реших да разнообразя традиционното пране с Ариел и Персил. Закупих този Корал,доста препоръчван тук в групата.
Въпроса ми е този прах немски ли е,т.е. високия клас на Корал или се сдобих с по-ниския клас, произведен за друга държава?
Благодаря!

Изглежда като немски Корал. Дано да сте доволна, аз много го харесвам, както на прах, така и течен.

Аз да споделя за солта за петна на ДМ. Имах запас от преди да изчезне от рафтовете преди месец-два, после си купих от новоснабдената. Опаковката - същата, но вътре вече е найлон, а не хартиено пликче, и солта е снежно бяла, сините топчета - ензими, ги няма. Изпра бебешките дрехи с петна от храна, но без сините топчета нещо я гледам недоверчиво.....Confused

# 499
Сравни състава според мен.
Сините топчета не бяха ли за красота ...

# 500
Здравейте търся препарат за пране, за силно миришешти дрехи и обувки, нещо бюджетно но да премахва миризми. Благодаря.

# 501
Ако миризмите са от телесни течности или нещо подобно, търси задължително ензимен препарат. Пране поне на 60° и на най-дългата програма. Това за дрехите, обувките малко по-внимателно ги пери, да не се разпаднат.

# 502
Ензими има във всички прахове, изключая тези за вълна.
60 градуса и над 2чАса, прахообразен препарат с повечко кислородни избелители, или добавка с такива, е моето предложение.

# 503
Здравейте търся препарат за пране, за силно миришешти дрехи и обувки, нещо бюджетно но да премахва миризми. Благодаря.
Това пробвайте.
HG 133 за премахване на неприятни миризми от спортни дрехи  Аз съм доволен
https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/obezmirisiteli/hg133z … zmiotsportnidrehi

# 504
Натриев перкарбонат ли е това?

# 505
  • Paris, France
За силна телесна миризма, особено вмирисани на гъбясали крака маратонки или обувки ензимите рядко помагат. Трябват хлорни избелители и висока температура, а не всички обувки я понасят. Аз бих изпрала веднъж с течен препарат с дезинфектанти, със студена вода и още веднъж с Ваниш на прах, заедно с прах за бяло ако издържат на висока температура. Ако не, наливам течен Ace направо в обувките и добавям прах или течен и на 30 или 40°.

При всяко пране слагам препарата в самите обувки и течният го натривам с четка за зъби, хубаво, по цялата вътрешност, по стелки, но и по горната част. Разреждам го с малко вода, та да попива.

На черни дрехи и обувки, или тъмни, не бива да се слага Ваниш и Ace, че избеляват. Ей този върши работа на дълга програма:

https://www.carrefour.fr/p/desinfectant-du-linge-skip-8720181077425

Само не мирише много добре, но може да се изперат втори път с друго.

Перкарбонатът изисква висока температура за да действа, над 60° и по мои наблюдения не е толкова ефективен колкото хлорните избелители като Ваниш и Ace.

Натиснете копчето за допълнително плакнене като перете такива дрехи и особено обувки за да влиза достатъчно вода, а и да може да сложите повечко препарат!

# 506
Вениш не е с хлор.

# 507
Каква може да е причината да не мога да извадя филтъра на пералнята?

# 508
  • Русе
Каква може да е причината да не мога да извадя филтъра на пералнята?
Нямаш толкова сила Grinning или не е отварян отдавна и затова, или пък като е отварян е завит накриво...

# 509
Не успяваш да го отвъртиш ли, или го отвърташ, но не можеш да го издърпаш, извадиш?

Общи условия

Активация на акаунт