Любители на котки - Тема 188

• 35 244
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
  • София
pppqqq, Тина беше дистрибутор на някакви "машинки". Например от нея си купих машинка за правене на сребърна вода. Както и Ред си спомни, лекуваше котките с някакви звукови вълни. Апаратът се настройваше на различни честоти в зависимост какво трябва да мори. Все пак даваше и лекарствата, които бяха предписали ветеринарите.

# 226
Не може да я подуши, защото е със запушен нос, не усеща миризмата на храната. Трябва да го храниш със спринцовка или да предложиш леко затоплена силно миришеща храна на ситни парченца. Например риба, агнешко, телешко, пушена сьомга... Сосче от пауч можеш да даваш със спринцовка, течно лакомство или супа, бульон от месо, пастет Recovery мус на РК, или за бебета мус или гастроинтестинален мус, леко затоплени. Можеш да добавиш пробиотик на Пурина към храната. Той е силно миришещ и повечето котки го обожават.
Аз вече си знам при температура да давам противовъзпалително сиропче. След като падне температурата се отваря апетит. Но ти сигурно нямаш такова сиропче. А, какво лечение ти дадоха въобще за котето?

# 227
  • Бургас
На Роял Канин има гранули и паучове гастроинтестинал.
Но трябва да са за котки с остра диария.
Има със същото име за котки със запек.

Наш Харко яде за котки с диария.

# 228
Вчера в една група прочетох, че една жена дава на котката си Инфлуцид срещу грип, а и за профилактика. Мисля и на моите да им забъркам да давам. Написа половин таблетка, че разтваря в чаша вода и дава по супена лъжица през 3-4 часа. Хомеопатично било не вредяло само можело да помогне.
Какво мислите вие да им давам ли? Мисля на бебето да давам заради сополите

# 229
Нашата бивша ветка казваше изопринозин. Simple Smile Сега обаче вече има Имуновет капсули (имуностимулатор за котки).

# 230
Тя не му изписа лечение - каза ако искам да го нося на вливания, но шансът за оцеляване е малък. И това беше.

# 231
  • София
Тя не му изписа лечение - каза ако искам да го нося на вливания, но шансът за оцеляване е малък. И това беше.

Това не е сериозно... При 41,5 º температура да остане котето без лечение?! И на глад?!
И какво значи "шансът му е малък"?!
Еми какъв да е без храна и вода...
Трябва му противовъзпалително, витамини (за антибиотик не съм сигурна) поне 3 дни, най- добре 5.
Естествено трябва вет да ги сложи- котето е малко и е важно да е правилната доза.
Давай му вода със спринцовка, за да не се обезводни.
Има суха храна при разстройство- купувала съм на Hills. И прахчета пробиотик.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 09:52 от AnyHr

# 232
Тя го е отписала. Аз не отписвам до 48 часа. Ако след 48 часа няма подобрение със съпортив терапия, повече не се надявам. Но пък съм била свидетел как един хилав дребо спря да дриска и повръща след 24 часа. Цяла нощ не спах за да го храня със спринцовка и да го чистя и си мислех че това хилавкото е писан пътник, щом големи охранени тигри ги гътна и съсипа... Та, първите 24 часа са много важни, да се подпомогне организма, да не се обезводни е най-важното (защото с диарията и повръщането губят вода). От там нататака божа работа... Природна селекция...
Типична картинка за панлевкопенията е котето стои над купата с вода и не може да пие. Достатъчно умно е, за да разбира, че се дехидратира и че трябва да пие вода, но му е толкова лошо от гадене, повръщане и дрискане, че не смее да пие, за да не го изкара отново.
Стискам много палци ветката да излезе толкова шантава, че въобще да не е познала диагнозата!

# 233
И бебето да ви покажа, че не съм 🤭
Сравнително спокойно е,  обаче не мърка изобщо☹️, гушливо е, дано успея да го науча да е много гушливо 🤭😍. Другия път ще питам доктора, защо не мърка, че забравих. Той ми каза, че ще си остане такова рунтаво 😂. Обаче според мен не е дълкокосместо, а полу, защото като си се разхожда не изглежда като дългокосместо. Ще видим кво ще стане като започне да расте и как ще се промени.
Аминка, за това ли пишеш
Да вида да взема от някъде на моите освен.

# 234
Тази изобщо ветеринар ли е? Ако да, то е толкова бездушна, че не заслужава никой да пристъпи прага на кабинета й! И ти как повярва, че е добре за видимо болно животинче да седи гладно и жадно!? Спешно давай вода със спринцовка (БЕЗ иглата!), по мъничко, отстрани на устата и внимавай да не го нараниш. Искай пробиотик, пак със спринцовка, и Nutri-plus gel, за неядящи или много отпаднали котета и кучета. Него можеш да го вземеш също в спринцовка, иначе тубата е около 30 лв., а и не ти е нужна цяла. Погрижи се адекватно за бебето, моля, жива душичка е. 🍀И системи, аз две седмици водих един прекрасен Белуш сутрин в 7 и вечер. Тази даже не ти е казала...

# 235
  • Бургас
Morkovelka99, ще го крада това бебе.
Дано стане много, много гушливо.

За хомеопатията: Имаме книжка със съвети при какви състояния какво да вземаме и има раздел даже за домашни любимци.
Така че съвсем спокойно може да се дава хомеопатия, уж има проучвания, че помага.

# 236
Morkovelka99, ама страхотно бебе, красота! И съжалявам не знам каква е допълнителната ваксина, докато го казваше доки поклатих глава, че няма да излиза на вън и разговора тръгна в друга посока. Лина е с по - къс косъм от твоето бебе, но я записаха като дългокосместа, на мен ми е все тая с дълъг, къс все си я обичаме. 😻 Когато разказвах на предишните собственици на Лина, че мърка като трактор, не повярваха, пуснах клипче, то се чува и те възкликнаха "ааааа започнала е да мърка ние не сме я чували", та... може би и това ще се случи в някакъв момент.
Mariqivanova799, книжката за хомеопатия има ли я в книжарници, да си взема (моето дете е алергично към лекарства и ми е кошмар като се разболее, като това с алергиите се случи след 5 клас, та е с хомеопатия и бабини илачи, абе изправя ми косата и все ѝ треперя)
Amy_nka, ти си като енциклопедия,  все така да ни съветваш нас шашковци дето за пръв път се сблъскваме с котешки неволи. ❤️
И другите момичета, страхотни, искам и аз да знам много, всичко, знам, че опита учи, чета и из нета, друг е въпроса какво запомням и следя двама турски ветеринари, не всичко разбирам обаче, особено като заговорят бързо.
От сърце желая малкия бебок на pppqqq да е с грешна диагноза и да се оправи. 🙏

# 237
Как ще се държи болно коте без вода и храна . Никога винаги на сила давам поне малко . При температура мисля пият много вода. Мисля, е трябва да смените вет. Щом само не яде и не пие вода може да му има нещо друго . А наддава ли изобщо ? Много ли е слабо ? Има ли др симптоми освен че не яде и не пие вода ? Омърлушено ли е ? Дайде му да пие прясно мляко .

От дългогодишния ми опит с котки разбрах , че прясното мляко много помага .
И сега ще ме нападнете и ще кажете ама то е вредно . Е вредно е ама аз не знаех , мисля беше в предишна тема научих . Голямата ми котка 3 4 пъти се разболява . Давам и мляко няколко пъти и е пушка .

# 238
Не се отказвай от него, рррqqq. Понякога стават чудеса, а и да не станат поне му дай топлинка в краткия му живот.

# 239

Общи условия

Активация на акаунт