Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 549
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Пробвала ли си да ги бършеш с мокри кърпи?
Аз така почиствам повърхността и страничната част на подметката. За сравнение, имам обувки на Тимбърленд, сходен цвят и материал - с мокри кърпи светват.

# 406
Не съм, но предполагам щом с вода, препарат и яко търкане не падна, не съм сигурна, че ще имам успех с кърпички.

# 407
  • Paris, France
Аз пера мръсни обувки и ботуши от кожа и нубук в пералнята с препарат за вълна. Идеално се изпират. Пера 2 пъти. Първия път разтварям препарат със студена вода и омазвам добре вътрешността. Намазвам петната с чист препарат, слагам в пералнята и избирам деликатна или синтетична програма със студена вода. Добавям допълнително плакнене. Като свърши, слагам втори път, пак студена вода или 30° максимум, деликатна или едночасова и допълнително плакнене. Суша на слънце или върху слабо парно. Никога в сушилня или на силно парно. Нямам фалове.

Ако има кал по обувките, махам с вода на чешмата преди да ги сложа в пералнята.

На светли цветове може да се сложи белина от сорта на Ace, но някои леко избеляват.

По същия начин пера дамски чанти и кожени раници, но ако са фини, може да се сложат в плик с цип. Плик за пране имам предвид.

Омекотител не слагам на обувки.

След изсъхване може да се лъснат с препарат, но за нубук не е необходимо.

Успех.

# 408
Не съм, но предполагам щом с вода, препарат и яко търкане не падна, не съм сигурна, че ще имам успех с кърпички.
Почистването с мокри кърпи (бебешките) го правя след всяко, или почти всяко, носене. Може би затова мръсотията се почиства успешно, не се наслагва върху обувката.
Можеш да пробваш за в бъдеще.

# 409
Аз бих напръскала с обезмаслител и след 5 минути да избърша с влажен микрофибър.

# 410
Не рискувах в пералнята, с препарата за набук търках колкото можах и ги изплакнах. Използвах и един сапун за петна на Heitman. Като се поизносят по натам, мога да експериментирам и с други препарати 😆

# 411
И аз практикувам бърсане с мокри кърпи.  Това лято се светнах да чистя захабени бели подметки с абразивна паста (The Pink Stuff). Резултатът е чудесен. Не знам обаче как би се отразило на набук - нося само гладка кожа, понеже е най-лесна за поддръжка.

# 412
  • на последния етаж
Този перилен препарат за вълна хубав ли е?

# 413
  • Paris, France
Да, за вълна е и деликатни тъкани. Пише си го на флакона. Дали е хубав???? - Не съм го пробвала, но всички подобни препарати перат по подобен начин. Само по миризма се различават май и по-това, че по-високите марки пазят по-добре от прехвърляне на цветове, но пък трудно изпират петна. На високи температури много се пени. Трябва да се пере на 20-30°С или със студена вода.

# 414
  • на последния етаж
Чудя се да го купувам ли или да си взема Первол за вълна.

# 415
Много пъти сме го коментирали, хубав е. Дори сега е на промо в ДМ, две бутилки на цената на една! (При активиране на купона в приложението). Аз взех една розова и една синя бутилка за общо 10 лв

# 416
А другите цветове и те ли са за вълнено и деликатно пране?

# 417
Синият е за цветни деликатни тъкани (напр. Коприна).
Белият гел е за деликатни и вълна, но се води сензитив.

# 418
  • Русе
А другите цветове и те ли са за вълнено и деликатно пране?
Ако имаш предвид промоционалните - не. Синият е за цветно, а белият за бебета.
Докато публикувам, ме изпревариха.

# 419
Тия препарати за вълна, деликатно и черно пране нищо направят. Взимала съм няколко пъти уж за по-добро изпиране на съответните, ми никва не я вършат... Пера си на общо основание и всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт