Любители на котки - Тема 188

• 35 222
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
Ако знете колко бой съм отнесла от красавицата! Всеки по-рязък жест, посягане за нещо, близко до нея, че и докато я галя.. Бой, нокти и остри зъби, и онзи лош поглед 😂 И се видяхме в чудо, нищо не искаше да яде. Пухкава топка, а лека като перушинка.. Добре, че се успокои и прояде.
Да допълня за постелките, някой попита преди. Има с лепки в краищата, но аз вземам от аптека или "Левчетата", по-големи са, 60/90 см. От едната страна са непромокаеми. Не се хлъзгат и животинката не се плаши.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 13:09 от Djaky

# 331
Хапчетата са Метровис - доколкото прочетох, са срещу инфекции. Определено е по-добре от тях.
Обаче още има диария - вече два плика с котешка тоалетна, която трябва да стига за около месец, си заминаха.
Затова пък ми изглежда, че се оправя - дано да е така.

# 332
Стискаме палци и лапки да даврандиса душицата мъничка.

# 333
Хапчетата са Метровис - доколкото прочетох, са срещу инфекции. Определено е по-добре от тях.
Обаче още има диария - вече два плика с котешка тоалетна, която трябва да стига за около месец, си заминаха.
Затова пък ми изглежда, че се оправя - дано да е така.
Пробиотик не му ли дадоха? Може и да си писала, но не ми се връща, че тук само от телефона влизам. Това много го обезводнява, наистина свари лъжичка ориз и му давай само водата със спринцовка. По мъничко, но често.

# 334
Да, и пробиотик Фортифлора - по едно саше на ден.

# 335

Раздават си шамарчета с лапички. Тя му ръмжи да й се маха от нейния шкаф.

# 336
Наблюдателката.

# 337
pppqqq, така се надявам и стискам палци за твоето мъниче. Ако ти кажа, не знам ще вярваш ли, но специално заради него влизам тези дни в темата - да видя има ли добри новини. Много искам да оцелее твоето мъниче.

# 338
Добро утро! От снощи 17.30 ч. вече е при нас и второто ни коте - Коки ( Какао). Сравнително добре го приема Оливър. Ту се плаши от него , ту леко му се перчи. Коки пък в началото не изглеждаше изплашен, но определено не е много спокоен. Проблема е че от вчера на обяд не е ходил до тоалетна по никаква нужда.
Моля дайте ми съвет какво да направим! Масажирам му коремчето, опитвам се да го сложа в тоалетната, но той бързо излиза и не иска да свърши нищо.

# 339
Роси_, колко е голямо котето? Ако е гладувало, мисля, че не е голям проблем. Но дано пишка поне.

# 340
Djaky, на 9 месеца е, момченце, кастрирано. Снощи късно вечерта се поотпусна и  добре хапна. Вода не съм сигурна дали е пил, но не ще  да ходи до тоалетна. Чудя се дали да не го заведем на лекар, макар че не знам с какво могат да му помогнат там.

# 341
Според мен, котето се оправи от инфекцията, но още е рисково, защото е много слабо. От снощи стана по-активно и непрекъснато иска да яде (давам варено пилешко и детски гранули, защото това иска). Сега пък ме е страх да не й дам прекалено много. Пие много вода сама, още ходи прекалено често до тоалетната.

Ще й дам и последните две дози от лекарствата - явно те й помогнаха.

# 342
Роси_, при нас беше същата история. Ветеринарят му даде разхлабително и още там се изходи - бяха сложили подложка в клетката. След това не се е налагало да ходим отново.

# 343
  • Бургас
pppqqq, и Харко беше така.
Може би е калицивироза.
Давайте му диетична храна поне месец.
Дано се пребори милото.

# 344
Благодаря ти за споделянето, velie. Значи да го заведем на лекар? Или по-добре да отидем ние да му вземем някакво лекарство от лекаря. Той е стресиран и игурно няма да му се отрази добре да го извеждаме от вкъщи и да го водим там. Вече стават може би 24 часа от както не е ходил по нужда.

Общи условия

Активация на акаунт