Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 558
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
LaLeone, ако ще переш бебешки дрешки, забрави за течните препарати и миризмите. Течните се изплакват по-трудно и не съдържат избелители, които са основен дезинфектант. Ориентирай се към ПРАХ за бяло пране (сензитив вариантите за съжаление не съдържат вече избелители), високи температури и допълнително изплакване. Омекотителите са дразнител и предпоставка за алергии. Миризмите - бебетата са чувствителни към силни миризми. Ако на теб ти се струват приятни, за бебето съвсем не е така.
+1.

# 391
Благодаря PPP, аз казах че не ми харесва на мен.
По принцип сис е закупила Тео бебе, Персил и искаме да пробваме сензитив капсулите.

Аз знам за тези съставки, които са дезинфектанти, но на нея няма да и трябват, тя ще практикува по стария начин с гладене. Grinning
Иначе засега е взела и Сано но както казахте вие не е хубав. Ще пробва и ще види.
Аз пък си мислех, че сухия ще дразни кожата.
Днес въпреки че имам именничка и съм православна трябваше да закисна тежко юрганче със естествена вълна след 12 ч.
Еми, побърквам се. В пералната с горно отваряне не се побира а ми писна да го давам в частна пералня, защото ме е гнус да се върти с чужди бактерии.
Пера го в легена. Сложих му от гела Ариел, но той е с гераниол, естествено масло от здравец и мен лично ми идва в повече. Да бяха сложили само лимон и лайм.
В пералнята сложих розовото си палто. Италианката (Horpoint Ariston) пере вълна и до сега не ми е свила нито една дреха. Програмата е за вълна на 1.05 мин. Оборотите ги регулирам аз, на палтото максимум 400 слагам. Не съм се престрашила да слагам 500. Сложих и едни хавлии от почивката.
Разбрах от вас и хавлии пера на 40-60 ° и без омекотител.
Аз винаги слагам по-малко прах или доза, -10 % защото не обичам да нося не добре изплакнати дрехи. Особено за едно времешния прах....дразни ме. Може да ме линчувате но това си е загуба, не пестя но не искам да плакна отново.
Имам две кратки програми, едната на 30 плакне два пъти.
Поздрави.

# 392
  • София
Здравейте!
Имам проблем с изпирането на памучни дрехи. Предполагам, че е в резултат на "силна пот".  След изпиране и сушене, дрехата под мишницата става твърда. Опитвала съм пране на различни температури с различни препарати, изплаквала съм допълнително. Пробвала съм третиране с обезмаслител преди пране ... Нулев резултат.
Ще бъда благодарна за отговор или информация, ако някой е имал или има подобен проблем, как се справя.

# 393
Да не е по-скоро резултат от антиперспиранти и дезодоранти? Каква е тази "силна пот"? За пръв път чувам подобно словосъчетание, но може и да съм невежа, знам ли...
Все пак потта е воден разтвор на соли, би трябвало да се отмиват - оцветяване може да остане, но не и втвърден плат след изпиране.   

# 394
На 1 стр. има информация как да третирате следи от ржл он-и.

Силна миризма на пот има, ако е неизпрано се усеща. 60 градуса и дълга програма трябва, над 2.30 ч, прах с избелители, ще премахнат тази миризма.
За да се усеща, дрехата не е изпрана добре. На 40гр за час нама как да се изпере добре потна дреха.

# 395
  • София
Благодаря за отзивчивостта!
Съжалявам, ако съм прозвучала "неграмотно". Чувала съм това словосъчетание за хора, чиято пот е с по силна миризма. Човекът не пие антидепресанти, сменя дезодорантите периодично.
Обикновено пера на максимално възможна температура, указана на дрехата.
Но пък ми дадохте идея - "воден разтвор на соли". Ще опитам с една програма без препарат, да видим, какво ще стане с втвърдените части на дрехата.
Ще прочета написаното на първа страница.
Извинете, ако звучи глупаво, но съм се видяла в приключение!

# 396
Никой не е споменавал антидепресанти,те нямат нищо общо,Става въпрос за антиперспиранти.Без препарат най-вероятно нищо няма да стане.

# 397
За мен да се потиш не е срамно. Естествен процес е. Аз се потя като чистя , бягам и т н. ММ също...
Просто трябва да се изпере, за да се мафне миризмата Grinning това е.
Преди 10г, когато открих темата, и аз вадих тениски на ММ от пералнята все още миришещи на пот. Но тогава перях на 40гр, с гел, за час-час и нещо...ами това НЕ изпираше качествено дрехата, само я мокреше....
Пробвай с 60 градуса и както ти писах горе, и обещавам да не миришат Grinning

# 398
Благодаря за отзивчивостта!
Съжалявам, ако съм прозвучала "неграмотно". Чувала съм това словосъчетание за хора, чиято пот е с по силна миризма. Човекът не пие антидепресанти, сменя дезодорантите периодично.
Обикновено пера на максимално възможна температура, указана на дрехата.
Но пък ми дадохте идея - "воден разтвор на соли". Ще опитам с една програма без препарат, да видим, какво ще стане с втвърдените части на дрехата.
Ще прочета написаното на първа страница.
Извинете, ако звучи глупаво, но съм се видяла в приключение!
Това не е пот, а наслояване от дезодоранти. Има препарати за отстраняване на тези наслоявания.

# 399
  • София
Още веднъж благодаря!
Ще действам, според съветите. Ще потърся и препарат.
Ще споделя резултата!

П.П. Явно сериозно съм се ощурила, щом чета антидепресант, вместо антиперспирант. Извинете!

# 400
Не помня някога да е излизало от пералнята пране с остатъчна миризма на пот.
Единствено с миризма на масло са ми излизали кърпите, с които си завивам питките и кифлите, че ги мажа след печене обилно с краве масло, хем петната съм третирала с препарат.
Бих си помислила, че не съм сложила прах. Така съм го и правила, де, но забелязах, че не се вижда никаква пяна в пералнята и се усъмних, та сложих навреме и пуснах програмата отначало. 
Ама дамата не се оплаква от миризма, а от втърдяване на дрехата, което според мен не е от потта, а точно от антиперспиранти.

# 401
Препарат против котлен камък да пжлзва тогава. Ако дрехата е цветна ..внимателно.
На 1 стр има информация, вече я насочих натам.

# 402
Момичета, моля за съвет. Мм има зимни найкове, които като материал се водят набук. Макар, че на мен хич не ми изглеждат на такива. Навън от това кално време потъмняха и си личи много мръсотията. Обикалях да търся препарат и взех пяна дълбоко почистваща за велур и набук. Напръсках, изчаках, търках с четката, избърсах, после повторих, накрая ги напръсках и с друг спрей за запазване на кожата. Еми мръсотията не се махна, стоят адски захабени и тъмни на места, особено около връзките.  Направо се изкушавам да ги метна в пералнята. Дали да рискувам или да търся някой друг препарат, явно нещо по силно трябва за да ги премахне. Такъв тип как бихте ги почистили?
Скрит текст:

# 403
На тези Маноа добре че подплатата им е черна, че ако беше бяла..мани мани...
Тези са ест.кожа...

# 404
На тези Маноа добре че подплатата им е черна, че ако беше бяла..мани мани...
Тези са ест.кожа...

Да, това ме спира и не знам как да махна петната

Общи условия

Активация на акаунт