Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 406
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
И с тоя лигавник на концерт ли ще го водиш малчо?
Да е жив и здрав, и да цапа...купи десет лигавника, сменяй, хвърляй и...да е здраво детето....
/Нито помня лекета, нито да съм гледала под лупа лигавника...сигурно съм остаряла, но сега ми се виждат смешни такива терзания. Това да ни е проблема, казвам аз Simple Smile

Ако натриеш петната с кашичка от солта или добавката, и ги завъртиш на 60, пак ли не излизат?

# 601
Ще пробвам и с кашата.
Благодаря.

# 602
С кашата е предимно за бели дрехи, така беше писал TAED..но и да избелее лигавника, бърка ли те...Simple Smile

# 603
  • до най-прекрасния мъж
Те ако са по лигавника, супер. Но при нас, въпреки лигавника, се случва да капне някъде по дрехите. Или детето види, че ядем салата и посегне за доматче и накапе дрехата. Докато се пресегна да сложа лигавника, тя вече се е омазала. Вкъщи я държа с домашни дрехи, които съм прежалила, но се случва да ядем и навън - било у баба, било на гости и мазаницата е пълна.
До сега съм пробвала Спот, Окси на ДМ, един с четчица от ДМ, пръскалката на Фрош за петна, обезмаслител Мелио и никой от тях не е успял да се справи. Все едно с нищо не съм третирала. Една идея по-добре е, ако търкам петното с четка, но тогава пада боята на дрехата. Ни така, ни иначе.

# 604
Много интересно за петна от храна. Моето дете имаше основно бели блузки. Окапваше се, особено с шоколадов сладолед, ядеше го навън и ходейки, та по- лесно да се окапе. Със спот и пране на 60 градуса и прах за бяло, всичко се махаше. Вярно преди години. Освен препарата, или храната, тъканите. Все нещо се е променило.

# 605
Много интересно за петна от храна. Моето дете имаше основно бели блузки. Окапваше се, особено с шоколадов сладолед, ядеше го навън и ходейки, та по- лесно да се окапе. Със спот и пране на 60 градуса и прах за бяло, всичко се махаше. Вярно преди години. Освен препарата, или храната, тъканите. Все нещо се е променило.
Има такова нещо. Моят син отдавна е бил малък, но петна по дрехи имаше само като бебе от плодовите сокове. После много мразеше да се цапа или да капне храна - ядеше дори хляб с вилица, нарязан на кубчета, което пък мен ме изнервяше, вместо просто да му връча филията Simple Smile
Тогава нямаше и такива препарати за петна и пак се изпираха дрехите на висока температура с праховете, които се предлагаха - края на 80-те. От тях помня Ланда супер, нямаше специализирани.

# 606
  • Paris, France
Петна от мазно не ми се е случвало да не се изперат. Вероятно количеството препарат не е било достатъчно.

Писала съм на предни страници как перях детски дрешки - един път слагах течен препарат за цветно директно по петната и пусках дълъг цикъл със студена вода. Втори път на 60° с прах и Ваниш и рядко съм намирала петно.

Купувайте тъмно червени, зелени, кафяви, тъмносини и черни дрешки и особено чорапи! Има със Спидерман червени и момчетата ги харесват.

Лигавници уших от стари червени хавлии. Край с петната 🤩. С червени хавлии си бърша и косата, защото се къносвам.

# 607
Просто исках да се изпират,това е.
Ще пробвам тези дни различни варианти и ще пиша ако има резултат.

# 608
Стига бе, хора..и аз се капя вкъщи с домат, олио , мазно...неизпрана не ходя. Пере се...изпира се..

Пробвайте с дълги програми..

# 609
  • София
И аз горе-долу се справих с петната с прах за бяло и Спот, дори не съм прала на дълги програми. Но сега с петна от наакано не можах да се справя. Най-недоволна за петна съм от сапуните за петна. Според мен не вършат никаква работа.

# 610
  • Русе
Връщам се от ДМ. Установих, че солта за петна Денкмит, и охи праха в кофичка, са с абсолютно еднакъв състав. Идентичен. Снимах даже съставите, после от телефона ще ги прикача..
Идеи? В смисъл защо се предлагат като различни продукти, ако са с еднакъв състав?
Не мога да си го обясня /освен с маркетинг/...много ми е странно...
Тета, това го коментирахме още миналото лято, но си забравила. Бях те помолила и ти публикува снимка на солта и състава и. Аз тогава се чудех какво да поръчам да ми купят дали окси или сол от Германия. Направи ми впечатление, че са с почти едвакъв състав.

# 611
Наборе, наистина не помня.
Не почти, 1:1 са.
Ето солта

Ето оксито

До какъв извод стигнахме онуй лято, викаш? Grinning

# 612
  • до най-прекрасния мъж
Ами не знам какви са тези петна, но нямат изпиране. Никога не пера на къси програми, особено детското и Т по-ниска от 50°С, даже по-често на 60°С. От скоро съм и с нова пералня. Тъмно няма как да купувам, с момиче съм. Дрехите са й предимно лилави, розови, бели, жълти. По-скоро се съмнявам, че слагам повече препарат, не по-малко.
Каквото е, такова. Ще пробвам някои от триковете, описани тук. Дано се махнат.

# 613
  • Варна
... а нищо нелекьосано няма.

Не разбирам много от отглеждане на малки деца, но лигавчета не помагат ли? По мое време майка ми ми слагаше. До неотдавна знаех къде са прибрани. Ще я попитам жената как се е справяла с този проблем. Сигурно ще каже, че баща ми е удрял шамар зад врата, да внимавам повече и да не ходя оцапан. В началото на 90-те години кой ще ти се занимава да те пере на полуавтоматична руска пералня, че и със скапани прахове! То не че и самите дрешки са били кой знае какви качествени като материя, цвят и картинки, а вероятно са били доизносвани. Четвърти внук поред съм бил...  Днешните деца твърде много ги глезят. Пат зад врата един и да внимава, че и в калната локва да не влиза до колене! Simple Smile

# 614
  • до най-прекрасния мъж
Имаме лигавници, но точно това написах в предходните постове. Докато вечеряме, посегне вземе си доматче, окапе се. Хранят се с баба й, врътне си главата, омаже си рамото. Седне у баща си с лигавник, врътне се да му даде на него, падне храната, омажат се и двамата. Еми...ей така се омазва, въпреки лигавника.

Общи условия

Активация на акаунт